Synology RT2600ac Wi-Fi Router Review: lange afstand en ouderlijk toezicht in één apparaat

Inhoudsopgave:

Synology RT2600ac Wi-Fi Router Review: lange afstand en ouderlijk toezicht in één apparaat
Synology RT2600ac Wi-Fi Router Review: lange afstand en ouderlijk toezicht in één apparaat
Anonim

Bottom Line

De Synology RT2600AC is een ijzersterke AC2600-router die MU-MIMO, dubbele WAN-connectiviteit en automatische bandbesturing ondersteunt. Het is zelfs aangepast om te werken in mesh-systemen met de MR2200AC-satellieteenheid van Synology.

Synology RT2600ac dual-band gigabit wifi-router

Image
Image

We hebben de Synology RT2600ac wifi-router gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Synology RT2600AC is slechts de tweede draadloze router die ooit is uitgebracht door netwerkopslaggigant Synology, maar het is een duidelijke stap in de goede richting. Het is in vrijwel alle opzichten beter dan de oudere RT1900AC van Synology, het is compatibel met hun draadloze mesh-systeem en het heeft een aantal behoorlijk indrukwekkende specificaties.

We hebben onlangs een Synology RT2600AC in een thuisnetwerkomgeving geplaatst om zaken als prestaties, snelheid en doorvoer, installatiegemak, extra functies en meer te testen. Lees verder om erachter te komen of deze router de vraagprijs waard is.

Image
Image

Design: basic zwart met een omslachtige voet

De Synology RT2600AC speelt het recht in de ontwerpafdeling, met een zwarte rechthoekige esthetiek die niet veel doet om zich te onderscheiden van de rest. Het blokvormige ontwerp wordt enigszins onderbroken door schuine ventilatiesleuven aan de bovenkant van het apparaat, en je zult ook een volledige reeks indicatielampjes voor en in het midden vinden.

Dit is een 4x4 multi-user multiple input multiple output (MU-MIMO) router met vier grote antennes, waarvan er twee aan de achterkant zijn gemonteerd en de andere twee aan weerszijden van het apparaat. De antennes kunnen worden gedraaid en op hun plaats klikken in 90, 135 en 180 graden.

Als je deze router op een vlakke ondergrond plaatst, staat hij niet plat vanwege een verhoogde voet aan de achterkant van het apparaat.

Aan de voorkant van de router vind je een SD-kaart, die kan worden gebruikt als netwerk-gekoppelde opslag (NAS). De achterkant van de router heeft ook een USB-poort die voor hetzelfde doel kan worden gebruikt. Je vindt ook de aan / uit-knop, een WAN-poort en vijf LAN Ethernet-poorten aan de achterkant. De ene kant van het apparaat is voorzien van WPS- en Wi-Fi-knoppen, terwijl de andere een tweede USB-poort en een media-uitwerpknop heeft.

Als je deze router op een vlakke ondergrond plaatst, staat hij niet plat vanwege een verhoogde voet aan de achterkant van het apparaat. Dit geeft de router een beetje een uniek uiterlijk en kan helpen bij het warmtebeheer, maar het maakt het ook extreem moeilijk om aan de muur te bevestigen.

Configuratieproces: snel en eenvoudig

De installatie met de Synology RT2600AC was zo gemakkelijk als mogelijk. We hebben de router verbonden met internet en onze test-pc, een beheerdersaccount op de router ingesteld, een netwerk-SSID gemaakt en gevraagd om te selecteren of het apparaat als router of toegangspunt moet fungeren, en dat was het dan ook.

De Synology RT2600AC heeft een geweldig webgebaseerd dashboard dat verrassend veel flexibiliteit en controle biedt, maar je hoeft er niet echt in te graven om je netwerk in te stellen.

Image
Image

Connectiviteit: AC2600 met MU-MIMO-functionaliteit en optioneel mesh-systeem

De Synology RT2600AC is een AC2600 MU-MIMO dual-band router die een theoretische maximale draadloze bandbreedte van 2,53 Gbps biedt, met 800 Mbps over de 2,4 GHz-frequentie en 1, 733 Mbps over de 5 GHz-frequentie. Het is ook in staat om twee hogesnelheidsverbindingen te verbinden met een dual-WAN-optie. Je zult die snelheden waarschijnlijk niet in het echt zien, zelfs niet met dual-WAN, maar je kunt het volgende gedeelte bekijken om te zien wat voor soort snelheden je kunt verwachten.

Deze router ondersteunt MU-MIMO, een technologie die is ontworpen om meerdere apparaten tegelijk verbinding te laten maken, gebruikmakend van verschillende draadloze standaarden, zonder enige vertraging als gevolg. Het ondersteunt ook automatische bandbesturing om ervoor te zorgen dat elk draadloos apparaat in uw netwerk de snelste en meest betrouwbare verbinding behoudt die het aankan.

De Synology RT2600AC is een AC2600 MU-MIMO dual-band router die een theoretische maximale draadloze bandbreedte van 2,53 Gbps biedt.

De Synology RT2600AC ontbreekt een beetje aan Ethernet-poorten, maar de uitrusting is redelijk standaard voor een mid-range router. Het heeft een enkele WAN-poort om verbinding te maken met een modem, en dan slechts vier Ethernet-poorten voor uw apparaten. Als u ervoor kiest om een van deze als extra WAN-poort te gebruiken, moet u zeker op zoek naar een switch om uw capaciteit uit te breiden.

Als je wat opslagruimte op je netwerk wilt aansluiten om media te streamen of back-ups van bestanden te maken, heeft deze router een SD-kaartsleuf, een USB 2.0-poort en een USB 3.0-poort. We vonden de NAS wat aan de trage kant, maar hij werkt goed genoeg.

Image
Image

Netwerkprestaties: snelle wifi, maar Ethernet is een beetje traag

We hebben de netwerkdoorvoerprestaties getest op een Mediacom gigabit-internetverbinding, waarbij we uitgebreide tests hebben uitgevoerd op zowel de bekabelde Ethernet-verbinding als de dual-band wifi.

Bij verbinding met de Synology RT2600AC via een bekabelde Ethernet-verbinding, konden we een maximale downloadsnelheid van 470 Mbps bereiken. Deze gigabit-internetverbinding haalde snelheden van meer dan 900 Mbps met behulp van een andere router tijdens dezelfde testset, dus de Synology-eenheid liet daar wat te wensen over.

Vervolgens maakten we verbinding met het wifi-netwerk met ons draadloze apparaat op ongeveer een meter afstand van de router. Met behulp van de Ookla-snelheidstest-app waren we gemiddeld 394 Mbps naar beneden en 59 Mbps omhoog. Dat is snel genoeg om 4K-video en zo ongeveer alles te streamen, maar het was vrijwel in het midden van de weg voor routers die we hebben getest met deze internetverbinding en deze testmachine.

Deze router is het bekijken waard als je iets wilt dat gemakkelijk in te stellen is, maar veel verborgen potentieel onder de motorkap verbergt.

We hebben onze volgende test uitgevoerd op ongeveer 5 meter van de router met een gesloten deur tussen de router en ons mobiele apparaat. Op die afstand hebben we een gemiddelde downloadsnelheid van 357 Mbps en uploadsnelheden van ongeveer 62 Mbps gemeten.

Onze volgende test werd uitgevoerd op 10 meter van de router met twee muren en verschillende meubels en andere items tussen de router en ons testapparaat. Bij dat bereik daalden de gemeten snelheden tot een gemiddelde van ongeveer 259 Mbps, met uploadsnelheden tot 27 Mbps.

De Synology RT2600AC is niet de snelste router die we hebben getest, maar hij vertoonde snelheden en bereik die goed genoeg waren om video te streamen, games te spelen en andere taken op internet uit te voeren in ons 1.800 vierkante meter aan ruimte.

Hoewel de Synology RT2600AC is ontworpen om alleen te worden gebruikt, is het belangrijk op te merken dat deze volledig compatibel is met de nieuwere MR2200AC-satellietrouters van Synology. Dat betekent dat u een of meer MR2200AC-eenheden aan uw netwerk kunt toevoegen om een mesh-netwerk te creëren en eventuele dode wifi-zones te elimineren.

Image
Image

Software: Windows-achtige webconsole

De Synology RT2600AC gebruikt een Windows-achtige webconsole die een enorme verbetering is ten opzichte van veel van de concurrentie. Je kunt sommige instellingen ook wijzigen via een telefoon-app, zoals ouderlijk toezicht, gastnetwerken en standaard draadloze instellingen, maar de meeste geavanceerde instellingen zijn vergrendeld achter de webconsole.

De webconsole is op tegels gebaseerd, inclusief tegels voor het netwerkcentrum, het configuratiescherm, het pakketcentrum en het helpcentrum. Met de netwerkcentrumtegel kunt u in één oogopslag de huidige download- en uploadsnelheden bekijken, een lijst met aangesloten apparaten bekijken, verkeer en ouderlijk toezicht instellen, uw draadloze instellingen en firewall configureren, en meer. Het bedieningspaneel duikt in opties zoals het opzetten van netwerkgebonden opslag en netwerkprinters, en het pakketcentrum stelt u in staat om extra pakketten te downloaden.

De Synology RT2600AC gebruikt een Windows-achtige webconsole die een enorme verbetering is ten opzichte van veel van de concurrentie.

Sommige van de pakketten die u kunt pakken, zijn hulpprogramma's voor het delen van bestanden in de cloud, VPN-hulpprogramma's en andere dingen die de functionaliteit van uw Synology-router kunnen uitbreiden en vergroten.

Prijs: een beetje duur voor wat je krijgt

Met een adviesprijs van $ 240, en meestal beschikbaar voor ongeveer $ 200, is de Synology RT2600AC een beetje aan de prijzige kant voor de onderliggende technologie, functionaliteit en prestaties van de router. U kunt snellere routers vinden voor ongeveer dezelfde prijs, of zelfs minder, waardoor de RT2600AC een beetje moeilijk te verkopen is tegen zijn adviesprijs.

De Synology RT2600AC heeft een aantal dingen die andere routers in deze prijsklasse missen, zoals de fantastische webportal en pakketbeheerder, en de mogelijkheid om hem te gebruiken met optionele MR2002AC-eenheden in een mesh-systeem.

Synology RT2600AC versus Netgear Nighthawk R7000P

De Netgear Nighthawk R7000 is een naaste concurrent van de Synology RT2600AC met een lagere adviesprijs van $ 220 en een straatprijs die dichter bij $ 165 ligt. Het is ook een dual-band MU-MIMO-router, maar het is een beetje langzamer volgens de specificaties, met een theoretische maximale snelheid van 2,3 Gbps versus de theoretische max van 2,53 GBps van de RT2600AC. De Netgear Nighthawk testte echter beter tijdens onze interne tests, met hogere bekabelde snelheden, hogere draadloze snelheden en betere dekking.

De Netgear Nighthawk heeft wel minder antennes en ook geen SD-kaartsleuf. We houden ook veel meer van het webportaal van Synology dan van de oplossing van Netgear. Dit is niet echt een dealbreaker, maar de Synology-webportal is zeer gebruiksvriendelijk en met de pakketbeheerfunctie kunt u nuttige functionaliteit zoals VPN-integratie toevoegen, zelfs als u niet veel ervaring hebt met routers.

Dit is een ijzersterke router als je hem voor de juiste prijs kunt krijgen

De Synology RT2600AC is een degelijke mid-range router die last heeft van slechts een handvol kleine problemen. Je hebt waarschijnlijk een netwerkswitch nodig, en deze presteerde een beetje onder onze snelheidstests, maar hij plaatste nog steeds behoorlijke cijfers. Het feit dat je het in een mesh-systeem kunt gebruiken is ook een leuke bijkomstigheid, net als het feit dat Synology de router blijft verbeteren met regelmatige firmware-updates en nieuwe pakketten om de functionaliteit van het apparaat uit te breiden. Deze router is het bekijken waard als je iets wilt dat eenvoudig is in te stellen, maar veel verborgen potentieel onder de motorkap verbergt.

Specs

  • Productnaam RT2600ac dual-band gigabit wifi-router
  • Product Merk Synology
  • UPC RT2600ac
  • Prijs $199,99
  • Gewicht 1,54 lbs.
  • Productafmetingen 11 x 6 x 3 inch.
  • Garantie Twee jaar
  • Compatibiliteit IEEE 802.11ac
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Ja
  • Aantal antennes 4x4 MIMO Omni-directionele high-gain dipool (2,4GHz / 5GHz)
  • Aantal bands Simultaan dual band
  • Aantal bedrade poorten 4
  • Chipset 1,7 GHz Qualcomm IPQ8065
  • Bereik 2, 000 vierkante voet.
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: