Hoe te scannen van printer naar computer

Inhoudsopgave:

Hoe te scannen van printer naar computer
Hoe te scannen van printer naar computer
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Windows naar Start > Scan > Instellingen > Apparaten> Printers en scanners.
  • Kies vervolgens een printer en selecteer Beheren > Scanner > Open scanner > Scan.
  • Ga op een Mac naar Apple Menu > Systeemvoorkeuren > Printers en scanners. Kies een printer en selecteer Scan > Open Scanner > Scan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een documentscan van een printer naar uw Windows-pc of Mac kunt vastleggen. Deze instructies werken op Windows 10, evenals op macOS 11 (Big Sur). De instructies vereisen dat de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd en dat uw printer al in goede staat is.

Image
Image

Een scan vastleggen vanaf een printer op een Windows-pc

Uw printermodel kan worden geleverd met software die niet alleen de stuurprogramma's bevat, maar ook een reeks programma's om alle functionaliteit van het apparaat te gebruiken. Als dit het geval is, is er binnen die programma's waarschijnlijk ook een scanprogramma.

Maar als uw model niet met dergelijke software is geleverd, of als u waar mogelijk de voorkeur geeft aan ingebouwde OS-functies, zijn deze instructies voor u bedoeld. Voer de volgende stappen uit om uw scan vast te leggen met de tools die bij een standaard Windows-installatie worden geleverd.

  1. Open het Startmenu en zoek naar de Scan app.
  2. U kunt ook op Win+ x drukken om het Power User Menu te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Apparaten in het hoofdscherm Instellingen.

    Image
    Image
  5. Klik vervolgens op Printers & Scanners.

    Image
    Image
  6. Klik op de gewenste printer en klik vervolgens op Beheren.

    Image
    Image
  7. Als de printer een multifunctioneel apparaat is, bevat deze een vervolgkeuzemenu. Selecteer het item dat begint met Scanner.

    Image
    Image
  8. Klik op Open scanner, waarmee ook de Scan Windows-app wordt geopend.

    Image
    Image
  9. Rangschik de pagina('s) van uw document op de flatbed of in de feeder en zorg ervoor dat ze correct zijn uitgelijnd.
  10. Klik op de Scan knop in de app.

    Image
    Image

De instelling Bron van de Scan-app bepa alt of er wordt gescand vanaf de documentinvoer van het apparaat (als die er is) of vanaf de flatbed. Tenzij u weet dat u deze moet wijzigen, is het een goed idee om deze instelling op Auto te laten staan. Documentinvoeren hebben meestal een hendel om te detecteren of er pagina's in zitten, en laat deze instelling opAuto scant vanaf de feeder als er iets is geladen, en anders de flatbed. Houd er rekening mee dat wanneer u met de flatbed scant, u één pagina per keer moet scannen.

Uw scan wordt automatisch opgeslagen in de Scans submap van uw standaard Pictures map. Het wordt standaard opgeslagen in PNG-indeling en krijgt de naam "Scannen" met een datumstempel (bijv. Scan_20210614.png).

Een scan vastleggen vanaf een printer op een Mac

Scannen vanaf een Mac is net zo eenvoudig als op Windows 10 (misschien zelfs eenvoudiger).

  1. Open het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Printers en scanners.

    Image
    Image
  3. Selecteer uw printer en klik vervolgens op Scan.

    Image
    Image
  4. Klik op Open Scanner.

    Image
    Image
  5. In het scannerprogramma kunt u de map selecteren waarin uw scans worden opgeslagen door een selectie te maken in het Scannen naar vervolgkeuzemenu (weergegeven alsFoto's in de onderstaande afbeelding).

    Image
    Image
  6. Rechts, het Size drop-down menu (getoond als US Letter in de bovenstaande schermafbeelding) laat je ook kiezen de grootte van het item.
  7. Als uw scanner een documentinvoer heeft en u deze wilt gebruiken, selecteert u Gebruik documentinvoer.
  8. Klikken op Show Details zal een aantal extra opties weergeven, als volgt: Scan Mode (Flatbed of Document Feeder), Kind (Tekst, Zwart-wit of Kleur), Resolution (kwaliteit van de afbeelding in DPI), Rotatiehoek(om de rotatie van de opgeslagen afbeelding te wijzigen), Automatische selectie (die kan proberen meerdere items op de flatbed te detecteren en ze bijvoorbeeld afzonderlijk op te slaan), Name, Format en Image Correction (die opties biedt om de kleur aan te passen).

    Image
    Image
  9. Klik op Scan om uw scantaak te starten.

FAQ

    Hoe scan ik een document naar PDF-formaat?

    Als u Windows 10 gebruikt, opent u Windows Faxen en scannen en selecteert u Nieuwe scan Selecteer het Profiel vervolgkeuzelijst, kies Document en selecteer vervolgens het scannertype, zoals Flatbed of FeederSelecteer Scan Wanneer uw document klaar is met scannen, selecteert u File > Print Klik op de vervolgkeuzelijst Printer omlaag en kies Microsoft Afdrukken naar PDF , klik vervolgens op Afdrukken en kies een opslaglocatie. Als u een Mac gebruikt, opent u een nieuw Finder- venster en selecteert u Go > Applicaties >Image Capture Selecteer uw scanner, scannertype en doelmap. Selecteer Format > PDF en klik vervolgens op Scan

    Hoe scan ik een document van mijn printer naar mijn e-mail?

    Veel scanners bieden een functie voor scannen naar e-mail. Laad en scan bijvoorbeeld op een Brother-printer uw document zoals gewoonlijk en selecteer vervolgens E-mail verzendenConfigureer uw instellingen en klik op OK Uw standaard e-mailprogramma verzendt het gescande document. Als uw scanner deze functie niet heeft, scant u het document naar PDF-indeling (voor de meeste flexibiliteit) en slaat u het vervolgens op de gewenste locatie op uw computer op. Open vervolgens uw e-mailprogramma en verzend het gescande document of de afbeelding als bijlage.

    Hoe scan ik een document met een iPhone?

    Open de Notities-app op je iPhone en maak een nieuwe notitie. Tik vervolgens op het pictogram Camera en kies Documenten scannen Plaats het document in het zicht van uw camera. Laat Notes automatisch scherpstellen en de afbeelding vastleggen, of tik handmatig op de knop shutter. Sleep de handvatten om de scan bij te snijden en selecteer Scan behouden als u klaar bent.

Aanbevolen: