Een iPad repareren die geen verbinding maakt met wifi

Inhoudsopgave:

Een iPad repareren die geen verbinding maakt met wifi
Een iPad repareren die geen verbinding maakt met wifi
Anonim

De meest voorkomende problemen bij het verbinden met internet kunnen in een paar eenvoudige stappen worden opgelost, en soms is het zo simpel als het verplaatsen van de ene kamer naar de andere. Voordat we dieper ingaan op het oplossen van problemen, moet je ervoor zorgen dat je deze tips al hebt geprobeerd.

  • Ga dichter bij je router staan. De eerste oplossing is om dichter bij je router te gaan staan. Als u te ver weg bent, is de wifi-signaalsterkte mogelijk niet sterk genoeg om uw iPad verbinding te laten maken met wifi.
  • Zorg ervoor dat het wifi-netwerk actief is. Voordat u te veel tijd besteedt aan het oplossen van problemen met uw iPad, moet u ervoor zorgen dat het daadwerkelijk het apparaat is dat het probleem heeft. Gebruik uw laptop, desktop of smartphone om verbinding te maken met internet en controleer of de router werkt. Het verdient de voorkeur om draadloos verbinding te maken om te controleren of de wifi werkt, maar als je geen ander draadloos apparaat hebt, is het prima om je desktop te gebruiken.
  • Verwijder elke hoes of bekleding van de iPad. Als je een hoes hebt, is het een goed idee om deze te verwijderen terwijl je deze stappen voor probleemoplossing volgt. Dit zal het probleem waarschijnlijk niet oplossen, maar elke obstructie kan ertoe leiden dat het signaal aan kracht verliest.
  • Verifieer het wachtwoord. Als je wordt gevraagd om lid te worden van een netwerk en steeds wordt geweigerd nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd, is het een goed idee om te controleren of je het juiste typt wachtwoord. Sommige wachtwoorden kunnen behoorlijk lang en ingewikkeld zijn en het is gemakkelijk om een "8" voor een "B" of een "0" voor een "O" te verwarren.

Als geen van deze het probleem oplost, ga dan naar de (iets) gecompliceerdere stappen hieronder.

Problemen met de netwerkinstellingen van uw iPad oplossen

Het is tijd om enkele basisnetwerkinstellingen te controleren, maar laten we eerst controleren of het geen openbaar netwerk is dat u een probleem bezorgt.

  1. Als je verbinding maakt met een openbare wifi-hotspot, zoals in een koffiehuis of café, moet je mogelijk akkoord gaan met de voorwaarden voordat je toegang krijgt tot apps die gebruikmaken van de netwerkverbinding. Als u naar de Safari-browser gaat en probeert een pagina te openen, sturen dit soort netwerken u vaak naar een speciale pagina waar u het contract kunt verifiëren. Zelfs nadat u akkoord bent gegaan met het contract en op internet bent gekomen, heeft u mogelijk geen toegang tot al uw apps.
  2. Als je verbinding maakt met je thuisnetwerk, ga dan naar de iPad Instellingen en zorg ervoor dat alles goed is ingesteld. Zodra u op het Settings-pictogram op uw iPad tikt, bevindt de eerste instelling die u wilt controleren zich bovenaan het scherm: Vliegtuigmodus. Dit moet worden ingesteld op Uit Als de vliegtuigmodus is ingeschakeld, kunt u geen verbinding maken met internet.
  3. Klik vervolgens op Wi-Fi net onder Vliegtuigmodus. Dit toont u de Wi-Fi-instellingen. Er zijn een paar dingen die u moet controleren:

    Wi-Fi-modus is ingeschakeld. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, kunt u geen verbinding maken met uw Wi-Fi -Fi-netwerk.

  4. Vragen om lid te worden van netwerken is ingeschakeld. Als u niet wordt gevraagd om lid te worden van het netwerk, kan het zijn dat Vragen om lid te worden van netwerken is uitgeschakeld. De eenvoudigste oplossing is om deze instelling in te schakelen, maar u kunt de informatie ook handmatig invoeren door Other te kiezen in de netwerklijst.
  5. Doe je mee aan een gesloten of verborgen netwerk? De meeste wifi-netwerken zijn standaard openbaar of privé. Maar een wifi-netwerk kan worden gesloten of verborgen, wat betekent dat het de naam van het netwerk niet naar je iPad zal uitzenden. U kunt lid worden van een gesloten of verborgen netwerk door Other te kiezen in de netwerklijst. Je hebt de naam en het wachtwoord van het netwerk nodig om lid te worden.

Stel de wifi-verbinding van de iPad opnieuw in

Nu je hebt geverifieerd dat alle netwerkinstellingen correct zijn, is het tijd om te beginnen met het oplossen van problemen met de wifi-verbinding zelf. Het eerste is om de wifi-verbinding van de iPad opnieuw in te stellen. Gewoonlijk zal deze eenvoudige stap om de iPad te vertellen om opnieuw verbinding te maken het probleem oplossen.

  1. Je kunt dit doen vanuit hetzelfde scherm waar we de instellingen hebben geverifieerd. (Als je de vorige stappen hebt overgeslagen, kun je naar het juiste scherm gaan door naar de instellingen van je iPad te gaan en Wi-Fi te kiezen in de lijst aan de linkerkant van het scherm.)
  2. Om de wifi-verbinding van de iPad te resetten, gebruik je de optie bovenaan het scherm om wifi uit te schakelen Off. Alle Wi-Fi-instellingen zullen verdwijnen. Draai het vervolgens gewoon weer Aan terug. Hierdoor zal de iPad opnieuw naar het Wi-Fi-netwerk moeten zoeken en opnieuw verbinding moeten maken.
  3. Als je nog steeds problemen hebt, kun je de huurovereenkomst verlengen door de blauwe knop aan de rechterkant van de netwerknaam in de lijst aan te raken. De knop heeft een > symbool in het midden en leidt je naar een pagina met de netwerkinstellingen.
  4. Raak Lease verlengen aan naar de onderkant van het scherm. U wordt gevraagd om te bevestigen dat u de lease wilt verlengen. Raak de knop Vernieuwen aan.

Dit proces is erg snel, maar het kan enkele problemen oplossen.

Reset de iPad

Image
Image

Voordat je begint te sleutelen aan enkele van de andere instellingen, start je de iPad opnieuw op. Deze eenvoudige stap voor het oplossen van problemen kan alle soorten problemen oplossen en moet altijd worden gedaan voordat u daadwerkelijk begint met het wijzigen van instellingen.

  1. Om de iPad opnieuw op te starten, houdt u de Sleep/Wake-knop aan de bovenkant van de iPad enkele seconden ingedrukt totdat er een balk op het scherm verschijnt die u wenkt Schuif om uit te schakelen.
  2. Zodra je de balk schuift, zal de iPad een cirkel van streepjes weergeven voordat hij uiteindelijk volledig wordt afgesloten, waardoor je een leeg scherm krijgt. Wacht een paar seconden en houd vervolgens de Sleep/Wake-knop opnieuw ingedrukt om de iPad weer op te starten.
  3. Het Apple-logo verschijnt in het midden van het scherm en de iPad zal een paar seconden later volledig opnieuw opstarten. U kunt de Wi-Fi-verbinding testen zodra de pictogrammen weer verschijnen.

Herstart de router

Net zoals je de iPad opnieuw hebt opgestart, moet je ook de router zelf opnieuw opstarten. Dit kan het probleem ook verhelpen, maar u moet er eerst voor zorgen dat er niemand anders op internet is. Door de router opnieuw op te starten, worden mensen ook van het internet gegooid, zelfs als ze een bekabelde verbinding hebben.

Het herstarten van een router is een kwestie van hem een paar seconden uitzetten en dan weer aanzetten. Raadpleeg de handleiding van uw router als u niet zeker weet hoe u dit moet doen. De meeste routers hebben een aan/uit-schakelaar aan de achterkant.

Zodra uw router is ingeschakeld, kan het enkele seconden tot enkele minuten duren voordat deze volledig weer actief is en klaar is om netwerkverbindingen te accepteren. Als je een ander apparaat bij de hand hebt dat verbinding maakt met het netwerk, zoals je laptop of smartphone, test dan de verbinding op dit apparaat voordat je controleert of het probleem voor je iPad is opgelost.

Vergeet het netwerk

Als je nog steeds problemen hebt, is het tijd om een aantal instellingen te veranderen om de iPad te laten vergeten wat hij weet over verbinding maken met internet en de iPad een nieuwe start te geven.

  1. Deze eerste optie bevindt zich op hetzelfde scherm dat we eerder bezochten toen we de instellingen controleerden en de netwerklease van de iPad vernieuwden. U kunt daar terugkeren door op het pictogram Settings te tikken en Wi-Fi te kiezen in het menu aan de linkerkant.
  2. Zodra u zich op het Wi-Fi Networks-scherm bevindt, gaat u naar de instellingen voor uw individuele netwerk door de blauwe knop naast de netwerknaam aan te raken. De knop heeft een > symbool in het midden.
  3. Dit brengt je naar een scherm met instellingen voor dit individuele netwerk. Om het netwerk te vergeten, tikt u op Vergeet dit netwerk bovenaan het scherm. U wordt gevraagd deze keuze te verifiëren. Kies Vergeet om het te verifiëren.
  4. U kunt opnieuw verbinding maken door uw netwerk in de lijst te kiezen. Als u verbinding maakt met een particulier netwerk, heeft u het wachtwoord nodig om opnieuw verbinding te maken.

Reset de netwerkinstellingen op uw iPad

Als je nog steeds problemen hebt, is het tijd om de netwerkinstellingen te resetten. Dit klinkt misschien drastisch, maar voor de meeste mensen is het ongeveer hetzelfde als het simpelweg vergeten van het individuele netwerk. Met deze stap worden alle instellingen die de iPad heeft opgeslagen volledig gewist, en het kan problemen oplossen, zelfs als het vergeten van het individuele netwerk niet voldoende is.

  1. Om de netwerkinstellingen op uw iPad te resetten, gaat u naar Instellingendoor op het pictogram te tikken en kiest u General uit de lijst op de links. De optie voor het resetten van de iPad staat onderaan de lijst met algemene instellingen. Tik erop om naar het Reset Settings scherm te gaan.
  2. Kies in dit scherm Reset netwerkinstellingen. Hierdoor wist de iPad alles wat hij weet, dus je moet het wachtwoord van je netwerk bij de hand hebben als je op een privénetwerk zit.
  3. Zodra je hebt geverifieerd dat je de netwerkinstellingen wilt resetten, zal je iPad de fabrieksinstellingen hebben voor wat betreft internet. Als u niet wordt gevraagd om verbinding te maken met een nabijgelegen Wi-Fi-netwerk, kunt u naar de Wi-Fi-instellingen gaan en uw netwerk uit de lijst kiezen.

Update de firmware van de router

Image
Image

Als je nog steeds problemen hebt om verbinding te maken met internet nadat je hebt gecontroleerd of je router werkt door op internet te gaan via een ander apparaat en alle stappen voor probleemoplossing te doorlopen die tot dit punt hebben geleid, kun je het beste zorg ervoor dat de nieuwste firmware op uw router is geïnstalleerd.

Helaas is dit iets dat specifiek is voor uw individuele router. U kunt de handleiding raadplegen of naar de website van de fabrikant gaan voor instructies over het bijwerken van de firmware op uw individuele router.

Als je echt vastzit en niet weet hoe je de firmware van de router moet bijwerken, of als je al hebt gecontroleerd of deze up-to-date is en nog steeds problemen ondervindt, kun je de hele iPad terugzetten naar de fabrieksinstellingen standaard. Hiermee worden alle instellingen en gegevens op de iPad gewist en krijgt deze de status 'als nieuw'.

Zorg ervoor dat u de iPad synchroniseert voordat u deze stap uitvoert, zodat u een back-up van al uw gegevens kunt maken. Nadat u de iPad op uw computer hebt aangesloten en via iTunes hebt gesynchroniseerd, kunt u de iPad terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Als niets werkt en je hebt zelfs geprobeerd om de Apple-reparatieroute te volgen, is het misschien tijd om je iPad met pensioen te laten gaan en een nieuwe te kopen. Neem echter niet zomaar wat Apple je probeert te verkopen. Er zijn verschillende iPad-modellen die mogelijk geschikt zijn voor uw behoeften. Doe je onderzoek voordat je centen neerlegt.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn iPad met wifi van het hotel?

    Om wifi van het hotel te krijgen, moet je waarschijnlijk een browser openen nadat je verbinding hebt gemaakt met het wifi-netwerk en een wachtwoord of je kamernummer moeten invoeren.

    Hoe los ik een slecht wifi-signaal op mijn iPad op?

    Als je iPad een slecht wifi-signaal heeft, start je je tablet opnieuw op, ga je dichter bij de router staan, vergeet dan het netwerk en maak opnieuw verbinding. Als dit het probleem niet oplost, los dan uw wifi-netwerk op.

    Kan ik internetten op mijn iPad zonder wifi?

    Ja. U kunt een hotspot maken met uw iPhone en vervolgens uw iPad verbinden met het internet van uw iPhone.

    Hoe zie ik mijn wifi-wachtwoorden op iPad?

    Er is geen manier om wifi-wachtwoorden op een iPad te bekijken. U kunt wel wifi-wachtwoorden delen met andere iPads en iPhones.

Aanbevolen: