Meta gelooft dat de schrikkelseconde zijn nut heeft overleefd

Inhoudsopgave:

Meta gelooft dat de schrikkelseconde zijn nut heeft overleefd
Meta gelooft dat de schrikkelseconde zijn nut heeft overleefd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een kunstmatige seconde, ook wel een schrikkelseconde genoemd, om de klokken synchroon te houden met de rotatie van de aarde, heeft in het verleden tot grote internetstoringen geleid.
  • In een blog pleitten Meta-ingenieurs voor het stopzetten van de praktijk en suggereerden ze alternatieven.
  • Experts juichten de verhuizing toe, maar waarschuwden dat de industrie het eens moet worden over een vervanging, anders zullen ze het probleem nog ingewikkelder maken.
Image
Image

Meta heeft genoeg van een enkele kunstmatig ingevoegde seconde die enorme verstoringen op het internet veroorzaakt en heeft een plan bedacht om de praktijk af te schaffen.

Bekend als een schrikkelseconde, werd het extra vinkje in 1972 gekalkt als een middel om klokken synchroon te houden met de werkelijke rotatie van de aarde. Computers hebben moeite met het verwerken van de schrikkelseconde en veroorzaken allerlei problemen om de anomalie te begrijpen, waarbij internet en andere verbonden systemen af en toe in de war raken. Ingenieurs van Meta hebben onlangs geblogd over hun voornemen om momentum op te bouwen om de schrikkelseconde te schrappen, met het argument dat het meer problemen veroorzaakt dan het oplost.

"Tijd in computers vormt de basis voor een schokkende hoeveelheid kritieke infrastructuur, en daarom is precisie de sleutel", vertelde Patrick McFadin, Vice President of Developer Relations bij DataStax, via e-mail aan Lifewire. "Zomertijd, schrikkeljaren en schrikkelseconden doorbreken allemaal de lineariteit van de tijd."

Dans van de Tijd

De behoefte aan de schrikkelseconde ontstond omdat de draaisnelheid van de aarde enigszins onregelmatig is. Sinds 1982 zijn er 27 schrikkelseconden toegevoegd aan 's werelds gemeenschappelijke klok, Coordinated Universal Time (UTC), om deze synchroon te laten lopen met de zonnetijd.

In hun post betoogde Meta dat elke schrikkelseconde een grote bron van pijn is voor mensen die hardware-infrastructuren beheren.

"Het zijn niet zozeer de computers zelf die niet van schrikkelseconden houden; het is eerder de software die we voor hen schrijven die niet is voorbereid op sprongen", legt Jake Jervey, senior infrastructuuringenieur bij Cob alt, uit aan Lifewire in e-mail. "Software-ingenieurs maken twee veelvoorkomende, maar dankzij schrikkelseconden onjuiste aannames: de tijd kan niet achteruit gaan en twee gebeurtenissen kunnen niet op exact hetzelfde tijdstip plaatsvinden."

Het zijn deze twee veronderstellingen waarbij de introductie van de kunstmatige tweede grote fouten kan veroorzaken in systemen waarvoor timing en planning een probleem zijn, merkte Jervey op.

Meta beschrijft een andere mogelijkheid met het gebruik van de schrikkelseconde, die nog niet heeft plaatsgevonden, maar even ontwrichtend kan zijn. Aangezien het rotatiepatroon van de aarde dynamisch is, is het zeer waarschijnlijk dat het sneller gaat, waardoor de ontwikkelaars rekening houden met een negatieve schrikkelseconde.

"De impact van een negatieve schrikkelseconde is nog nooit op grote schaal getest", beweerde Meta in hun post, eraan toevoegend, "het kan een verwoestend effect hebben op de software die afhankelijk is van timers of planners."

Alles bij elkaar genomen zei McFadin dat het probleem met het gebruik van de schrikkelseconde kan worden opgevat als een confrontatie tussen wetenschappers en ingenieurs waarbij de precisie van de wetenschap botst met de praktische bruikbaarheid van engineering.

Niemand zal het merken als we de schrikkelseconden niet bijhouden, maar iedereen zal zien of we het bij het verkeerde eind hebben.

"Hiaten in de tijd of erger, tijdstempels vóór de huidige tijd kunnen een echte existentiële crisis veroorzaken in computers die alleen maar proberen instructies op te volgen," zei McFadin.

Beweeg met de tijd mee

In hun post betoogde Meta dat hoewel de schrikkelseconde in 1972 een acceptabele oplossing was geweest toen het zowel de wetenschappelijke gemeenschap als de telecomindustrie gelukkig maakte, tegenwoordig de afhankelijkheid van UTC even slecht is voor zowel digitale toepassingen en wetenschappers.

"Bij Meta ondersteunen we een industrie-inspanning om toekomstige introducties van schrikkelseconden te stoppen en op het huidige niveau van 27 te blijven", merkte Meta in de post op. "Het introduceren van nieuwe schrikkelseconden is een riskante praktijk die meer kwaad dan goed doet, en we geloven dat het tijd is om nieuwe technologieën te introduceren om het te vervangen."

McFadin voegde toe dat ingenieurs overal een echt moment hebben en komen om toe te geven dat het middel erger is dan de kwaal.

"Wijzigingen aanbrengen in componenten op basisniveau, zoals exacte tijd, lijkt iets dat we zouden moeten kunnen doen," zei McFadin. "Als branche hebben we het nooit kunnen doen zonder schade aan te richten."

Image
Image

De situatie herinnert Jervey aan de beruchte Y2K-bug, en onze experts verwelkomden de zet van Meta en beweerden dat het hoog tijd werd dat dit probleem werd aangepakt. Maar net als McFadin benadrukte hij het belang van coördinatie tussen alle belanghebbenden, anders wordt het schrijven van software voor het omgaan met datum en tijd een stuk ingewikkelder voor ontwikkelaars.

"De meeste systemen waar we het over hebben zijn door mensen leesbare gegevens, zoals een tijdlijn op sociale media", legt McFadin uit. "Niemand zal het merken als we de schrikkelseconden niet bijhouden, maar iedereen zal zien of we het bij het verkeerde eind hebben."

Aanbevolen: