Hoe maak je opslagruimte vrij op de iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe maak je opslagruimte vrij op de iPhone
Hoe maak je opslagruimte vrij op de iPhone
Anonim

Opslagruimte op je iPhone is als benzine in je auto. Als je niets meer hebt, kun je jezelf op een slechte plek bevinden. Het ergste geval doet zich voor wanneer u die perfecte foto wilt maken of snel een video wilt maken en uw iPhone geen opslagruimte meer heeft. Voorkom dit probleem door te leren hoeveel opslagruimte je beschikbaar hebt voor video's en foto's, en hoe je opslagruimte beheert en ruimte vrijmaakt op de iPhone.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 12: iPhone X-serie, iPhone 8-serie, iPhone 7-serie, iPhone 6-serie en iPhone 5s.

Hoe maak je opslagruimte vrij op een iPhone

De gemakkelijkste manier om de opslagruimte op de iPhone te wissen, is door apps te verwijderen die je niet meer gebruikt, muziek waar je niet meer naar luistert en berichten die je niet langer nodig hebt. Dit kan allemaal op dezelfde plek. Verwijder op de iPhone een app direct of ontlaad een app, die de app verwijdert, maar alle documenten (opgeslagen games of werkbestanden) intact houdt.

  1. Tik op de Settings app van de iPhone op het startscherm.
  2. Kies in het Instellingen menu Algemeen.
  3. Tik op iPhone-opslag.
  4. Selecteer in het scherm iPhone-opslag een of meer van de opties om opslagruimte vrij te maken op de iPhone.

    Image
    Image

    Het iPhone-opslagscherm geeft aan hoeveel van de opslagruimte op de iPhone in gebruik is met een kleurgecodeerde balk die de hoeveelheid opslagruimte opsplitst die wordt gebruikt door apps, media, berichten en andere gegevens. Er zijn verschillende opties om opslagruimte vrij te maken:

    • Ongebruikte apps offloaden: indien ingeschakeld, ontlaadt deze functie automatisch apps die je al een tijdje niet hebt geopend, wat opslagruimte bespaart. Wanneer u een app ontlaadt, blijven alle documenten of opgeslagen gegevens die aan die app zijn gekoppeld, behouden. Als je die app later nodig hebt, heb je nog steeds al je gegevens.
    • Verwijder of verwijder afzonderlijke apps: Als u wilt weten welke apps worden verwijderd, wordt een lijst weergegeven met apps die ruimte op uw iPhone innemen, gesorteerd op apps die eerst de meeste opslagruimte op. Dit maakt het gemakkelijk om door de apps te gaan en ruimte op te ruimen. Wanneer u op een app tikt, toont een app-informatiescherm hoeveel ruimte de app in beslag neemt en hoeveel opslagruimte wordt verbruikt door de documenten en gegevens van de app. U kunt dan kiezen voor Offload App of Delete App
    • Verwijder sommige of al je muziek: Hoewel je geen foto's kunt verwijderen op het iPhone-opslagscherm, kun je muziek wel wissen. Met zoveel opties om muziek te streamen via services zoals Apple Music, Spotify en Pandora, is het gemakkelijk om ruimte op je iPhone te besparen door alleen de nummers van je favoriete afspeellijsten te downloaden en de rest te laten streamen. Om muziek te verwijderen, selecteer Music in de app-lijst en schuif van rechts naar links op een artiest om een verborgen Delete-knop weer te geven.
    • Vernieuw apps die data gebruiken: de grootte van een app is niet het enige dat opslagruimte in beslag neemt. Veel apps downloaden zoveel data dat de documenten enorm worden. Goede voorbeelden hiervan zijn social media apps zoals Facebook en streaming apps zoals Amazon Prime of Netflix. U vernieuwt een app door deze te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren, waardoor de documentenmap wordt opgeruimd.

    Verwijder iPhone-foto's en -video's om opslagruimte vrij te maken

    Er is geen snelle manier om foto's in bulk te verwijderen op de iPhone. Er is een methode om meerdere foto's tegelijk te selecteren, maar deze is beperkt:

  5. Open de Foto's-app en tik op Foto's om naar het tijdlijngedeelte te gaan.
  6. De app scheidt foto's standaard per jaar. Tik op een gedeelte om het te ordenen op datumbereiken en tik nogmaals om het in afzonderlijke dagen te ordenen.

    Image
    Image
  7. Tik op Select om nieuwe Select-knoppen naast elke datum weer te geven.
  8. Tik op de knop Select op elke individuele datum om alle foto's voor die dag te markeren. Als u slechts enkele foto's voor die datum wilt verwijderen, tikt u op de afzonderlijke afbeeldingen.

    Image
    Image
  9. Als u klaar bent, tikt u op het Prullenbak pictogram om de geselecteerde afbeeldingen te verwijderen.

    Als je een foto verwijdert, wordt deze verplaatst naar het album 'Recent verwijderd' waar hij 30 dagen blijft staan. Om ruimte vrij te maken, verwijdert u deze ook uit dit album.

  10. Tik op de knop Albums onder aan het app-scherm van Foto's.
  11. Scroll naar het Recent verwijderde album en tik erop om het te openen.
  12. Kies in het Recent verwijderd album Select en tik vervolgens op Delete All. U wordt gevraagd uw selectie te bevestigen.

    Image
    Image

Je krijgt meer ruimte door video's te verwijderen in plaats van foto's. Een video neemt meer opslagruimte in beslag dan een foto, dus verwijder video's eerst.

Vergroot de opslagruimte op een iPhone door cloudopslag te gebruiken

Cloudopslagopties zijn een handige plek om foto's en video's op te slaan, omdat ze je toegang geven tot documenten, muziek, foto's en video's zonder veel ruimte op je apparaat in beslag te nemen. Dit maakt cloudopslag de gemakkelijkste manier om de opslagruimte op de iPhone te vergroten en tegelijkertijd opslagruimte op de iPhone vrij te maken.

De app Bestanden op je iPhone biedt één locatie voor het beheren van zowel de opslag op je iPhone als de extra ruimte die wordt verleend door cloudservices van derden.

  • iCloud-opslag: de iPhone wordt geleverd met 5 GB iCloud-opslag, die kan worden opgewaardeerd tot 50 GB of meer. Dit is een goede optie als je voornamelijk de iPhone en iPad gebruikt. Hoewel iCloud-opslag ook werkt op Macs en Windows-pc's, is het niet zo efficiënt als sommige andere cloudopslagservices.
  • Google Drive: de cloudopslagservice van Google heeft de Google-naam erachter, wat geruststellend kan zijn. Google Drive is ook een van de meest complete cloudservices.
  • Dropbox: Dropbox, een alternatief voor Google Drive, is misschien wel de beste cloudservice als het gaat om het synchroniseren van bestanden op veel apparaten. Het heeft ook functies zoals automatische back-up van foto's van je iPhone en een ingebouwde scanner.

Snel opslagruimte nodig? Probeer deze geheime truc

Als je je laatste gigabyte op hebt en snel opslagruimte nodig hebt, is er een geheime tip die misschien wel werkt: download een app of film die groter is dan je vrije ruimte.

Dit gaat het gemakkelijkst met een gratis app die groter is dan 1 GB. Een geweldige app om voor dit doel te gebruiken is Hearthstone met een bestandsgrootte van 2 GB.

Download de app zoals gewoonlijk. Het downloaden van de app kan mislukken, wat een goede zaak is. Als het succesvol is gedownload, verwijdert u de app.

Controleer je ruimte. Je zou meer moeten hebben dan toen je begon, en soms kan deze truc 1 GB tot 2 GB extra opslagruimte vrijmaken.

Wanneer je probeert een bestand te downloaden dat meer is dan je iPhone aankan, activeert de actie iOS om tijdelijke bestanden op te schonen. Deze tijdelijke bestanden kunnen behoorlijk wat ruimte in beslag nemen, daarom kunt u met deze truc meer opslagruimte terugkrijgen dan u verwacht.

Aanbevolen: