Hoe apps op een iPad te vergrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe apps op een iPad te vergrendelen
Hoe apps op een iPad te vergrendelen
Anonim

Wat te weten

  • Open Settings > Screen Time > Gebruik Screen Time Passcode, en stel een toegangscode als je dat nog niet hebt gedaan.
  • Screen Time-instellingen: Limits toevoegen > Limit toevoegen > app die je wilt vergrendelen > Volgende, stel de timer in op 1 minuut > tik op Toevoegen.
  • Een minuut openen, tik op meer tijd vragen > één minuut. Wacht 1 minuut en de app blijft 1 dag vergrendeld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u apps op een iPad kunt vergrendelen, met instructies voor het gebruik van de functie Schermtijd om ongeautoriseerde toegang van specifieke apps te blokkeren.

Apps vergrendelen op een iPad

Apple biedt geen manier om een app eenvoudigweg te vergrendelen of een app op je iPad met een wachtwoord te beveiligen, maar je kunt de functie Schermtijd gebruiken om de toegang tot apps te vergrendelen. Deze functie is ontworpen om te voorkomen dat uw kinderen de hele dag games spelen en YouTube kijken, maar u kunt het ook gebruiken om apps volledig te vergrendelen met een eenvoudige oplossing.

Nadat je de minimale tijdslimiet van één minuut voor een app hebt ingesteld, open je de app om de tijd te laten verlopen. Gebruik vervolgens de extra minuut van Screen Time. Daarna wordt de app volledig vergrendeld, tenzij u uw toegangscode invoert.

Hier leest u hoe u de toegang tot een iPad-app kunt vergrendelen:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Schermtijd.

    Image
    Image
  3. Tik op Gebruik toegangscode voor schermtijd.

    Als je deze optie niet ziet, moet je ScreenTime inschakelen door Turn on ScreenTime te kiezen

    Image
    Image
  4. Voer een wachtwoord in.

    Image
    Image

    Als je al een toegangscode voor de schermtijd hebt ingesteld, ga je naar stap 7.

  5. Voer de wachtwoordcode opnieuw in.

    Image
    Image
  6. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en tik op OK.

    Image
    Image
  7. Tik op Limit toevoegen.

    Image
    Image
  8. Selecteer een app of meerdere apps en tik op Volgende.

    Image
    Image

    Je kunt ook de toegang tot app-categorieën vergrendelen, zoals Entertainment.

  9. Stel de tijd in op 0 uur 1 minuten, zorg ervoor dat de schakelaar Blokkeren aan einde van limiet is ingeschakeld en tik op Toevoegen.

    Image
    Image
  10. Open de app en laat deze een minuut open.
  11. Tik op om meer tijd vragen.

    Image
    Image
  12. Tik op Nog één minuut.

    Image
    Image
  13. Wacht nog een minuut.
  14. De app is nu niet toegankelijk zonder uw toegangscode.

    Image
    Image

Wat is het nut van het vergrendelen van iPad-apps?

De functie Schermtijd is voornamelijk ontworpen om de tijd dat kinderen toegang hebben tot specifieke apps te beperken, dus het volledig vergrendelen van een app met deze functie is een tijdelijke oplossing. De reden waarom u deze tijdelijke oplossing zou kunnen overwegen, is dat u hiermee ongeoorloofde toegang tot specifieke apps kunt voorkomen. Als er een app is waarvan u niet wilt dat uw kind deze gebruikt, kunt u deze methode gebruiken om te voorkomen dat ze deze gebruiken.

Deze methode om apps te vergrendelen kan ook ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie voorkomen. Als u bijvoorbeeld iemand anders fysieke toegang tot uw iPad wilt geven, maar niet wilt dat ze door uw foto's kunnen scrollen, kunt u de toegang tot de Foto's-app vergrendelen, samen met andere apps die u liever privé houden.

Bottom Line

Als je een app vergrendelt, wordt deze alleen voor andere mensen vergrendeld. Zolang u uw toegangscode onthoudt, hebt u op elk moment toegang tot de app, zelfs nadat u geen tijd meer heeft. Om een vergrendelde app te gebruiken, opent u de app, tikt u op Meer tijd vragen en tikt u op Toegangscode schermtijd invoeren. U kunt de app vervolgens gedurende 15 minuten of een uur ontgrendelen als u hem slechts een beetje wilt gebruiken voordat u hem weer vergrendelt, of de hele dag ontgrendelen als u zich de rest van de dag geen zorgen hoeft te maken over ongeautoriseerde toegang.

Zijn er apps die u niet mag vergrendelen?

Je kunt elke app op je iPad vergrendelen. De enige app die niet kan worden vergrendeld met Screen Time, is de app Telefoon op je iPhone. Er zijn echter enkele apps die niet goed werken als u ze volledig vergrendelt. Als u bijvoorbeeld Berichten of FaceTime vergrendelt met de hierboven beschreven methode, kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen, dus u ontvangt geen meldingen van die apps.

FAQ

    Hoe vergrendel ik een iPad in één app?

    Je kunt Screen Time gebruiken om elke app op de tablet volledig te blokkeren, behalve degene die je wilt dat mensen gebruiken (bijvoorbeeld voor zaken). U kunt Begeleide toegang ook gebruiken om te voorkomen dat iemand een iPad-app afsluit. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Begeleide toegang en schakel de functie in, en klik vervolgens driemaal op de Home of bovenste knop om het te activeren.

    Hoe vergrendel ik in-app-aankopen op een iPad?

    Met

    Screen Time kun je ook in-app-aankopen uitschakelen. Ga naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen > iTunes en app Winkelaankopen > In-app aankopen en selecteer Niet toestaan.

Aanbevolen: