Hoe Facebook-herinneringen uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook-herinneringen uit te schakelen
Hoe Facebook-herinneringen uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Open Facebook en selecteer Memories in de menubalk aan de linkerkant. Selecteer Notifications > None om geen geheugenmeldingen meer te ontvangen.
  • Als u herinneringen aan bepaalde mensen wilt blokkeren, gaat u naar Memories > Hide People, typt u een naam, selecteert u de naam en klik op Opslaan.
  • Selecteer Datums verbergen als je herinneringen met betrekking tot een specifieke datum of gebeurtenis wilt verbergen. Verwijder specifieke herinneringen door het bericht te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je de Herinneringen-functie van Facebook uitschakelt, die je berichten van voorgaande jaren op dezelfde dag laat zien.

Herinneringen uitschakelen (en weer inschakelen)

Hoewel herinneringen een geweldige manier kunnen zijn om leuke tijden, opwindend nieuws of geweldige prestaties te herinneren, kun je ook moeilijke herinneringen hebben aan momenten in je leven waaraan je niet per se herinnerd wilt worden. Het is gemakkelijk om de functie Herinneringen uit te schakelen. Hier is hoe:

  1. Open Facebook en selecteer Memories in de menubalk aan de linkerkant.

    Image
    Image
  2. Selecteer Meldingen.

    Image
    Image
  3. Je hebt drie opties voor hoe vaak Facebook je op de hoogte stelt van herinneringen. Selecteer degene die het beste bij uw voorkeuren past:

    • Alle herinneringen: Facebook informeert je niet meer dan één keer per dag over je herinneringen.
    • Hoogtepunten: Facebook informeert je alleen over speciale video's of collecties.
    • Geen: Facebook brengt je geen herinneringen op de hoogte.
    Image
    Image

Herinneringen van bepaalde mensen of datums blokkeren

Vanaf dezelfde pagina kun je herinneringen aan bepaalde mensen of datums blokkeren. Hier is hoe:

  1. Open Facebook en selecteer Memories in de menubalk aan de linkerkant.

    Image
    Image
  2. Selecteer Hide People als je herinneringen aan bepaalde mensen op Facebook wilt blokkeren. Begin met het typen van de naam van de persoon en selecteer het respectieve account dat verschijnt, selecteer vervolgens Opslaan om de actie te voltooien.

    Image
    Image
  3. Selecteer Datums verbergen als je herinneringen met betrekking tot een specifieke datum of gebeurtenis wilt verbergen. Selecteer Add New Date Range en voer vervolgens een start- en einddatum in om de actie te voltooien.

    Image
    Image

Verwijder bepaalde herinneringen

Je kunt specifieke herinneringen verwijderen door ofwel het corresponderende bericht te verwijderen of door de meldingen ervoor te verwijderen.

Hoewel je niet door je verzameling herinneringen kunt scrollen, kun je wel zoeken naar of navigeren naar het bericht in je tijdlijn en de instellingen ervan wijzigen. Gebruik de functie Zoeken in profiel (aangegeven door een vergrootglas op je profielpagina) om het bericht te vinden.

Zodra je het bericht hebt gevonden, selecteer je de knop Instellingen (aangegeven door drie horizontale stippen) en selecteer je Meldingen voor dit bericht uitschakelen. Selecteer Delete post om het permanent te verwijderen.

Image
Image

Je kunt het bericht ook bewerken of de meldingsinstellingen wijzigen op de dag van het Geheugen zelf. Controleer elke dag of op de dag van het betreffende Geheugen de pagina Herinneringen en volg de bovenstaande instructies om meldingen voor het bericht te bewerken of te verwijderen.

Aanbevolen: