Fout 524: er is een time-out opgetreden (wat het is & Hoe dit te verhelpen)

Inhoudsopgave:

Fout 524: er is een time-out opgetreden (wat het is & Hoe dit te verhelpen)
Fout 524: er is een time-out opgetreden (wat het is & Hoe dit te verhelpen)
Anonim

De 524 A Timeout Occurred-fout is een Cloudflare-specifieke HTTP-statuscode die aangeeft dat de verbinding met de server is verbroken vanwege een time-out.

Afhankelijk van de context kan de fout voorkomen dat u een webpagina laadt, u niet aanmeldt bij een online gamingplatform of een stukje software gebruikt.

Of de game of applicatie werkt mogelijk prima als je hem offline gebruikt, en 524 A Timeout Occurred verschijnt mogelijk alleen wanneer je een online functie probeert te openen.

Deze fouten worden bijna altijd weergegeven op twee regels, zoals deze:


Fout 524

Er is een time-out opgetreden

Image
Image

Error 524-berichten zijn te zien op elk apparaat met elk besturingssysteem.

Fout 524 Oorzaken

Deze foutmeldingen worden gezien in situaties met Cloudflare. De fout betekent dat Cloudflare een verbinding tot stand heeft gebracht met de server waarmee het zou moeten communiceren, maar het duurde te lang voordat de server reageerde.

Als je deze fout ziet terwijl je probeert toegang te krijgen tot een website of een bepaalde functie in een app, kun je als bezoeker weinig doen, behalve de eigenaar van de service of app op de hoogte stellen. Hierop zijn echter uitzonderingen, zoals u hieronder zult zien.

Aan de andere kant, als je de eigenaar bent van een website die de 524 A Timeout Occurred-foutmelding ontvangt, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om dit op te lossen.

Hoe de 524 A time-out opgetreden fout te herstellen

Als u de eigenaar van de website bent, gaat u naar de volgende reeks stappen hieronder. Anders zijn hier enkele tips om te proberen:

  1. Vernieuw de webpagina als je de fout in je browser ziet, of sluit het programma af en start het opnieuw als het daar wordt gezien. Dit kan een tijdelijk probleem zijn dat een eenvoudige herstart kan oplossen.
  2. Deïnstalleer het programma volledig en installeer het opnieuw door de meest recente versie te downloaden van de website van het bedrijf of de installatieschijf.

    Sommige gebruikers hebben gemeld dat dit hun 524-fout heeft verholpen sinds het opnieuw een verbinding met de server tot stand bracht, maar deze methode is waarschijnlijk alleen nuttig als de fout optreedt in een niet-browserprogramma, zoals een applicatie die verbinding maakt met een gaming server.

  3. Als je de foutmelding krijgt wanneer je het Origin-gamingplatform gebruikt, kan dit te maken hebben met beperkingen die in je account zijn ingebouwd. Kinderaccounts zijn beperkt; ze laten je niet online spelen, communiceren met vrienden, games downloaden uit de Origin Store en meer.

    Als dit de reden is dat je de foutcode 524 ziet, moet je inloggen op het kinderaccount om het te upgraden naar een volledig/volwassen account. Maar behalve het wijzigen van de geboortedatum van de rekeninghouder, kan dit pas als je niet meer als minderjarig wordt aangemerkt. Je krijgt een melding wanneer het kinderaccount in aanmerking komt voor een upgrade.

  4. Afhankelijk van de populariteit van de website of service, kan de fout te wijten zijn aan een plotselinge toestroom van bezoekers die de site niet verwachtte, wat de serverbronnen zou kunnen belasten, wat resulteerde in deze time-outfout.

    Afwachten is alles wat je in dit geval kunt doen.

    Als de website niet beschikbaar is vanwege de 524-foutmelding, kunt u mogelijk toegang krijgen tot een gearchiveerde versie ervan door een Google-cache-zoekopdracht uit te voeren of de pagina op Wayback Machine te zoeken.

Bent u de eigenaar van de website?

Volg deze stappen als u de eigenaar van de website bent of als u over de juiste inloggegevens beschikt om wijzigingen aan de serverzijde aan te brengen.

  1. Schakel al uw website-plug-ins uit en herhaal de actie die het Error 524-bericht liet zien. Als dit de fout verhelpt, schakelt u de plug-ins één voor één opnieuw in, totdat u kunt vaststellen welke de fout Time-out Occurred veroorzaakt.
  2. Een verhoogde serverbelasting als gevolg van een DDoS-aanval kan de oorzaak zijn van de 524-fout, in welk geval u DDos-bescherming kunt inschakelen via Cloudflare.

    Als de foutmelding te wijten is aan het feit dat uw website plotseling meer legitiem verkeer krijgt, overweeg dan om uw hostingplan te upgraden om ruimte te bieden aan de extra middelen die nodig zijn om dat aantal bezoekers te bedienen.

  3. Verplaats langlopende processen naar een subdomein dat niet in de Cloudflare DNS-app staat. Elk HTTP-verzoek dat gedurende meer dan 100 seconden (of meer dan 600 seconden voor zakelijke klanten) geen reactie van de oorspronkelijke server ontvangt, krijgt een time-out en u ziet de 524 A Timeout Occurred-fout.

  4. Sommige Error 524-berichten worden veroorzaakt door iets waar je geen controle over hebt. Neem contact op met uw hostingprovider en geef hen de foutcode, de tijdzone waarin de fout is opgetreden en de URL die tot de fout heeft geleid. Mogelijk moeten ze serverlogboeken en geheugenniveaus controleren.

Aanbevolen: