Windows Defender Security Center: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Windows Defender Security Center: wat het is en hoe het te gebruiken
Windows Defender Security Center: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Windows 10-computers worden geleverd met een beveiligingsfunctie genaamd Windows Defender Security Center, die bescherming biedt tegen virussen, spyware en malware.

Laten we eens kijken naar wat het Centrum te bieden heeft, hoe u er toegang toe kunt krijgen en enkele van de belangrijkste kenmerken ervan doornemen.

Wat is het Windows Defender-beveiligingscentrum?

De primaire verdedigingslinie van uw computer tegen malware en virussen is het Windows Defender Security Center.

Zodra u antivirussoftware van derden installeert, wordt het Center secundair. Veel antivirusfuncties worden inactief, maar u kunt de beveiliging van uw apparaat volgen vanaf het dashboard van het Center. Andere beveiligingsinstellingen, zoals die met betrekking tot Microsoft Edge, ouderlijk toezicht en de bescherming van uw Microsoft-account, kunnen ook worden aangepast vanuit het Center.

Antivirusprogramma's versus Windows Security Center

Er zijn een paar verschillen tussen het Windows Defender Security Center en antivirusprogramma's van derden. De eerste is dat het Center geen installatie of een betaald abonnement nodig heeft om toegang te krijgen tot zijn diensten, aangezien het Center al vooraf is geïnstalleerd op Windows 10-apparaten.

Ten tweede, aangezien Windows Defender Security Center het interne antivirus- en beveiligingsprogramma voor Windows 10 is, zijn de beveiligingsfuncties specifiek ontworpen voor het besturingssysteem.

Bovendien plaatst Windows Defender Security Center geen beveiligingsservices of premium beveiligingsfuncties achter een betaalmuur. Windows 10-gebruikers hebben toegang tot alle functies van het Centrum, op voorwaarde dat hun apparaten zijn bijgewerkt en over de hardware beschikken om de hulpprogramma's te ondersteunen.

Met de dynamische vergrendelingsinstellingen van het Centrum kunt u een mobiel apparaat via Bluetooth met uw pc koppelen, zodat u uw pc kunt vergrendelen wanneer u er vanaf stapt. Secure Boot is een beveiligingsfunctie die voorkomt dat een type malware, een 'rootkit' genaamd, bij het opstarten toegang krijgt tot uw apparaat. Rootkits kunnen meestal ongemerkt in apparaten schuiven en uw wachtwoorden en toetsaanslagen vastleggen, cryptografische gegevens ophalen en meer.

Toegang tot het Beveiligingscentrum op Windows 10 met behulp van Zoeken

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot het Windows Defender-beveiligingscentrum: ernaar zoeken met behulp van het zoekvak van het bureaublad of het pictogram Beveiligingscentrum selecteren in het systeemvakmenu van het bureaublad.

  1. Selecteer het vakje Zoeken.
  2. Typ " Windows Defender Security Center."

    Image
    Image
  3. Druk op Enter en selecteer vervolgens Windows Defender Security Center in de lijst met zoekresultaten. U zou dan naar het hoofdschermdashboard van het Centrum moeten worden geleid.

Toegang tot het Beveiligingscentrum op Windows 10 via het systeemvak

U kunt ook toegang krijgen tot het Beveiligingscentrum in het Windows-systeemvak.

  1. Selecteer in de rechterbenedenhoek van het bureaublad de pijl omhoog om het systeemvak te openen.
  2. Selecteer het Windows Defender-pictogram, weergegeven door een zwart-wit schild.

    Image
    Image

    Dit pictogram kan ook een groene stip bevatten met een wit vinkje in het midden ervan.

  3. Het primaire dashboard voor Windows Defender Security Center zou automatisch moeten openen.

Gebruik Windows Security Center om het gezondheidsrapport van uw computer te bekijken

Ongeacht of er al een ander antivirusprogramma op uw pc draait, het Centrum zal nog steeds een gezondheidsscan van uw computer uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Zo niet, dan zal de functie Gezondheidsrapport u hiervan op de hoogte stellen. Hier leest u hoe u er toegang toe krijgt.

  1. Toegang tot Windows Defender Security Center met een van de twee hierboven beschreven methoden.
  2. Vanaf het dashboard van het Centrum heeft u op twee manieren toegang tot het Gezondheidsrapport:

    • Selecteer Apparaatprestaties en gezondheid.
    • Selecteer de drie horizontale lijnen aan de linkerkant van het dashboard en selecteer vervolgens Apparaatprestaties en gezondheid.
    Image
    Image
  3. Het gezondheidsrapport van uw apparaat zou automatisch de resultaten van de analyse van het Centrum van vier verschillende prestatiecategorieën moeten laden: opslagcapaciteit, apparaatstuurprogramma, batterijduur en apps en software. Elke categorie vermeldt zijn status.

    Image
    Image
  4. Als er een probleem is dat u moet oplossen, verschijnt er een link naar dat probleem onder de categorie. Als er geen problemen zijn, verschijnt er een vinkje naast elke categorie en "Geen problemen".

Windows Defender SmartScreen-instellingen voor apps en browsers instellen

Windows Security Center biedt ook een functie genaamd Windows Defender SmartScreen. De SmartScreen-functie helpt u te beschermen tegen en u te waarschuwen voor bedreigingen zoals malware of phishing-aanvallen. Het kan vooral handig zijn bij het surfen op internet.

  1. Toegang tot het Windows Defender Security Center met een van de twee eerder beschreven methoden.
  2. Selecteer op het dashboard App & browserbesturing.

    Image
    Image
  3. Selecteer onder Exploitbeveiliging Instellingen voor Exploitbeveiliging.

    Image
    Image
  4. Het app- en browserbedieningsmenu zou verschillende systeem- en programma-instellingen moeten bieden die u kunt aanpassen.

    Image
    Image

Aanbevolen: