Scannen naar een Word-document

Inhoudsopgave:

Scannen naar een Word-document
Scannen naar een Word-document
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik uw scanner om een document als pdf te scannen en open de pdf met Word.
  • Gebruik de Office Lens- en Word-apps op mobiel om documenten te scannen en te openen met Word.
  • Zodra je een PDF van je gescande document hebt, kun je ook een online conversietool gebruiken om het naar een Word-document te converteren.

De meeste geïnstalleerde desktopversies van Microsoft Word kunnen PDF-bestanden rechtstreeks openen en converteren naar bewerkbare Word-documenten. Of u kunt pagina's scannen en herkende tekst openen in Word met een Android- of iOS-smartphonecamera of een desktopscanner.

Documenten scannen en openen met geïnstalleerd Word

De tekenherkenningsmogelijkheden in Microsoft Word werken het beste met documenten die voornamelijk uit tekst bestaan. Het is bijvoorbeeld waarschijnlijk dat Word een contract dat uit meerdere pagina's met gedrukte tekst bestaat, netjes opent en converteert, terwijl Word moeite kan hebben om tekst in een brochure netjes te herkennen wanneer tekst in of rond afbeeldingen in iets anders dan een enkele kolom wordt afgedrukt.

Je hebt een werkende scanner nodig die is aangesloten op een Windows- of macOS-systeem, samen met een relatief recente versie van Word.

Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Microsoft 365 ondersteunen allemaal de mogelijkheid om PDF-bestanden te openen en om te zetten in Word-documenten. Hoewel Microsoft enkele instructies biedt voor het converteren van PDF-bestanden naar Word voor oudere versies, zoals Office 2010 en Office 2007, is het proces ingewikkelder.

  1. Volg de instructies van uw scannerfabrikant om uw document naar een PDF-bestand te scannen. Bewaar dit bestand op een locatie die u zich op uw computer kunt herinneren.

  2. Open Microsoft Word.
  3. Selecteer File > Open en navigeer vervolgens naar de locatie van uw opgeslagen PDF.

    Image
    Image
  4. Selecteer het PDF-bestand en kies Open. Word opent de PDF en converteert herkende tekst naar een document dat u kunt bewerken.

    Image
    Image
  5. Lees de geconverteerde tekst zorgvuldig, want sommige letters kunnen onjuist zijn. Het systeem kan items die niet in het document worden geïdentificeerd als afbeeldingen weergeven.

    Image
    Image

Gebruik mobiele apps voor Android of iPhone

Op een Android- of iOS-apparaat moet je zowel de Office Lens-app (installatie voor Android of iOS) als Microsoft Word (installatie voor Android of iOS) installeren. Nadat u elke app hebt geïnstalleerd, tikt u op om deze te openen en meldt u zich vervolgens aan met uw Microsoft-account. Zodra je beide apps hebt geïnstalleerd en je bij beide apps hebt aangemeld, ben je klaar om pagina's te scannen.

  1. Tik om te openen Office Lens.
  2. Schakel de schuifregelaar onder aan de app naar Document. (De weergegeven keuzes kunnen Whiteboard, Document, Visitekaartje en Foto omvatten.)
  3. Plaats uw camera om de tekst die u naar Word wilt scannen in beeld vast te leggen. Tik op de knop om de afbeelding vast te leggen.
  4. Nadat een pagina-afbeelding is vastgelegd, kunt u deze indien nodig roteren of de randen bijsnijden.
  5. Als je nog meer pagina's wilt vastleggen, tik je op het camerapictogram (linksonder) om nog een foto te maken. Herhaal dit proces totdat u geen pagina's meer hoeft te scannen.
  6. Tik op Gereed. Het systeem zal uw Opslaan in opties weergeven.
  7. Tik op Woord. (Op Android moet je dan op Save tikken.)

    Wacht tot de app de tekst herkent. De app kan "Wachten op overdracht" of "Overzetten" aangeven terwijl deze werkt. Het zal het gescande document weergeven met een Word-pictogram op het scherm.

  8. Tik op het document, waardoor uw gescande bestand wordt geopend in een Microsoft Word-document. Ter referentie: het Word-document bevat de afbeelding die u in het document hebt vastgelegd.

    Image
    Image
  9. Bekijk de herkende tekst om er zeker van te zijn dat de informatie juist is.

Converteer een PDF naar een Word-document

Als je geen toegang hebt tot Microsoft Word of als je versie van Word geen PDF-bestanden opent, kun je waarschijnlijk nog steeds bestanden naar een PDF scannen met een Android- of iOS-apparaat en de documenten vervolgens converteren naar Microsoft Word.

  1. Volg de instructies in Documenten scannen naar uw telefoon of tablet om uw pagina's in een PDF vast te leggen.
  2. Gebruik vervolgens een websiteservice, zoals CloudConvert.com of FileZigZag.com, om uw PDF te uploaden, deze naar een Word-documentformaat te converteren, vervolgens te downloaden en op uw systeem op te slaan.

    Image
    Image
  3. Eenmaal geconverteerd, opent u het.doc- of.docx-bestand in Microsoft Word om het bestand op juistheid te controleren.

Aanbevolen: