Nieuwste Xbox voor pc-update laat zien dat Microsoft naar de community luistert

Inhoudsopgave:

Nieuwste Xbox voor pc-update laat zien dat Microsoft naar de community luistert
Nieuwste Xbox voor pc-update laat zien dat Microsoft naar de community luistert
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft test momenteel een enorme update van zijn Xbox-app voor pc in de Xbox Insider Hub.
  • De update brengt een hele reeks veranderingen met zich mee in de manier waarop gebruikers hun gamebestanden openen en beheren.
  • Microsoft heeft met de update ook toegang tot Xbox Cloud Gaming op pc gebundeld, waardoor spelers daar ook toegang toe hebben.
Image
Image

Microsoft's wijzigingen om meer gebruikerscontrole over gamebestanden in de Xbox voor pc-app mogelijk te maken, lijken misschien triviaal, maar de blijvende impact achter deze wijziging zou een grote bijdrage kunnen leveren aan de gemeenschap.

Vorige week lanceerde Microsoft een nieuwe Insider-update voor zijn Xbox pc-app. Naast toegang tot cloudgaming, geeft de update gebruikers ook vrije toegang tot de installatiebestanden voor games die ze downloaden. Dit is iets waar de Microsoft Store en de Xbox-app voor pc in het verleden allebei mee worstelden, en het is iets dat pc-gamers heeft verdreven die gewend zijn om open toegang tot die bestanden te hebben. De update is voor de meeste accounts geen enorme verandering, maar het algehele effect dat het zou kunnen hebben op de ondersteuning van de community voor Xbox-gaming op pc is een heel ander verhaal.

"De onmiddellijke impact van de Xbox/Windows-wijziging is vooral dat het gebruikers in staat zal stellen games te installeren buiten zeer specifieke bestandslocaties, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om games op verschillende schijven te installeren om de opslag te beheren, maar het zal ook de mogelijkheid voor gebruikers om games te modificeren, "vertelde Ben Wiley, assistent-professor en programmadirecteur voor gameproductiebeheer aan Champlain College, via e-mail aan Lifewire.

"Ik zou deze specifieke verschuiving niet als bijzonder seismisch willen omschrijven, maar het is weer een duidelijke stap in de groei van Microsoft als een contentbedrijf met meerdere platforms."

Bruggen bouwen

Het is waar dat het toevoegen van de mogelijkheid om games gemakkelijker te modificeren of alleen om toegang te krijgen tot de gamebestanden zonder te worden beperkt om ze te bekijken, geen enorme veranderingen zijn. Tenminste, niet volgens de basisdefinitie. Het is echter belangrijk om hier naar te kijken.

In de afgelopen jaren heeft Microsoft gestaag gewerkt aan het verbeteren van de manier waarop het pc-gaming ondersteunt. Dit begon met geloften in de vroege jaren 2010 en evolueerde uiteindelijk naar de introductie van Xbox Play Anywhere in 2016. Ondanks de push die Play Anywhere maakte, was het niet genoeg om de kloof die was gegroeid tussen de pc- en console-gaminginspanningen van Microsoft volledig te overbruggen. Dus het bedrijf bleef bouwen.

In 2017 bracht Microsoft Xbox Game Pass uit, een abonnementsservice die het voor consolegamers gemakkelijker zou maken om van hun favoriete games te genieten zonder ervoor te betalen. Het was een geweldig idee, dat veel liefde kreeg, en uiteindelijk zou Microsoft in 2019 een versie van de service onthullen die speciaal voor pc is ontworpen.

Hoewel Game Pass voor pc een enorme stap in de goede richting was, was de pc-gemeenschap nog steeds gefrustreerd door de inspanningen van Microsoft.

Open toegang

Een van de belangrijkste voordelen van het spelen van games op pc is dat je openlijk toegang hebt tot gamebestanden, mod of zelfs een back-up van de bestanden die je gebruikt. Microsoft stond dit echter niet toe.

In plaats daarvan waren de meeste gamebestanden opgesloten in een beperkte map waartoe je geen toegang had, zelfs als je de hoogste rechten op je pc had. Het was een klap in het gezicht van de community, vooral voor degenen die games willen spelen die de afgelopen jaren enorm zijn gegroeid dankzij de modding-community - games zoals Bethesda's Elder Scrolls en Fallout.

Image
Image

Die beperkingen maakten het ook frustrerend om Windows opnieuw te installeren, vooral als je meerdere games had geïnstalleerd. Zonder ze te openen, zou je ze niet naar een externe harde schijf kunnen verplaatsen om er een back-up van te maken. In plaats daarvan zou je het verlies moeten accepteren en ze opnieuw moeten downloaden, iets dat even kan duren als je een langzamere internetverbinding hebt. Met de update kun je je games echter op verschillende schijven installeren of de bestanden verplaatsen als je er om de een of andere reden een back-up van moet maken.

Door deze vergrendelingen te verwijderen, ondersteunt Microsoft niet alleen een basisfunctie die pc-gamers gewend zijn. Het laat ook zien dat het naar de klachten van de gemeenschap heeft geluisterd en deze ter harte heeft genomen. Na jarenlang het gevoel te hebben genegeerd en aan de kant te zijn geschoven, is dat misschien wel de grootste upgrade die Microsoft zou kunnen brengen.

Aanbevolen: