Hoe de Excel INDEX-functie te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Excel INDEX-functie te gebruiken
Hoe de Excel INDEX-functie te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik INDEX: Selecteer cel voor uitgang > voer de INDEX-functie in. Voorbeeld:=INDEX (A2:D7, 6, 1).
  • INDEX met referentie: Selecteer cel voor uitgang > voer de INDEX-functie in. Voorbeeld:=INDEX ((A2:D3, A4:D5, A6:D7), 2, 1, 3).
  • Formule:=INDEX (cel:cel, rij, kolom) of=INDEX ((verwijzing), rij, kolom, gebied).

Dit artikel legt uit hoe je de INDEX-functie in Excel 365 gebruikt. Dezelfde stappen zijn van toepassing op Excel 2016 en Excel 2019, maar de interface zal er iets anders uitzien.

Image
Image

Hoe de INDEX-functie in Excel te gebruiken

De INDEX-formule is een geweldig hulpmiddel om informatie te achterhalen uit een vooraf gedefinieerde reeks gegevens. In ons voorbeeld gaan we een lijst met bestellingen gebruiken van een fictieve detailhandelaar die zowel briefpapier als snoepjes voor huisdieren verkoopt. Ons bestelrapport bevat bestelnummers, productnamen, hun individuele prijzen en verkochte hoeveelheden.

Image
Image
  1. Open de Excel-database waarmee u wilt werken, of maak de database opnieuw die we hierboven hebben getoond, zodat u dit voorbeeld kunt volgen.
  2. Selecteer de cel waar u de INDEX-uitvoer wilt laten verschijnen. In ons eerste voorbeeld willen we het bestelnummer vinden voor Dinosaur Treats. We weten dat gegevens zich in cel A7 bevinden, dus voeren we die informatie in een INDEX-functie in het volgende formaat in:

    =INDEX (A2:D7, 6, 1)

    Image
    Image
  3. Deze formule kijkt binnen ons celbereik A2 tot D7, in de zesde rij van dat bereik (rij 7) in de eerste kolom (A), en geeft ons resultaat van 32321. weer

    Image
    Image
  4. Als we in plaats daarvan het aantal bestellingen voor Staples wilden weten, zouden we de volgende formule invoeren:

    =INDEX (A2:D7, 4, 4)

    Dat levert 15. op

    Image
    Image

U kunt ook verschillende cellen gebruiken voor uw Row en Column invoer om dynamische INDEX uitvoer mogelijk te maken, zonder uw originele formule aan te passen. Dat zou er ongeveer zo uit kunnen zien:

Image
Image

Het enige verschil hier is dat de Row en Column gegevens in de INDEX-formule worden ingevoerd als celverwijzingen, in dit geval, F2 en G2. Wanneer de inhoud van die cellen wordt aangepast, verandert de INDEX-uitvoer dienovereenkomstig.

U kunt ook benoemde bereiken gebruiken voor uw array.

Hoe de INDEX-functie te gebruiken met referentie

Je kunt de INDEX-formule ook gebruiken met een verwijzing, in plaats van een array. Hiermee kunt u meerdere bereiken of arrays definiëren om gegevens uit te halen. De functie wordt bijna identiek ingevoerd, maar gebruikt één extra stukje informatie: het gebiedsnummer. Dat ziet er zo uit:

=INDEX ((referentie), rijnummer, kolomnummer, oppervlaktenummer)

We zullen onze originele voorbeelddatabase op vrijwel dezelfde manier gebruiken om te laten zien wat een referentie-INDEX-functie kan doen. Maar we zullen drie afzonderlijke arrays binnen dat bereik definiëren en ze tussen een tweede set haakjes plaatsen.

  1. Open de Excel-database waarmee u wilt werken, of volg de onze door dezelfde informatie in een lege database in te voeren.
  2. Selecteer de cel waar u de INDEX-uitvoer wilt hebben. In ons voorbeeld zoeken we opnieuw het bestelnummer voor dinosaurustraktaties op, maar deze keer maakt het deel uit van een derde reeks binnen ons assortiment. De functie wordt dus in het volgende formaat geschreven:

    =INDEX ((A2:D3, A4:D5, A6:D7), 2, 1, 3)

  3. Dit scheidt onze database in drie gedefinieerde bereiken van twee rijen per stuk, en het zoekt de tweede rij, kolom één, van de derde array op. Dat geeft het bestelnummer voor Dinosaur Treats.

    Image
    Image

Wat is de INDEX-formule in Excel?

De INDEX-functie is een formule in Excel en andere databasetools die een waarde uit een lijst of tabel ha alt op basis van de locatiegegevens die u in de formule invoert. Het wordt meestal weergegeven in dit formaat:

=INDEX (matrix, rijnummer, kolomnummer)

Wat dat doet, is de INDEX-functie toewijzen en deze de parameters geven die je nodig hebt om de gegevens uit te halen. Het begint met het gegevensbereik, of een benoemd bereik dat u eerder hebt aangewezen; gevolgd door het relatieve rijnummer van de array en het relatieve kolomnummer.

Dat betekent dat u de rij- en kolomnummers invoert binnen het door u opgegeven bereik. Dus als u iets uit de tweede rij in uw gegevensbereik zou willen tekenen, zou u 2 invoeren voor het rijnummer, zelfs als het niet de tweede rij in de hele database is. Hetzelfde geldt voor de kolominvoer.

Aanbevolen: