De beste onderzoeks- en referentiewebsites

Inhoudsopgave:

De beste onderzoeks- en referentiewebsites
De beste onderzoeks- en referentiewebsites
Anonim

Onderzoekswebsites zijn handig in allerlei situaties, of je nu op zoek bent naar de gemiddelde regenval in het Amazone-regenwoud, de Romeinse geschiedenis onderzoekt of gewoon plezier hebt bij het leren vinden van informatie.

Deze lijst met de beste onderzoekswebsites zal enorm helpen, en de meeste worden dagelijks bijgewerkt met nieuwe informatie.

Leer hoe u uw onderzoek organiseert om alles bij te houden wat u online verzamelt.

Beste onderzoekswebsites

Image
Image
  • Library of Congress: met LOC.gov kun je niet alleen een bibliothecaris om hulp vragen, maar ook zoeken in catalogi van bibliotheken van over de hele wereld. Dit is echt een enorme bron die op uw lijst met beste onderzoekssites van 10 zou moeten staan. Alles van Academia Sinica in Taiwan tot Yale University in de VS is hier en klaar om doorzocht te worden.
  • ReferenceDesk.org: Deze uiterst nuttige webdirectory, ook wel "The Internet's Best Reference Source" genoemd, biedt alles van zakelijke en financiële informatie tot bronnen van de federale overheid, beursgegevens, links naar kranten en kalenders, zoekmachines en meer.
  • Ask the Space Expert: NASA's bron voor hulp bij ruimte- en wetenschappelijk onderzoek. Gebruik de videolinks om naar vragen te luisteren die door experts zijn beantwoord.
  • USA.gov: Dit is waar je moet beginnen bij het zoeken naar specifieke informatie van de Amerikaanse overheid. Leer meer over het land in het algemeen of over onderwijs, huisvesting, gehandicaptenzorg, banen, belastingen, wetten en meer.
  • Reference.com: deze referentiewebsite is zeer eenvoudig te gebruiken met een basislay-out en laat je bladeren op categorie of zoeken op trefwoorden om alles te onderzoeken, van voedsel en gezondheid tot geschiedenis, schoonheid, onderwijs, technologie, voertuigen, kunst, en meer.
  • Refdesk.com: deze site, die zichzelf factureert als de factchecker van internet, bevat diepgaande onderzoekslinks naar het laatste nieuws, hoofdartikelen, Today in History, Word of the Day, Daily Pictures en andere referenties.
  • Encyclopedia.com: De nummer één online encyclopedie waarmee je meer dan 200 naslagwerken en encyclopedieën tegelijk kunt doorzoeken.
  • Encyclopedia Britannica: een van 's werelds oudste online encyclopedieën; heeft uitgelichte berichten en categorievermeldingen. Het bedrijf werd gelanceerd in de 18e eeuw en publiceert sinds 2011 uitsluitend online.
  • Purdue University Quick Reference: deze site heeft tonnen informatie met bronnen die specifiek zijn voor Purdue University en de omliggende gebieden in Indiana. Het bevat ook een Ask a Librarian-service.
  • Digitale referentie van de voorschrijver: een geweldig onderzoeksinstrument bij het verzamelen van gedetailleerde medische informatie.
  • iTools.com: Dient als toegangspoort voor referentie- en onderzoekslinks.
  • ResearchGate: wetenschappelijke kennis van meer dan 130 miljoen publicatiepagina's; blader door onderwerpen in categorieën zoals techniek, biologie, klimaatverandering, geneeskunde, wiskunde en meer.
  • Baseball-Reference.com: Hier is alles wat je ooit wilde weten over honkbal.
  • LibrarySpot.com: een onderzoekssite die honderden bronnen heeft geïndexeerd. Bevat een lijst met must-see sites en een referentiedesk voor een verscheidenheid aan onderwerpen.
  • FOLDOC: Free Online Dictionary of Computing is een gedetailleerd computerwoordenboek voor het onderzoeken van de betekenis achter computergerelateerde tools, standaarden, jargon, talen en meer.

Afhankelijk van het soort onderzoek dat je doet of hoe je naar de informatie moet verwijzen, heb je wellicht snel toegang tot boeken nodig. Er zijn veel plaatsen om gratis boekdownloads, studieboeken en educatieve films te vinden.

Andere manieren om onderzoek te doen

Zoekmachines zoals Google zijn een geweldige manier om online onderzoek uit te voeren. U kunt boeken, artikelen, interviews en nog veel meer vinden. Leer hoe u beter kunt zoeken om het meeste uit uw onderzoek te halen.

Een andere belangrijke bron van deskundige informatie is uw lokale bibliothecaris-zoekopdracht voor bibliotheken bij u in de buurt bij WorldCat. Bibliothecarissen zijn getraind om antwoorden te vinden op obscure vragen, ze zijn vriendelijk en het beste van alles is dat je persoonlijk met ze kunt praten. Ze stellen je vaak vragen waar je misschien niet aan gedacht hebt, wat tot nog betere resultaten leidt. U kunt ook online hulp krijgen van bibliothecarissen via enkele van de bovenstaande bronnen.

Aanbevolen: