Hoe Slack Screen Sharing te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Slack Screen Sharing te gebruiken
Hoe Slack Screen Sharing te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Start of neem deel aan een Slack-gesprek en selecteer vervolgens het Share Screen-pictogram onder aan het gespreksvenster.
  • Als je meerdere monitoren gebruikt, verschijnt er een optie voor dubbele schermen. Selecteer degene die je wilt delen.
  • Selecteer Share Screen opnieuw als u klaar bent met delen en wilt terugkeren naar de normale videomodus.

Slack is een geweldige dienst voor instant messaging en videoconferenties waarmee teams en individuen in contact kunnen blijven via chat- en videogesprekken, maar het is ook een goede bron voor samenwerking. Een van de coolste functies van Slack is het delen van schermen tijdens videogesprekken met andere deelnemers. Er zijn echter een paar dingen die u moet weten voordat u aan de slag gaat.

Hoe deel je je scherm op Slack

Als je een van de ondersteunde versies van Slack gebruikt, is het gemakkelijk om je scherm te delen. Het is net zo gemakkelijk om te stoppen met het delen van je scherm.

Er kan maar één persoon tegelijk zijn scherm delen. Als meerdere mensen van plan zijn schermen te delen tijdens een videogesprek, moet de een het delen beëindigen en stoppen voordat de ander kan beginnen.

  1. Start (of neem deel aan) een Slack-videogesprek.
  2. Als je klaar bent, klik je op het Scherm delen icoon onderaan het gespreksvenster.

    Image
    Image

    De schermvideo van de presentator (de persoon die het scherm deelt) wordt uitgeschakeld tijdens het delen van het scherm. Slack-berichtmeldingen worden ook gedempt.

  3. Als je een computer gebruikt met meer dan één scherm, verschijnt er een optie voor dubbele schermen. Selecteer het scherm dat u wilt delen.

    Image
    Image

    Zodra u een schermdeling op Slack start, wordt het scherm dat u deelt het standaard actieve venster. Dat betekent dat zelfs wanneer anderen aan het woord zijn, de focus voor alle deelnemers op het scherm blijft dat u deelt.

  4. Wanneer je klaar bent met het delen van je scherm, klik je nogmaals op de Share Screen optie om het delen te stoppen. Je wordt dan teruggebracht naar de normale videomodus die wordt gebruikt voor Slack-oproepen.

Tekenen op je scherm terwijl je scherm deelt

Slack scherm delen maakt het gemakkelijk om te presenteren aan andere gespreksdeelnemers. Je kunt zelfs op je scherm tekenen terwijl je presenteert en anderen op je scherm laten tekenen voor een betere samenwerking.

Om tekenen op uw eigen scherm in te schakelen, klikt u op het Draw pictogram (weergegeven door een potlood). U kunt dan uw muis, stylus of vinger op touchscreen-apparaten gebruiken om tijdens het presenteren op uw scherm te tekenen.

Als u de kleur van de pen wilt wijzigen terwijl u op het scherm tekent, drukt u op de Command optie op Mac of Control optie op Windows.

Standaard is schermtekenen voor andere deelnemers ingeschakeld, wat betekent dat ze op je scherm kunnen tekenen terwijl je deelt zonder dat je iets hoeft te doen om dit in te schakelen. Dat kan afleidend werken. Dus als u deze functie wilt uitschakelen, klikt u op het pictogram Groepstekening om deze uit te schakelen.

Image
Image

Wie kan Slack Screen Sharing gebruiken?

Slack is gratis beschikbaar voor lite-gebruikers die niet alle functies nodig hebben die beschikbaar zijn in de service. Er zijn ook drie betaalde serviceniveaus: Standard, Plus en Enterprise Grid. Het zijn deze drie niveaus van betaalde abonnees die de mogelijkheid hebben om Slack-schermdeling te gebruiken. Het is niet beschikbaar voor gebruikers van de gratis service.

Slack scherm delen is ook niet beschikbaar op Android- en iOS-apparaten, of voor Chromebook-gebruikers. Het is een functie die beperkt is tot Windows- en macOS-computers.

Als je Windows 7 gebruikt en je Slack-scherm delen wilt gebruiken, ga dan naar Start > Configuratiescherm >Personalisatie en schakel het Aero thema in voordat je Slack start. Slack vereist een mate van transparantie die niet beschikbaar is in andere Windows 7-thema's.

Aanbevolen: