Hoe apps op elke iPhone te vergrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe apps op elke iPhone te vergrendelen
Hoe apps op elke iPhone te vergrendelen
Anonim

Wat te weten

  • Huidige iPhones: Ga naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen > Toegestane apps. Schakel de schakelaar van een app uit om deze te verbergen.
  • Op iOS 11 of eerder: Ga naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen > Beperkingen inschakelen. Schakel in het gedeelte Toestaan apps uit om ze te vergrendelen.

Dit artikel legt uit hoe je apps op een iPhone tot iOS 14 kunt vergrendelen. Informatie over tijdelijke oplossingen is ook inbegrepen.

Eerste apps vergrendelen

In iOS 12 tot en met iOS 14 kun je first-party apps vergrendelen met Screen Time, een functie die is geïntroduceerd in iOS 12. Een first-party app is een app die Apple maakt in plaats van een app van een andere softwaremaker.

  1. Open Instellingen.
  2. Ga naar Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen.
  3. Tik op Toegestane apps.
  4. Zet de tuimelschakelaars uit (tik erop om de schakelaar wit te maken) voor apps die u niet wilt gebruiken.

    Image
    Image
  5. Tik op de knop Terug of veeg omhoog om naar het startscherm te gaan.

Eerste apps vergrendelen in iOS 11 en eerder

Een eenvoudige app-vergrendelingsmethode die voor de meeste iPhones werkt, maar alleen voor first-party Apple-apps, omvat het gebruik van beperkingen. Ga naar Instellingen > Algemeen en scrol vervolgens naar beneden en navigeer naar Beperkingen > Inschakelen BeperkingenVoer een nieuwe toegangscode in zodra daarom wordt gevraagd (twee keer om te bevestigen).

Nadat je beperkingen hebt ingeschakeld en een nieuwe toegangscode hebt ingevoerd, krijg je verschillende opties te zien. In het gedeelte Allow heb je de mogelijkheid om een reeks first-party apps, zoals Safari, Siri en FaceTime, uit te schakelen. Dit geldt niet voor apps die je hebt gedownload. Door het groene schakelpictogram naar de uit-positie te vegen, kunt u voorkomen dat niet-toegestane apps op uw startscherm verschijnen.

Hoe apps op iPhone te vergrendelen met behulp van begeleide toegang

Begeleide toegang is een nucleaire app-vergrendelingsoptie in die zin dat het voorkomt dat u de app verlaat die u momenteel gebruikt. Toch kan het van pas komen als je kind een bepaalde app op je telefoon wil gebruiken, maar je bang bent dat het ergens anders naar toe gaat.

Begeleide toegang vereist iOS 11 of nieuwer. Volg deze stappen om het te gebruiken:

  1. Ga vanuit Instellingen naar Algemeen > Toegankelijkheid > Begeleid Toegang.

    iOS 13 heeft deze instelling onder: Setting > Toegankelijkheid.

  2. Veeg de Begeleide toegang tuimelschakelaar naar de Aan/groene positie.
  3. Ga naar Instellingen toegangscode > Begeleide toegangscode instellen.

    Image
    Image
  4. Voer een nieuwe toegangscode in en voer deze opnieuw in om te bevestigen.

Nadat je Begeleide toegang hebt ingeschakeld en je toegangscode hebt ingesteld, gebruik je de functie door een app te openen en drie keer op de zijknop of drie keer op de thuisknop te drukken, afhankelijk van je telefoon, zodra de app is gestart.

Hiermee wordt het startscherm met begeleide toegang weergegeven, waarmee u een cirkel kunt tekenen rond de delen van het scherm die u wilt uitschakelen (stel in dat het het hele scherm bedekt of niets ervan). U kunt ook Options kiezen in de rechterbenedenhoek van het scherm, die kan worden gebruikt om alles uit te schakelen, van de volumeknoppen tot het aanraakscherm, en om een tijdslimiet in te stellen op de Guided Toegangssessie (tot 24 uur).

Als je een iPhone met Touch ID hebt, gebruik dan Touch ID in plaats van een toegangscode om een sessie met begeleide toegang te beëindigen.

Hoe Touch ID te gebruiken om compatibele apps op iPhone 5S naar iPhone 8 te vergrendelen

Met Touch ID is het mogelijk om een beperkt aantal compatibele apps te vergrendelen met behulp van de op vingerafdruk gebaseerde beveiligingsfunctie (beschikbaar op de iPhone 5S via de iPhone 8 en 8 Plus).

Dit artikel gaat ervan uit dat je een toegangscode gebruikt om toegang te krijgen tot je iPhone. Als je dat niet doet, kun je de toegangscode als volgt inschakelen.

Om Apple Pay, iTunes en de App Store op deze manier te vergrendelen, opent u Settings en gaat u naar Touch ID & Passcode om voer uw toegangscode in. Zet vervolgens de tuimelschakelaars aan (in de groen/aan-positie) voor de apps die u wilt vergrendelen met Touch ID.

Image
Image

Als je Touch ID niet hebt ingesteld, wordt je gevraagd dit te doen wanneer je een beschikbare optie inschakelt.

Het bovenstaande dekt echter alleen Apple Pay, iTunes en de App Store. Het gebruik van Touch ID om apps te vergrendelen die je downloadt uit de App Store vereist een ander proces, en veel populaire apps (zoals Facebook, Twitter en Snapchat) schakelen dit proces niet in, wat betekent dat je deze apps niet afzonderlijk kunt vergrendelen.

Er is een groeiend aantal apps die de mogelijkheid bieden om apps te vergrendelen met Touch ID, terwijl een kleiner aantal ook de mogelijkheid biedt om apps te vergrendelen met een toegangscode.

In het algemeen vereist dit het volgende:

  1. Open de Touch ID-compatibele app.
  2. Ga naar de instellingen.
  3. Zoek de optie die de app vergrendelt met een wachtwoord of met je vingerafdruk. Het kan in een Privacy of Preferences sectie staan en zou Password, kunnen heten Passcode, Touch ID Lock, Lock, Screen Lock of iets dergelijks.

    Image
    Image
  4. Volg indien nodig de stappen op het scherm om de app-vergrendelingsprocedure te voltooien.

Tijdslimieten instellen voor apps

Je kunt ook tijdslimieten instellen voor apps, wat vergelijkbaar is met het vergrendelen van apps voor eigen gebruik.

  1. Ga naar Instellingen > Schermtijd > App-limieten > Limiet toevoegen.

    Image
    Image
  2. Beslis in de lijst met apps welke toegang u wilt beperken. Tik op het selectievakje links van de app-categorie die u wilt beperken, bijvoorbeeld Social Networking. U kunt bepaalde apps binnen Social Networking (bijvoorbeeld) beperken door door te tikken naar de categorie.
  3. Kies een tijdslimiet voor het gebruik van die app-categorie (zoals 1 uur). U kunt ook de dagen aanpassen waarop u deze beperking wilt toepassen. Tik op de knop Toevoegen om de instellingen op te slaan.

    Image
    Image

Apps op iPhone vergrendelen met een app van derden

Er is nog een laatste optie als je apps direct wilt vergrendelen, en het gaat om het gebruik van een app van derden.

In één opzicht is dit de beste optie voor het vergrendelen van apps, aangezien er een aantal apps beschikbaar zijn die op de een of andere manier de toegang tot elke app op je iPhone blokkeren met een toegangscode (of biometrische ID). Het is echter ook de slechtste optie voor app-vergrendeling voor de iPhone. Om deze apps te gebruiken, moet je iPhone gejailbreakt zijn (wat kan leiden tot beveiligingsproblemen en prestatieproblemen; het wordt niet aanbevolen).

Enkele populaire voorbeelden van apps van derden die andere apps vergrendelen, zijn BioProtect, Locktopus en AppLocker. Deze kunnen worden gedownload en geïnstalleerd met behulp van het Cydia-platform, dat de thuisbasis is van apps die speciaal zijn ontworpen voor gejailbreakte iPhones.

In het geval van BioProtect kunt u, zodra de app is gedownload, specifieke apps vergrendelen door naar Instellingen > Applicaties te gaan onder het gedeelte Beveiligde items en zet vervolgens de apps die u wilt vergrendelen in de groene/aan-positie.

Iets anders om te overwegen voor uw app-vergrendelingsbehoeften, is om het idee volledig te negeren. Afhankelijk van uw behoeften is een kluis-app van derden misschien alles wat u nodig hebt om dingen zoals afbeeldingen en notities te verbergen, zodat ze alleen toegankelijk zijn nadat het juiste wachtwoord is ingevoerd.

Als je niet per se de hele app (zoals Foto's) hoeft te vergrendelen, maar alleen specifieke dingen zoals privéafbeeldingen, documenten of video's, heb je misschien geluk met een van die apps.

FAQ

    Hoe sluit je apps op een iPhone?

    Het sluiten van apps op je iPhone hangt af van welk model je hebt. Veeg op de iPhone X en nieuwer halverwege omhoog en pauzeer om de multitasking-weergave weer te geven, en veeg de app vervolgens omhoog en van bovenaf. Voor oudere modellen dubbelklikt u op de knop Home en veegt u vervolgens omhoog over de apps die u wilt afsluiten.

    Hoe verwijder je apps op een iPhone?

    Als u een app van het startscherm wilt verwijderen, houdt u de app ingedrukt. Tik op App verwijderen > Verwijderen.

    Hoe organiseer je apps op een iPhone?

    Om de scherm-apps van de iPhone opnieuw te rangschikken, tikt u op een app en houdt u deze vast totdat de pictogrammen trillen. Sleep het app-pictogram naar een nieuwe locatie op het scherm.

Aanbevolen: