Android 12 Game Dashboard krijgt Play Games-integratie

Android 12 Game Dashboard krijgt Play Games-integratie
Android 12 Game Dashboard krijgt Play Games-integratie
Anonim

De nieuwste update van Google Play Games biedt volledige integratie met het gamedashboard van Android 12.

Eerder dit jaar gaf Google een voorbeeld van een nieuw Game Dashboard voor Android 12 waarmee gebruikers tijdens het gamen kunnen opnemen, frames per seconde kunnen monitoren en de modus Niet storen kunnen activeren. Nu kunt u eindelijk voor het eerst zien hoe het dashboard wordt geïntegreerd met uw Play Games-account.

Image
Image

Volgens 9To5Google moet je Android 12 Beta 4 of hoger gebruiken, maar als je eenmaal hebt gedownload, kun je met updaten naar Play Games v2021.07.28550 gebruikmaken van de nieuwste widget.

De widget verschijnt naast de YouTube Live-widget waarmee je eenvoudig je games rechtstreeks naar YouTube kunt streamen. XDA-ontwikkelaars, die de veranderingen met de update oorspronkelijk opmerkten, merkten op dat nog niet elke game de Play Games-integratie lijkt te ondersteunen.

Met games die de nieuwe widget wel ondersteunen, kun je prestaties en klassementen zien, evenals rechtstreeks vanuit het dashboard toegang tot je profiel- en privacy-instellingenpagina's. Dit maakt het een gemakkelijke manier om je Play Games-account bij te houden zonder de volledige app te hoeven starten.

XDA-ontwikkelaars… merkten op dat nog niet elke game de Play Games-integratie lijkt te ondersteunen.

Het Game Dashboard wordt later dit najaar volledig uitgebracht met Android 12, hoewel Google heeft gezegd dat het alleen beschikbaar zal zijn op bepaalde apparaten met het nieuwste besturingssysteem.

Het is onduidelijk of Google van plan is de apparaten waarop het Game Dashboard beschikbaar is uit te breiden, of dat het in de toekomst beperkt blijft tot die apparaten. Maar voorlopig kun je in ieder geval een glimp opvangen van hoe de Play Games-app rechtstreeks in het dashboard wordt geïntegreerd.

Aanbevolen: