Een Vizio-tv repareren die geen verbinding maakt met wifi

Inhoudsopgave:

Een Vizio-tv repareren die geen verbinding maakt met wifi
Een Vizio-tv repareren die geen verbinding maakt met wifi
Anonim

Als je Vizio smart-tv geen verbinding maakt met wifi, kun je je favoriete programma's en films niet streamen. Leer hoe u Wi-Fi-problemen met Vizio TV oplost, zodat u weer kunt bingewatchen.

Fixes in dit artikel zijn van toepassing op alle smart-tv's met Wi-Fi.

Image
Image

Oorzaken waardoor Vizio TV geen verbinding maakt met wifi

Wanneer u uw Smart TV voor het eerst instelt, moet u de Vizio TV verbinden met Wi-Fi voordat u een van de Vizio-apps zoals Netflix en Hulu kunt gebruiken. Als de tv geen toegang heeft tot internet, kan dit verschillende redenen hebben:

  • Internetverbindingsproblemen.
  • Communicatieproblemen tussen de router en tv.
  • Problemen met de wifi-adapter van de tv.
  • Conflicten met de beveiligingsinstellingen van de router.

Alle routers bevatten beveiligingsinstellingen om schadelijke software te blokkeren. De Arris TG862 heeft bijvoorbeeld een ingebouwde beveiligingsfunctie die specifiek in strijd is met Vizio-tv's. De manier om dit te omzeilen is om de beveiligingsinstellingen van de router te wijzigen in WPA-PSK [TKIP].

Om de verbinding te testen, ga naar Instellingen > Verbinding testen. Als een downloadsnelheid wordt weergegeven, betekent dit dat de tv is verbonden met internet.

Hoe het te repareren wanneer een Vizio-tv geen verbinding maakt met wifi

Probeer deze stappen in volgorde totdat uw Vizio Smart TV verbinding kan maken met uw Wi-Fi-thuisnetwerk:

  1. Controleer het wifi-netwerk. Toegang tot internet vanaf een ander apparaat dat is verbonden met uw netwerk. Als het verbinding maakt, ligt het probleem bij de televisie. Als je op geen enkel apparaat verbinding kunt maken, moet je problemen met het wifi-netwerk oplossen.
  2. Toggle de DHCP-instellingen. DHCP (dynamic host configuration protocol) helpt een tv en router samen te werken. Druk op de Menu-knop op de Vizio-afstandsbediening en selecteer vervolgens Network > Manual Setup > DHCP Als DHCP is ingesteld op UIT, drukt u op de pijl naar rechts om het in te schakelen. Als het is ingesteld op AAN, drukt u eenmaal op de pijl naar rechts om het uit te schakelen en vervolgens nogmaals om het in te schakelen.

  3. Schakel de router, modem en tv uit. Zet de televisie uit en haal de stekker uit het stopcontact, en reset vervolgens de router en modem. Sluit de televisie weer aan als u klaar bent om te kijken of deze verbinding maakt.

    Als je de tv dertig seconden uit het stopcontact laat, wordt het interne geheugen gewist en worden eventuele softwareproblemen opgelost die tot een slechte verbinding kunnen leiden.

  4. Wijzig de beveiligingsinstellingen van de router om WPA-PSK [TKIP] in te schakelen. Vizio-tv's werken het beste met WPA-PSK [TKIP]-codering ingeschakeld. Voer het standaard gateway-IP-adres van de router in de URL-balk van een webbrowser in om toegang te krijgen tot de routerinstellingen.

    Als de router wordt geleverd door uw internetprovider (ISP), moet u deze mogelijk bellen en vragen hoe u de beveiligingsinstellingen kunt wijzigen.

  5. Gebruik een bekabelde Ethernet-verbinding. Als de tv een Ethernet-poort heeft, sluit deze dan rechtstreeks aan op de router of modem met een Ethernet-kabel. Als dit het probleem oplost, kan de draadloze adapter van de tv kapot zijn.

  6. Reset de Vizio TV. Als al het andere fa alt, reset u de tv naar de fabrieksinstellingen. Eenmaal voltooid, schakelt de televisie zichzelf uit en vervolgens weer in op het oorspronkelijke instellingenscherm.

    Als je je tv opnieuw instelt, verlies je alle opgeslagen apps, voorkeuren, gebruikersnamen en wachtwoorden.

  7. Neem contact op met de klantenondersteuning van Vizio. Vizio-tv's worden geleverd met gratis levenslange technische ondersteuning. Bel in de VS 1-844-254-8087 of bezoek de technische ondersteuningswebsite van Vizio voor verdere hulp. Als je tv nog onder de garantie v alt, kun je hem misschien laten repareren of vervangen.

FAQ

    Hoe reset je een Vizio TV?

    Ga naar Instellingen > Systeem > Reset & Admin om uw tv terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Selecteer Reset TV to Factory Defaults en voer uw toegangscode in.

    Hoe download je apps op een Vizio TV?

    Om apps te downloaden op Vizio smart-tv's met SmartCast, downloadt u een app met Chromecast en tikt u op het Cast-logo. Je kunt ook een Apple AirPlay-compatibele iOS-app downloaden om op die manier inhoud te streamen. Klik op oudere Vizio-tv's op V op de afstandsbediening en selecteer een app om deze te installeren.

    Hoe zet je een Vizio TV aan zonder de afstandsbediening?

    Om je tv zonder afstandsbediening te gebruiken, download en start je de Vizio SmartCast-app op je mobiele apparaat. Tik op het pictogram Control, selecteer Devices en kies je tv. Het bedieningsmenu dat verschijnt, werkt als een normale afstandsbediening.

Aanbevolen: