Microsoft schort officieel alle ondersteuning voor Internet Explorer op

Microsoft schort officieel alle ondersteuning voor Internet Explorer op
Microsoft schort officieel alle ondersteuning voor Internet Explorer op
Anonim

Halverwege tot eind jaren negentig definieerden maar weinig sites het ontluikende web beter dan Internet Explorer van Microsoft.

Helaas zette de tijd zijn koude mars in de tussenliggende jaren voort. Nu wordt de eens zo gevierde webbrowser in de wei gezet, zoals aangekondigd in een officieel Windows-persbericht.

Image
Image

Microsoft en Windows stoppen met alle officiële ondersteuning vanaf vandaag, waardoor Explorer op dezelfde voet wordt geplaatst als andere mislukte browsers zoals Netscape, Prodigy en die onaangename butler Jeeves.

Waarom nu? Explorer bestaat al bijna 27 jaar en heeft zijn aandeel zien slinken tot minder dan de helft van een procent van het totale huidige marktaandeel, volgens trackingservice StatCounter. In feite probeert Microsoft al jaren mensen ervan te weerhouden Explorer te gebruiken, in plaats daarvan ze naar de favoriete browser van het bedrijf, Microsoft Edge, te brengen.

Image
Image

Hoewel de officiële ondersteuning vandaag verloren gaat, zal Explorer technisch nog een paar maanden werken, hoewel Microsoft een omleiding zal instellen om gebruikers naar Edge te leiden. Microsft Edge zal tot 2029 ook een IE-specifieke modus blijven bevatten om zakelijke gebruikers te helpen die afhankelijk zijn van oudere hardware en software.

Veel overheidsinstanties over de hele wereld vertrouwen bijvoorbeeld nog steeds op Internet Explorer, waaronder de Japanse Pension Service.

Deze stap heeft lang geduurd voor Microsoft, aangezien het nieuwste besturingssysteem van het bedrijf, Windows 11, niet eens wordt geleverd met IE als onderdeel van de gebundelde software. Dit is de eerste keer dat Microsoft Explorer niet meer dan 20 jaar met hun nieuwste besturingssysteem heeft gebundeld.

Aanbevolen: