Hoe Slack Strikethrough te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Slack Strikethrough te gebruiken
Hoe Slack Strikethrough te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: Markeer tekst > selecteer Doorstrepen icoon.
  • Sneltoets: Tekst markeren > Ctrl+ Shift+ x (Windows) of CMD+ Shift+ x (macOS).
  • Tekstopmaakmethode: voeg ~ in aan het begin van de tekst en voeg dan nog een ~ in aan het einde.

Dit artikel legt uit hoe je de optie voor doorgestreepte tekst kunt gebruiken in Slack-apps voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android, evenals voor webbrowsers.

Doorhalen toepassen in Slack met de werkbalk

De meest eenvoudige manier om doorgestreepte styling toe te passen, is door de werkbalk te gebruiken. Markeer in het berichtengebied de tekst die u wilt doorstrepen. Selecteer vervolgens het Doorstrepen pictogram (S met streep erdoor), dat tussen de cursief- en codepictogrammen staat.

Image
Image

Als je geen tekst hebt geselecteerd, zal het selecteren van het pictogram Doorhalen nog steeds de modus Doorhalen activeren. Dit betekent dat op elke verdere tekst die u typt doorgestreepte opmaak wordt toegepast.

Als u de opmaakwerkbalk met opties zoals Vet, Cursief, enz. niet ziet, is deze gewoon verborgen. Selecteer het Aa pictogram rechts van waar u uw berichten invoert. Hierdoor worden de werkbalkopties opnieuw weergegeven.

Tekst doorhalen op Slack met een sneltoets op het toetsenbord

Zoals we allemaal weten, is het selecteren van pictogrammen niet de enige manier om iets gedaan te krijgen. Gelukkig biedt Slack ook een sneltoets om doorgestreepte opmaak toe te passen.

Als je de muisaanwijzer over het Strikethrough icoon beweegt, zul je zien dat Slack je de magische combo biedt: Ctrl+ Shift +x (CMD +Shif +x op macOS).

Image
Image

Plaats een regel door tekst op Slack met tekstmarkering

Als je iemand bent die streeft naar maximale productiviteit, is zelfs een sneltoets inefficiënt omdat je vingers opnieuw moeten worden geplaatst op het toetsenbord. In plaats daarvan kunt u doorgestreepte opmaak toepassen op tekst door tekstopmaak te gebruiken op basis van Markdown.

Om dit te doen, plaatst u vóór de tekst die u wilt doorhalen een tilde-teken (~). Voeg vervolgens een andere toe aan het einde van de tekst. Dit is de Markdown-markering voor doorhalen, en u zult zien dat de tilde-tekens verdwijnen en dat de tekst wordt opgemaakt als Doorhalen.

Image
Image

Houd er rekening mee dat wanneer u de opmaak voltooit met de tweede tilde, ze allebei verdwijnen en dat de omgevende woorden worden opgemaakt als tekst met opmaak. Als je op dit punt teruggaat, verschijnen de tilde-tekens niet meer zoals in sommige andere Markdown-achtige editors.

Een vierde, hoewel beslist minder efficiënte, manier om tekst met opgemaakte tekst aan Slack-berichten toe te voegen, is door deze te kopiëren en te plakken vanuit andere toepassingen. U kunt bijvoorbeeld doorgestreepte opmaak toepassen in Microsoft Word en deze in Slack plakken, waar de opmaak intact blijft.

Aanbevolen: