Hoe Facebook Places-locatietracking uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook Places-locatietracking uit te schakelen
Hoe Facebook Places-locatietracking uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Tagbeoordeling inschakelen: Ga naar Instellingen > Tijdlijn en tagging > Bekijk berichten waarin u bent getagd > Ingeschakeld.
  • Schakel de locatieservices van je camera uit om geotags van foto's te verwijderen.
  • Schakel locatieservices uit voor de Facebook-app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u locatietracking van Facebook Places uitschakelt om te voorkomen dat Facebook of iemand anders uw locatie deelt.

Hoe de Facebook Tag Review-functie in te schakelen

Je kunt niet selectief voorkomen dat mensen je taggen op een locatie, maar je kunt de tagbeoordelingsfunctie inschakelen, waarmee je alles kunt bekijken waarin je bent getagd, of het nu een foto is of een locatie-check-in. Hier is hoe:

  1. Log in op Facebook en ga naar de settings.
  2. Selecteer Tijdlijn en taggen.

    Image
    Image
  3. Onder de sectie Bekijk berichten waarin je bent getagd voordat het bericht op je tijdlijn verschijnt? selecteer de pijl in het vervolgkeuzemenu en kies Ingeschakeldin plaats van Uitgeschakeld.

    Dit bepa alt alleen wat is toegestaan op je tijdlijn. Berichten waarin je bent getagd, worden nog steeds weergegeven in de zoekresultaten, in het nieuwsoverzicht en op andere plaatsen op Facebook.

    Image
    Image
  4. Selecteer Sluiten.

    Nadat deze instelling is ingeschakeld, moet elk bericht waarin je bent getagd, of het nu een foto is, inchecken op locatie, enzovoort, je digitale goedkeuringsstempel krijgen voordat het op je tijdlijn wordt geplaatst.

Bottom Line

Om ervoor te zorgen dat toekomstige foto's die op Facebook en andere sociale-mediasites worden gepost uw locatie-informatie niet onthullen, moet u ervoor zorgen dat de geotag-informatie in de eerste plaats nooit wordt vastgelegd. Meestal wordt dit gedaan door de locatieservices-instelling op de camera-applicatie van uw smartphone uit te schakelen, zodat de geotag-informatie niet wordt opgenomen in de EXIF-metadata van de foto. Er zijn ook apps die helpen bij het verwijderen van de geolocatie-informatie van foto's die je al hebt gemaakt. U kunt deGeo (iPhone) of Photo Privacy Editor (Android) proberen om de geotag-informatie van uw foto's te verwijderen voordat u ze uploadt naar sociale-mediasites.

Schakel locatieservices voor Facebook uit op uw mobiele telefoon/apparaat

Toen je Facebook voor het eerst op je mobiele telefoon installeerde, vroeg het waarschijnlijk om toestemming om de locatieservices van het apparaat te gebruiken, zodat je op verschillende locaties kon 'inchecken' en foto's met locatie-informatie kon taggen. Als je niet wilt dat Facebook weet waar je iets plaatst, moet je deze toestemming uitschakelen in het instellingengebied van de locatieservices van je telefoon.

Beperk wie je berichten op Facebook kan zien

Met de privacy-instellingen van Facebook kun je de zichtbaarheid van toekomstige berichten (zoals berichten met geotags erin) beperken. U kunt kiezen voor 'Vrienden', 'Specifieke vrienden', 'Alleen ik', 'Aangepast' of 'Iedereen'. We raden af om "Iedereen" te kiezen, tenzij je wilt dat de hele wereld weet waar je bent en waar je bent geweest.

Deze optie is van toepassing op alle toekomstige berichten. Individuele berichten kunnen worden gewijzigd terwijl ze zijn gemaakt of nadat ze zijn gemaakt, voor het geval je later iets meer openbaar of privé wilt maken. Je kunt ook de optie "Beperkte eerdere berichten" gebruiken om al je oude berichten die mogelijk waren ingesteld op "Iedereen" of "Vrienden van vrienden" te wijzigen in "Alleen vrienden"."

Het is een goed idee om uw Facebook-privacy-instellingen ongeveer één keer per maand te controleren, aangezien het bedrijf regelmatig ingrijpende wijzigingen lijkt aan te brengen die van invloed kunnen zijn op de instellingen die u heeft ingesteld.

Aanbevolen: