Fout 0x80071ac3: wat het betekent en hoe het te verhelpen

Inhoudsopgave:

Fout 0x80071ac3: wat het betekent en hoe het te verhelpen
Fout 0x80071ac3: wat het betekent en hoe het te verhelpen
Anonim

Fout 0x80071ac3 kan verwarrend zijn omdat de bijbehorende taal lijkt te impliceren dat er vuil of stof in de computer zit. Bijvoorbeeld:

Fout 0x80071ac3: De bewerking kon niet worden voltooid omdat het volume vuil is

Wat betekent het als een schijf vuil is? Dirty suggereert in deze context dat een bepaald bestand beschadigd is. Hier leest u hoe u vuile stukjes kunt wissen en fout 0x80071ac3 kunt oplossen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Image
Image

Wat veroorzaakt fout 0x80071ac3?

Fout 0x80071ac3 in Windows verwijst naar vuile bits, niet naar de fysieke toestand van de computer. Bij elk blok geheugen in een computer moet de processor weten of het geheugen is gewijzigd, of het is opgeslagen en of het moet worden verwijderd. Het vuile deel is waar de CPU op vertrouwt om dit proces uit te voeren. Zie het als een schakelaar: Fout 0x80071ac3 informeert u dat de schakelaar op een bepaalde schijf is vastgelopen.

Er zijn een aantal oorzaken voor deze fout:

  • Slechte sectoren op de harde schijf. U kunt niet lezen of schrijven naar deze delen van de harde schijf.
  • Specifieke bestanden kunnen beschadigd zijn door het plotseling verwijderen van de schijf of het loskoppelen van de stroombron zonder de computer op de juiste manier af te sluiten.
  • De externe schijven kunnen een probleem hebben vanwege onvolledige of niet-geïnstalleerde stuurprogramma's.
  • Een schijf kan aan het einde van zijn levenscyclus zijn en versleten.

Nadat je het vuile stukje hebt opgelost, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat deze fout zich opnieuw voordoet:

  • Werp schijven en andere apparaten voor gegevensopslag altijd veilig uit voordat u ze loskoppelt.
  • Voor schijven die hun eigen stroombron hebben, sluit ze aan op een overspanningsbeveiliging om te voorkomen dat plotselinge stroomuitval of stroompieken de schijf beschadigen.
  • Repareer of vervang gerafelde draden en losse schakelaars zo snel mogelijk.

Hoe fout 0x80071ac3 op te lossen

Probeer deze stappen in volgorde totdat u de foutmelding niet meer ziet:

  1. Controleer de externe schijf op fysieke schade. Kabels kunnen na verloop van tijd ook hun effectiviteit verliezen, dus verwissel alle snoeren die door de drive worden gebruikt.
  2. Schrijfbeveiliging verwijderen. Sommige schijven hebben een fysieke vergrendelingsschakelaar die het onmogelijk maakt om bestanden te kopiëren naar of te verwijderen van de schijf. Deze schakelaar kan in de vergrendelde stand blijven staan of vast komen te zitten.
  3. Gebruik Windows Systeemherstel om terug te keren naar een eerder herstelpunt. Als u een nieuwe schijf voor uw computer hebt geïnstalleerd, voert u Systeemherstel uit en gebruikt u het vroegst beschikbare herstelpunt.

    Herstel het systeem naar de huidige versie als de fout niet is opgelost. Anders kan het systeem kwetsbaar zijn voor aanvallen en andere fouten.

  4. Scan de harde schijf met behulp van Foutcontrole. De ingebouwde tool voor foutcontrole kan veel voorkomende Windows-fouten identificeren en oplossen.
  5. Voer de opdracht chkdsk uit. Als u vertrouwd bent met het gebruik van de opdrachtprompt, biedt de opdracht chkdsk meer opties voor het oplossen van fouten. Zie meer details in het onderstaande gedeelte.
  6. Formatteer de schijf. Hiermee worden alle gegevens op de schijf gewist en opnieuw geconfigureerd om met Windows te werken, dus maak een back-up van bestanden die u wilt bewaren. Als de primaire harde schijf niet werkt, start u op vanaf een USB-apparaat of een externe harde schijf.

    Gebruik de opdracht formatteren als je alleen toegang hebt tot de opdrachtprompt.

Hoe vuile stukjes schoon te maken met Chkdsk

Om fout 0x80071ac3 op te lossen met behulp van de opdrachtprompt:

  1. Open de opdrachtprompt als beheerder en voer de volgende code uit:

    fsutil vuile query [stationsletter]:

    U wordt geïnformeerd dat de schijf dirty of not dirty is. Herhaal de opdracht voor elke schijf totdat je de vuile hebt gevonden.

  2. Als de schijf vuil is, voert u het volgende in:

    chkntfs /x [stationsletter]:

    Dit zorgt ervoor dat de schijf niet opstart bij het opstarten, waardoor de computer normaal kan opstarten.

  3. Start de computer opnieuw op met de schijf aangesloten en open de opdrachtprompt of PowerShell opnieuw. Voer het volgende in om het volledige chkdsk-hulpprogramma op de schijf uit te voeren.

    chkdsk /f /r [stationsletter]:

  4. Voer de volgende code opnieuw in:

    fsutil vuile query [stationsletter]:

    De schijf zou terug moeten komen als not dirty.

  5. Als je het dirty query script uitvoert en het komt terug als not dirty, dan kun je het dirty maken. Dit dwingt de computer om de schijf automatisch te controleren. Om het te markeren als dirty, voert u het volgende in de opdrachtprompt in:

    fsutil vuile set [stationsletter]

Aanbevolen: