Nieuwe CarPlay krijgt meerdere schermen, meer automatische integratie

Nieuwe CarPlay krijgt meerdere schermen, meer automatische integratie
Nieuwe CarPlay krijgt meerdere schermen, meer automatische integratie
Anonim

De hits blijven komen van WWDC, ook wel bekend als de Apple Worldwide Developers Conference.

Het bedrijf heeft zojuist een substantiële vernieuwing van CarPlay laten zien, de automatisch verbeterende standaard waarmee dashboard en radio-eenheden van voertuigen kunnen fungeren als displays en controllers voor iOS-apparaten.

Image
Image

De nieuwe CarPlay verhoogt de ante, waardoor bestuurders volledige controle hebben over verschillende systemen in het voertuig zelf, naast het afspelen van muziek en het volgen van GPS-aanwijzingen. U kunt bijvoorbeeld de airconditioning en andere temperatuurregelingen wijzigen via de app.

CarPlay maakt optimaal gebruik van elk beschikbaar scherm in uw auto en ondersteunt een breed scala aan schermvormen en -formaten voor verschillende automerken en -modellen. Naast de bedieningselementen geeft de nieuwe CarPlay tijdens het rijden tal van gegevens en statistieken weer, waaronder RPM, brandstofverbruik, kilometerstand, navigatie-informatie en meer.

Image
Image

Zoals veel van de iOS 16-ervaring, lijkt de nieuwe CarPlay volledig aanpasbaar te zijn, met verschillende lettertypen, ontwerpen en widgets om je roadtrips te personaliseren. CarPlay integreert ook met bepaalde Apple Home-functies, zoals het automatisch openen van de garagedeur als je thuiskomt.

Apple zegt dat de bijgewerkte CarPlay in 98 procent van de nieuwere auto's in verschillende mate zal werken, waarbij bepaalde dashboards speciale ondersteuning krijgen van het bedrijf om het nut te maximaliseren. Het bedrijf zegt dat ze later dit jaar zullen aankondigen welke voertuigen deze verbeterde ondersteuning zullen krijgen.”

Wat betreft iOS 16, het zal ook later in het jaar worden gelanceerd, waarschijnlijk in september, met een bètaversie die later deze maand wordt uitgebracht.

Aanbevolen: