Starlink's Space Lasers kunnen binnenkort in een baan om de aarde worden gelanceerd

Starlink's Space Lasers kunnen binnenkort in een baan om de aarde worden gelanceerd
Starlink's Space Lasers kunnen binnenkort in een baan om de aarde worden gelanceerd
Anonim

SpaceX maakt zich op om zijn Starlink-satellieten te lanceren, inclusief wat het 'ruimtelasers' noemt.

In een e-mailupdate die deze week naar Starlink-abonnees is gestuurd, zei het bedrijf dat het "zich voorbereidt op de lancering van verbeterde satellieten die ruimtelasers zullen bevatten". Volgens Starlink zullen de ruimtelasers satellieten in staat stellen om gegevens tussen elkaar over te dragen zonder deze terug te stralen naar een grondstation.

Image
Image

De ruimtelasers werden oorspronkelijk afgelopen herfst aangekondigd toen het bedrijf in september met succes een test van de satellietruimtelasers in een baan om de aarde lanceerde.

Lifewire nam contact op met SpaceX om een officiële tijdlijn te vinden van wanneer de ruimtelasers in een baan om de aarde zouden worden gelanceerd, en zal worden bijgewerkt wanneer details beschikbaar komen.

In de eigen woorden van het bedrijf, heeft het Starlink-satellietproject tot doel "het meest geavanceerde breedbandinternetsysteem ter wereld in te zetten" om "snel, betrouwbaar internet te bieden op locaties waar de toegang onbetrouwbaar, duur of volledig onbeschikbaar was."

SpaceX heeft sinds mei 2019 routinematig batches van zijn Starlink-satellieten in een baan om de aarde gebracht. Volgens space.com zou het satelliettotaal van SpaceX meer dan 40.000 kunnen bereiken, maar vanaf juni ligt dat totale aantal slechts op ongeveer 1, 800 satellieten. CNET zei dat Starlink ongeveer 10.000 satellieten nodig zou hebben voordat het bedrijf volledige wereldwijde service kan bieden.

Image
Image

Vroege tests van Starlink-satellieten toonden een superlage latentie en downloadsnelheden van meer dan 100 megabytes per seconde, wat volgens SpaceX "snel genoeg is om meerdere HD-films tegelijk te streamen en nog steeds bandbreedte over te hebben." Met een downloadsnelheid van 100 Mbps zouden Starlink-satellieten aanzienlijk hoger zijn dan de gemiddelde downloadsnelheden die de meeste momenteel ervaren, namelijk 12 tot 25 Mbps.

Starlink beweert dat het tegen september wereldwijd operationeel breedbandbereik zal hebben. De satellieten zullen van vitaal belang zijn bij het bieden van breedbandtoegang tot plattelandsgebieden zonder betrouwbare internetservice.

Aanbevolen: