Interne fout videoplanner: wat het is en hoe het te verhelpen

Inhoudsopgave:

Interne fout videoplanner: wat het is en hoe het te verhelpen
Interne fout videoplanner: wat het is en hoe het te verhelpen
Anonim

Tijdens het gebruik van bepaalde software op Windows, kunt u de BSOD tegenkomen met de stopcode VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR. Er zijn verschillende mogelijke oplossingen voor de interne fout van de videoplanner in Windows 10.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10-pc's.

Image
Image

Bottom Line

De interne foutstopcode van de videoplanner wordt meestal veroorzaakt door softwareproblemen. Windows kan corrupte systeembestanden, verouderde stuurprogramma's voor grafische kaarten, incompatibele beveiligingssoftware of malware bevatten. In sommige gevallen heeft het besturingssysteem mogelijk een nieuwe patch van Microsoft nodig.

Hoe de interne fout van de videoplanner te herstellen

Probeer deze stappen in volgorde totdat u de foutmelding niet meer krijgt:

  1. Voer Windows Defender uit. Gebruik de ingebouwde beveiligingstool om de pc te scannen op virussen en andere mogelijke bedreigingen.
  2. Schakel antivirussoftware van derden uit. Andere antivirussoftware kan ervoor zorgen dat een computer crasht door te interfereren met Windows, dus schakel Norton Antivirus of soortgelijke programma's uit.

  3. Run CHKDSK. Windows voert CHKDSK meestal automatisch uit wanneer deze fout wordt aangetroffen, maar u kunt CHKDSK handmatig uitvoeren om fouten te detecteren en op te lossen door de opdrachtprompt te openen.

    U moet de opdrachtprompt openen als beheerder om deze taak uit te voeren.

  4. Voer Systeembestandscontrole (SFC) uit. SFC uitvoeren via de opdrachtprompt scant en repareert systeembestanden.
  5. Verwijder recent geïnstalleerde apps. Als de fout begon te verschijnen nadat je een nieuw programma had geïnstalleerd of bijgewerkt, kijk dan of het helpt om het te verwijderen.
  6. Update de grafische stuurprogramma's. Mogelijk moet u de nieuwste apparaatstuurprogramma's downloaden van de website van de fabrikant of een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's gebruiken.
  7. Voer Windows Update uit. Windows scant en installeert nieuwe patches en software-updates. Start de pc opnieuw op nadat de updates zijn geïnstalleerd.

  8. Controleer de instellingen van de grafische kaart. De meeste grafische kaarten hebben software of een bedieningspaneel waarmee u instellingen voor kwaliteit of prestaties kunt aanpassen. Sommige op AMD gebaseerde kaarten gebruiken bijvoorbeeld het Catalyst Control Center. Uw computer kan de instellingen van de videokaart mogelijk niet aan, dus u moet mogelijk aanpassingen maken.
  9. Repareer het Windows-register. Er zijn veel gratis hulpprogramma's voor het opschonen van het register, zoals CCleaner, die beschadigde registersleutels in het Windows-register repareren die een interne fout in de videoplanner kunnen veroorzaken.
  10. Installeer de grafische kaart opnieuw. Als je een aparte videokaart hebt, inspecteer deze dan op fysieke schade. Als er geen is, installeer deze dan opnieuw, omdat deze mogelijk gedeeltelijk uit de uitbreidingssleuf is gekomen. Als je een extra videokaart hebt, installeer deze dan om te zien of de fout zich opnieuw voordoet.

    Als de videokaart in het moederbord is geïntegreerd, kunt u de chip mogelijk visueel inspecteren. Als u echter niet over de expertise van elektronische schakelingen beschikt, laat dan een technicus de computer inspecteren of bezoek de ondersteuningswebsite van de fabrikant.

  11. Reset Windows 10. Als je alle andere mogelijke software- en hardwareoplossingen hebt uitgeput, is een nieuwe start met Windows misschien je enige andere optie.

    Wanneer u Windows vernieuwt, blijven uw bestanden behouden. Door te resetten worden je bestanden verwijderd, dus maak een back-up van alles wat je wilt bewaren.

Aanbevolen: