Hoe Apple AirTags kunnen helpen uw privacy te beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe Apple AirTags kunnen helpen uw privacy te beschermen
Hoe Apple AirTags kunnen helpen uw privacy te beschermen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft AirTags niet aangekondigd, maar er lekt al jaren informatie.
  • Apple's Find My tracking-technologie is ingenieus en detecteert zelfs stalkers en spionnen.
  • AirTags-details in de bètaversie van iOS 14.5 suggereren een op handen zijnde lancering.
Image
Image

Apple's AirTags hebben nog een andere functie gekregen voordat ze zelfs maar zijn aangekondigd: als iemand je probeert te stalken door een AirTag in je kleding, auto of tas te verbergen, zal je iPhone het detecteren en je waarschuwen.

AirTags zijn de langverwachte tracker-tegels van Apple, kleine tags die verschijnen in de Zoek mijn-app op je telefoon, zodat je verloren sleutels kunt vinden of je ingecheckte bagage veilig kunt houden. Maar zijn AirTags privé? Zouden ze privé-informatie kunnen lekken en andere mensen je laten vinden? Waarschijnlijk niet.

"Ik zal ze gebruiken als ze niet te duur zijn", vertelde iOS-app-ontwikkelaar Graham Bower via een direct bericht aan Lifewire. "Het kan niet erger zijn dan een Apple Watch."

Hoe AirTags (waarschijnlijk) werken

Apple's Zoek mijn-functie, ingebouwd in alle recente draagbare Macs en iOS-apparaten, is een masterclass in slim ontwerp. Het vinden van een verloren telefoon is in principe eenvoudig. Dankzij GPS weet de iPhone altijd waar hij is. En als hij is verbonden met internet, kan hij het je vertellen.

Met Find My kun je je apparaten volgen, zelfs als ze geen internetverbinding hebben. Het kan ook werken met items die nooit verbinding maken met internet. Dingen zoals Bluetooth-trackingtags. AirTags, met andere woorden.

Image
Image

Het werkt als volgt: de AirTag (of je telefoon) zendt een altijd veranderende openbare sleutel uit via Bluetooth. Deze sleutel wordt opgepikt door een passerende iPhone of ander Apple-apparaat en gebruikt om de huidige locatie van dat apparaat te versleutelen. De iPhone van de vreemdeling uploadt deze versleutelde locatie, plus een cryptografisch gehashte versie van die openbare sleutel, naar de servers van Apple.

De hash wordt gebruikt als identificatiemiddel als u de Zoek mijn-app gebruikt om uw verloren tag te traceren, en de versleutelde locatiegegevens worden naar u verzonden. De truc is dat alleen jij die gegevens kunt ontsleutelen, dus alleen jij kunt de locatie zien. Het gebeurt allemaal veilig en anoniem, en omdat er in alle uithoeken van de wereld Apple-apparaten zijn, zou het allemaal redelijk goed moeten werken.

Wat kan er fout gaan?

Als we aannemen dat de technologie van Apple kogelvrij is, zijn er nog enkele mogelijke exploits. Een daarvan is dat iemand zijn eigen label in uw auto, kleding of bezittingen kan steken om u te volgen. Dit lijkt perfect voor stalkers en een droom die uitkomt voor de politie. Maar Apple heeft dat plan al verijdeld, zolang je maar een Apple-apparaat bij je hebt.

Als je iPhone detecteert dat een AirTag je volgt, stuurt hij je een waarschuwing. In de bètaversie van iOS 14.5 heeft de Zoek mijn-app deze instelling standaard ingeschakeld, maar er is een instelling om de waarschuwing uit te schakelen. De Zoek mijn-instellingen hebben ook een sectie voor het toevoegen van "items" aan uw trackinginstellingen. Zie de screenshots hieronder. De "help"-links in deze configuratieschermen leiden momenteel naar lege pagina's op de Apple-site.

Image
Image

Omdat uw AirTag, iPhone, iPad of Mac, en vermoedelijk in de toekomst uw AirPods en andere accessoires, allemaal Bluetooth-signalen uitzenden, is het in theorie mogelijk dat iemand die signalen detecteert. Hoewel ze geen informatie uit die signalen kunnen halen, verraadt de aanwezigheid van een Apple AirTag-blip over Bluetooth de aanwezigheid van een Apple-apparaat.

Uiteindelijk is de test hoe goed dit in het openbaar presteert. De twist is dat Apple deze volgmethode gebruikt sinds iOS 13, dat meer dan een jaar geleden werd gelanceerd, en sindsdien zijn er geen "-gate" -schandalen geweest.

Toekomstige problemen zullen dus hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met het meer wegwerpbare karakter van AirTags, vergeleken met andere Apple-apparaten. Men kan zich voorstellen dat stalking op korte termijn nog zou werken totdat het slachtoffer de waarschuwing ontvangt. Anders lijkt dit een ongelooflijke manier om nooit meer je sleutels te verliezen.

Aanbevolen: