Het Sync Center gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Het Sync Center gebruiken in Windows 10
Het Sync Center gebruiken in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Offline bestanden inschakelen: Selecteer Configuratiescherm > Sync Center > Beheer offline bestanden > Offline bestanden inschakelen.
  • Start vervolgens de computer opnieuw op en start Sync Center.
  • Pas de instellingen van Schijfgebruik, Encryption en Network aan, indien nodig.

Dit artikel legt uit hoe u offline bestanden kunt inschakelen en Sync Center kunt gebruiken in Windows 10 Pro Edition. Offline netwerksynchronisatie is niet beschikbaar voor Windows 10 Home Edition.

Hoe offline bestanden in te schakelen om Sync Center te gebruiken

Voordat Sync Center netwerkbestanden naar uw apparaat kan synchroniseren, moet u offline bestanden inschakelen:

  1. Type control panel in het Windows-zoekvak en selecteer de Configuratiescherm app.

    U moet het oude hulpprogramma Configuratiescherm gebruiken, niet de huidige app Windows Instellingen, om Sync Center te configureren.

    Image
    Image
  2. Typ sync center in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het Configuratiescherm en selecteer vervolgens Sync Center.

    Image
    Image
  3. Selecteer Beheer offline bestanden aan de linkerkant.

    Image
    Image
  4. Selecteer Offline bestanden inschakelen.

    Je hebt beheerdersrechten nodig om deze functie in te schakelen.

    Image
    Image
  5. Start uw computer opnieuw op en herhaal stap 1-3 om toegang te krijgen tot de nieuwe instellingen voor offline bestanden.

Bottom Line

Sync Center is een functie die werd geïntroduceerd in Windows Vista. Het belangrijkste doel is om uw bestanden te synchroniseren met een netwerkserver, zodat u altijd over de meest bijgewerkte exemplaren beschikt wanneer u ze nodig hebt.

Sync Center gebruiken in Windows 10

Zodra je je computer opnieuw hebt opgestart en Sync Center opnieuw hebt gestart, heb je drie nieuwe tabbladen in je instellingen voor offline bestanden:

  • Schijfgebruik: Bepaal de hoeveelheid schijfruimte die uw offline bestanden mogen gebruiken. Standaard hebben de offline bestanden alle vrije ruimte op uw harde schijf. Om dit te wijzigen, selecteert u het tabblad Schijfgebruik en vervolgens Wijzig limieten.
  • Encryption: voeg beveiliging toe aan uw offline bestanden door codering in te stellen met BitLocker. Om uw bestanden te coderen, selecteert u gewoon Encrypt.
  • Network: kies ervoor om automatisch offline aan uw bestanden te werken als de netwerkverbinding te traag is. Je kunt ook instellen hoe vaak je wilt controleren op een langzame verbinding.

Sync Center is niet hetzelfde als OneDrive. Sync Center is geoptimaliseerd voor Microsoft Office-bestanden. In sommige situaties kunnen Sync Center en OneDrive conflicteren wanneer geopende Office-bestanden op verschillende tijdstippen worden gesynchroniseerd met Sync Center en OneDrive.

Aanbevolen: