Een Xbox repareren die geen verbinding maakt met wifi

Inhoudsopgave:

Een Xbox repareren die geen verbinding maakt met wifi
Een Xbox repareren die geen verbinding maakt met wifi
Anonim

De Xbox One wordt geleverd met ingebouwde Wi-Fi, maar het werkt niet altijd. Er zijn veel omstandigheden die kunnen voorkomen dat een Xbox One verbinding maakt met wifi, waaronder interferentie en obstructies, netwerkproblemen en zelfs corrupte of incompatibele router- of modemfirmware.

Redenen waarom een Xbox One geen verbinding kan maken met wifi

Als een Xbox One geen verbinding kan maken met wifi, kan het probleem meestal worden teruggebracht tot drie basisoorzaken:

  • Afstand en interferentie: De meeste Xbox One Wi-Fi-problemen worden veroorzaakt doordat de console te ver van de draadloze router staat of te veel interferentie op dezelfde frequentie als de router gebruik makend van. Deze problemen kunnen worden opgelost door de console of router te verplaatsen, de storingsbron te verwijderen of over te schakelen naar een ander type verbinding.
  • Problemen met netwerkapparatuur: Veel problemen met de Wi-Fi-verbinding worden veroorzaakt door netwerkapparatuur zoals routers en modems. U kunt deze problemen meestal oplossen door uw netwerkapparatuur van stroom te voorzien.
  • Xbox One-problemen: Uw console heeft mogelijk een hardware- of softwareprobleem. Als de draadloze kaart defect is, kunt u niet veel doen. Als het een softwareprobleem is, helpt het meestal om je Xbox One opnieuw op te starten.

Elk van deze basiscategorieën omvat meerdere verschillende hoofdoorzaken, met meerdere verschillende oplossingen. Als u een specifiek type probleem vermoedt, is dat de beste plaats om uw procedure voor probleemoplossing te starten. Als je het niet zeker weet, begin dan gewoon bij het begin en werk je een weg naar het einde.

Image
Image

Verbeter uw draadloze signaal

Draadloze netwerken zijn handig, maar minder betrouwbaar dan bekabelde netwerken. Een verbinding die de ene dag goed werkt, kan de volgende dag niet meer werken, en de oorzaak is meestal te wijten aan nieuwe obstakels of storingsbronnen.

Als je onlangs elektrische apparatuur hebt gekocht of verplaatst die een draadloze verbinding kan verstoren, kan dat de reden zijn dat je Xbox One geen verbinding maakt met wifi. Als je je Xbox One of router hebt verplaatst of er grote objecten tussen hebt geplaatst, kan dat ook het probleem zijn.

Als je netwerk niet eens verschijnt wanneer je het probeert te verbinden met wifi, dan moet je hier beginnen.

Hier leest u hoe u uw draadloze signaal kunt verbeteren om uw Xbox One te helpen verbinding te maken:

  1. Verplaats je Xbox One of draadloze router zodat ze dichter bij elkaar staan.
  2. Als je je Xbox One en router niet kunt verplaatsen zodat ze dicht bij elkaar staan, probeer dan hun posities te veranderen om grote obstakels te verwijderen.

    Vaste voorwerpen zoals muren, plafonds, boekenplanken en andere grote meubels kunnen allemaal een draadloos signaal verzwakken. Buitenmuren en badkamermuren zijn doorgaans moeilijker voor draadloze signalen om door te dringen.

  3. Probeer zowel de router als de Xbox One zo hoog mogelijk te plaatsen om interferentie te verminderen.
  4. Verwijder of ontkoppel storingsbronnen zoals draadloze telefoons, intercoms en magnetrons.
  5. Probeer je wifi-netwerk over te schakelen naar een ander kanaal.
  6. Als je een 5 GHz wifi-netwerk gebruikt, probeer dan over te schakelen naar 2,4 GHz.

    Hoewel 5 GHz hogere snelheden kan bieden, hebben 2,4 GHz-netwerken een beter bereik.

  7. Als je geen sterk draadloos signaal kunt krijgen in het gebied waar je je Xbox One gebruikt, kan een wifi-extender helpen.

Schakel uw netwerkhardware en Xbox uit

Problemen met je netwerkhardware en Xbox One kunnen beide problemen veroorzaken bij het verbinden met wifi. Als je Xbox One verbinding maakte met wifi en nu niet meer, is dit misschien de oplossing die je zoekt.

Hier leest u hoe u uw Xbox One en netwerkhardware uit en weer kunt schakelen:

  1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact.
  2. Laat je modem en router 10-30 seconden losgekoppeld.
  3. Steek je modem en router weer in.
  4. Sluit je Xbox One uit.

    Sluit je console volledig af door de aan/uit-knop aan de voorkant van de Xbox One minstens 10 seconden ingedrukt te houden.

  5. Haal de stekker van je Xbox One uit het stopcontact.
  6. Laat je Xbox One ten minste één minuut losgekoppeld.
  7. Steek je Xbox One weer in.
  8. Schakel je Xbox One in en controleer de wifi-verbinding.

Controleer de wifi-instellingen van je Xbox One

Als je Xbox One weigert verbinding te maken met je wifi-netwerk, is een van de eerste dingen die je moet doen, controleren of je verbinding probeert te maken met het juiste netwerk en dat je het juiste wachtwoord invoert.

Je moet dan controleren of je Xbox One je netwerk kan zien en ervoor zorgen dat je probeert verbinding te maken met het juiste. Als u probeert verbinding te maken met het juiste netwerk en u het juiste wachtwoord invoert, maar het proces nog steeds niet lukt, is er mogelijk een probleem met de firmware van uw router.

Voor dit proces moet u zich aanmelden bij uw router om de naam van uw Wi-Fi-netwerk, ook wel Service Set Identifier (SSID) genoemd, en het wachtwoord voor uw netwerk te verifiëren. Als je geen toegang hebt tot je router, moet je hulp krijgen van je netwerkbeheerder of de persoon die je draadloze netwerk heeft ingesteld.

Zo zorg je ervoor dat je Xbox One verbinding maakt met het juiste draadloze netwerk:

  1. Open je routerinstellingen op een computer en controleer de SSID en het wachtwoord.

    Image
    Image

    U kunt meestal toegang krijgen tot de instellingen van uw router door te navigeren naar routerlogin.net, 192.168.0.1, 192.168.1.1 of 192.168.2.1.

  2. Schrijf de SSID en het wachtwoord op.
  3. Schakel je Xbox One in.
  4. Druk op de Guide-knop op je Xbox One-controller en navigeer naar System > Settings.

    Image
    Image
  5. Selecteer Draadloos netwerk instellen.

    Image
    Image
  6. Zoek de SSID die je in stap één hebt opgeschreven en selecteer deze.

    Image
    Image

    Als je de SSID van je netwerk niet in deze lijst ziet, is je Xbox One waarschijnlijk te ver weg van je router. Gebruik een ander apparaat om te controleren of je draadloze netwerk werkt en probeer vervolgens de Xbox One en de router dichter bij elkaar te plaatsen.

  7. Voer het wachtwoord in dat je in stap één hebt opgeschreven.

    Image
    Image
  8. Controleer of je Xbox One verbinding heeft gemaakt met je wifi-netwerk.

Wat kan nog meer voorkomen dat een Xbox One verbinding maakt met een draadloos netwerk?

In gevallen waarin de Xbox One het draadloze netwerk kan zien waarmee u verbinding probeert te maken en het juiste wachtwoord wordt gebruikt, maar de console nog steeds geen verbinding maakt met het netwerk, zijn er een paar mogelijke problemen die de oorzaak kunnen zijn.

Het meest voorkomende probleem is een firmwareprobleem. Firmware is slechts software die is geïnstalleerd op een hardwareapparaat, zoals een draadloze router of modem, die bepa alt hoe het werkt.

Als je internetprovider (ISP) je router of modem bijwerkt met nieuwe firmware en er een soort conflict is waardoor je Xbox One geen verbinding kan maken met je netwerk, kun je niet veel doen.

Als u de eigenaar bent van uw hardware, kunt u mogelijk uw eigen firmware updaten, maar meestal moet u contact opnemen met uw ISP voor hulp.

Het andere probleem dat problemen kan veroorzaken, is dat je Xbox One mogelijk een aangepast Media Access Control (MAC)-adres heeft dat niet meer werkt. Dit komt minder vaak voor, maar u kunt het zelf oplossen:

  1. Druk op de Guide-knop op uw controller en navigeer naar System > Settings > Netwerk > Netwerkinstellingen.
  2. Selecteer Geavanceerde instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Alternatief MAC-adres.

    Image
    Image
  4. Selecteer Wissen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Herstart.

    Image
    Image
  6. Start je Xbox One opnieuw op en controleer of je verbinding kunt maken met je draadloze netwerk.

Overschakelen naar een bekabelde Ethernet-verbinding

Hoe handig wifi ook is, er zijn situaties waarin het gewoon niet werkt. Of er nu een soort nieuwe storing is waardoor uw Xbox One geen verbinding kan maken, of een probleem met de firmware van uw router dat uw internetprovider weigert op te lossen, u zult misschien merken dat de enige manier om uw Xbox One online te krijgen een bekabelde Ethernet-verbinding is.

Het voordeel van het gebruik van een Ethernet-verbinding is dat bekabelde verbindingen veel betrouwbaarder zijn dan draadloze. Als je competitieve games speelt op Xbox Network, kan zelfs de sterkste Wi-Fi-verbinding je nadelig beïnvloeden vanwege latentie.

Als je absoluut geen verbinding kunt maken via Ethernet, wil je misschien een set netwerk-powerline-adapters proberen. Met een powerline-adapter gebruik je de elektriciteitsdraden in je huis als een bedraad netwerk, zodat je geen aparte Ethernet-kabel helemaal van je router naar je Xbox One hoeft te trekken.

FAQ

    Hoe los ik stick drift op een Xbox One op?

    Om het driften van de Xbox One-controller te verhelpen, dompel je een wattenstaafje in wat isopropylalcohol, trek je de thumbstick voorzichtig terug en maak je het afgeronde oppervlak voorzichtig schoon. Als het nog steeds blijft plakken, haal je de Xbox One-controller uit elkaar en controleer je de plaatsing van de thumbsticks en of ze strak genoeg zitten.

    Hoe los ik dev-fout 6034 op een Xbox One op?

    Dev-fout 6034 geeft beschadigde gamegegevens aan in Call of Duty: Modern Warfare. Om dit op te lossen, verwijdert u oude multiplayer-datapakketten door naar Options > General > Game Installs te gaan. Installeer na het verwijderen van oude gegevens het nieuwste datapakket.

    Hoe repareer ik het zwarte scherm van de dood op een Xbox One?

    Als je Xbox One vastzit op een zwart scherm, houd je de Xbox-knop ingedrukt en zet je het apparaat uit. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht ongeveer 30 seconden. Sluit de console weer aan en zet hem aan. Als het nog steeds op een zwart scherm blijft hangen, voer dan een fabrieksreset uit op de Xbox One.

Aanbevolen: