Hoe notities op iPhone te vergrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe notities op iPhone te vergrendelen
Hoe notities op iPhone te vergrendelen
Anonim

Wat te weten

  • Op de notitie die u wilt vergrendelen: Tik op het menu met drie stippen en tik vervolgens op het pictogram Lock.
  • Als u nog niet eerder een wachtwoord voor notities hebt ingesteld, wordt u gevraagd er een te maken en tikt u vervolgens op Gereed.
  • Individuele notities mogen geen verschillende wachtwoorden hebben; er wordt één wachtwoord toegepast op alle notities die u wilt vergrendelen.

Dit artikel laat je zien hoe je notities kunt vergrendelen op een iPhone met een willekeurige versie van iOS.

Hoe vergrendel ik mijn notities?

Een vergrendelde notitie is een manier om vertrouwelijke informatie op je iPhone te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. En het vergrendelen van een notitie is vrij eenvoudig, maar u moet een wachtwoord instellen voor uw Notes-app om notities te vergrendelen. U kunt dit doen voordat u een notitie in de app probeert te vergrendelen, maar het is gemakkelijker om het wachtwoord in te stellen wanneer u voor de eerste keer kiest om een notitie te vergrendelen.

Tijdens dit proces stelt u een wachtwoord in voor uw Notes-app. Dit is het enige wachtwoord dat wordt gebruikt om notities te vergrendelen, dus ongeacht hoeveel vergrendelde notities u maakt, het wachtwoord blijft hetzelfde. Het zal ook hetzelfde zijn op andere apparaten waar deze notities worden gesynchroniseerd.

  1. Open of maak de notitie die je wilt vergrendelen in de Notes-app.

  2. Tik op het menu met drie stippen.
  3. Tik op het slotpictogram.
  4. Als je nog niet eerder een wachtwoord hebt ingesteld voor de Notes-app, wordt je gevraagd dat te doen. Typ het wachtwoord in het Password veld, dan in het Verify veld, en typ dan een hint voor het wachtwoord in het Hintveld.
  5. Tik indien gewenst op de schakelaar rechts van Gebruik Face ID om Face ID-ontgrendeling in te schakelen.

    Image
    Image

    Als je een ouder model iPhone met een Home-knop gebruikt, heb je misschien ook de optie om je notitie te ontgrendelen met de Touch ID-functie. Als dat je voorkeur is, kun je dat nu instellen.

  6. Tik op Gereed.
  7. Het installatieproces wordt afgesloten en je keert terug naar je notitie. Merk op dat er een open slot in de bovenkant van het biljet is. Als je klaar bent met het bewerken van de notitie, tik je op het open slot. Hiermee wordt je notitie vergrendeld, zodat het wachtwoord dat je hebt ingesteld nodig is om het opnieuw te openen.

    Image
    Image

    De volgende keer dat u een notitie wilt vergrendelen, hoeft u alleen de notitie te openen > tik op het menu met drie stippen > tik op Lock> voer het wachtwoord in dat u voor de eerste notitie hebt ingesteld om de nieuwe notitie > te vergrendelen en tik vervolgens op het open slotpictogram bovenaan de pagina wanneer u klaar bent met het bewerken van de notitie.

Hoewel het wachtwoord dat u hierboven hebt ingesteld voor alle vergrendelde notities wordt gebruikt, worden niet alle notities automatisch vergrendeld. U moet ervoor kiezen een notitie te vergrendelen voordat het wachtwoord erop wordt toegepast. Zodra u dat echter doet, moet u het wachtwoord gebruiken (of Face ID of Touch ID als u een van deze methoden instelt) om de notitie te ontgrendelen.

Om een notitie te ontgrendelen: open deze > tik op View Note > typ het wachtwoord dat u hierboven hebt aangemaakt. Wanneer u klaar bent met het bekijken of bewerken van uw notitie, moet u deze opnieuw vergrendelen door het open slotpictogram op de tikwerkbalk te kiezen.

Waarom kan ik mijn notities op de iPhone niet vergrendelen?

Als je problemen hebt met het vergrendelen van notities op je iPhone, heb je mogelijk geen wachtwoorden ingeschakeld in Notities in je Instellingen. Open hiervoor Settings > Notes > Password Als u nog niet eerder een wachtwoord heeft ingesteld voor de Notes-app, gebruik de daarvoor bestemde velden om er een te maken en tik vervolgens op Gereed

Notities met videobestanden, audiobestanden of PDF- of andere bestandsbijlagen kunnen niet worden vergrendeld. U kunt echter notities met bijgevoegde afbeeldingen vergrendelen.

FAQ

    Hoe deel ik een notitie op een iPhone?

    Veeg in de hoofdlijst met notities naar links op de notitie die je wilt delen en tik vervolgens op het pictogram dat eruitziet als een persoon met een plusteken ernaast. U kunt notities delen via Berichten, Mail en sommige apps voor sociale media. Door te delen kunnen jij en de mensen die je uitnodigt wijzigingen in notities zien zodra ze plaatsvinden.

    Hoe druk ik een notitie af vanaf de iPhone?

    In de notitie die u wilt afdrukken, tikt u op het menu Meer (drie stippen) in de rechterbovenhoek. Print zou een optie moeten zijn in het menu dat wordt geopend. Als dit niet het geval is, selecteert u Send a Copy en kiest u vervolgens Print.

Aanbevolen: