D-Link DIR-605L Standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

D-Link DIR-605L Standaard wachtwoord
D-Link DIR-605L Standaard wachtwoord
Anonim

Zoals bij bijna alle andere D-Link-routers, gebruikt de DIR-605L geen standaardwachtwoord. Er is echter een standaard gebruikersnaam van admin.

Het standaard IP-adres van de DIR-605L is 192.168.0.1; dit adres geeft toegang tot de administratieschermen van de router.

D-Link heeft geen standaard toegangsgegevens gewijzigd van versie A naar versie B, dus de bovenstaande inloggegevens werken voor beide hardwarerevisies. Als die details niet werken met uw router, leest u mogelijk het modelnummer verkeerd; bekijk deze lijst met standaard D-Link-wachtwoorden voor informatie over andere modellen.

Image
Image

Het standaardwachtwoord van de DIR-605L werkt niet

Verander het standaardwachtwoord van de DIR-605L in iets complexs en moeilijk te raden, want leeg laten is geen goede beveiligingspraktijk.

Als u het wachtwoord niet weet, reset de router dan naar de fabrieksinstellingen - de gebruikersnaam en het wachtwoord worden hersteld naar hun standaardwaarden.

Het resetten van een router is niet hetzelfde als het opnieuw opstarten van een router. Door te resetten worden alle instellingen verwijderd, inclusief elk aangepast wachtwoord of gebruikersnaam, waardoor de software effectief wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Resetten en opnieuw opstarten zijn verschillend; herstarten/herstarten is simpelweg het apparaat afsluiten en vervolgens weer aanzetten.

Zo voer je een reset uit:

  1. Draai de router om zodat je volledige toegang hebt tot de achterkant van de router.
  2. Zoek je weg naar de uiterst rechtse kant van de achterkant van de router, naast de rechter antenne, om de verzonken Reset-knop te vinden.
  3. Houd de Reset-knop 10 seconden ingedrukt. Mogelijk moet je een paperclip of ander klein, puntig stuk gereedschap gebruiken om door het gaatje te komen.
  4. Geef de router nog 30 seconden om de resetprocedure te doorlopen en weer aan te zetten.
  5. Verwijder de stroomkabel aan de achterkant voor een paar seconden en steek hem er dan weer in.
  6. Wacht nog eens 30 seconden totdat de router klaar is met opstarten.
  7. U kunt nu de standaardinformatie van hierboven gebruiken (admin gebruikersnaam en een leeg wachtwoord) om terug te gaan naar uw router op de https://192.168.0.1 adres.
  8. Maak een nieuw wachtwoord voor de router en sla het ergens veilig op, zodat je er altijd toegang toe hebt.

Nu de router opnieuw is ingesteld, zijn alle aangepaste opties die u hebt geconfigureerd, zoals het draadloze wachtwoord, enz. verloren gegaan en moeten ze opnieuw worden geconfigureerd.

Probeer een back-up te maken van de configuratie van de router nadat je alle instellingen hebt aangepast. Als u de router ooit opnieuw moet herstellen, kunt u al die opties gewoon opnieuw laden. Open dit op de Onderhoud > Instellingen opslaan en herstellen pagina.

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de DIR-605L-router

Net als de standaard gebruikersnaam en wachtwoord hierboven vermeld, heeft de DIR-605L, net als alle routers, een standaard IP-adres- 192.168.0.1 in het geval van deze. Ook bent u, net als bij de inloggegevens, vrij om het standaard IP-adres te wijzigen in iets anders.

Als je geen toegang kunt krijgen tot deze router omdat je bent vergeten waaraan je het IP-adres hebt aangepast, is het gemakkelijker om dit te vinden dan de hele router opnieuw in te stellen. Het enige dat u hoeft te doen, is de standaardgateway vinden die een computer die op de router is aangesloten, moet gebruiken.

D-Link DIR-605L Firmware & handmatige koppelingen

De D-Link DIR-605L-ondersteuningspagina bevat alle informatie over de router die D-Link aanbiedt, inclusief softwaredownloads, documenten, ondersteuningsvideo's, recente firmware-releases en veelgestelde vragen.

Image
Image

Omdat er twee hardwareversies zijn, zijn er ook twee verschillende gebruikershandleidingen. Nadat je de versie (A of B) hebt gekozen, zie je een downloadlink voor de gebruikershandleiding. De hierboven genoemde standaardreferenties en het IP-adres zijn hetzelfde voor beide versies van de DIR-605L, maar andere details tussen de twee versies kunnen verschillen.

Als je twee hardwareversies hebt, moet je er zeker van zijn dat je ook de juiste firmware downloadt, aangezien beide versies verschillende firmware gebruiken.

U vindt de juiste hardwareversie voor uw DIR-605L aan de onderkant of achterkant van de router; zoek naar de letter naast H/W Ver. op het productetiket.

Aanbevolen: