Hoe het te repareren wanneer een nieuwe harde schijf niet verschijnt in Windows

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer een nieuwe harde schijf niet verschijnt in Windows
Hoe het te repareren wanneer een nieuwe harde schijf niet verschijnt in Windows
Anonim

Mensen gebruiken vaak externe harde schijven om hun meest kritische en belangrijke informatie op te slaan. Op deze manier kunt u de schijf losgekoppeld van uw computer en geïsoleerd van internet houden terwijl u deze niet gebruikt.

Maar wat doe je als je de stekker in het stopcontact steekt en de externe schijf wordt niet weergegeven in Windows 10? Wanneer een nieuwe harde schijf niet wordt weergegeven in Windows, moet u elk van deze mogelijke oorzaken een voor een oplossen.

Het probleemoplossingsproces om te bepalen waarom uw nieuwe harde schijf niet wordt weergegeven in Windows, hangt grotendeels af van de specificaties van uw schijf. Als je de schijf net hebt gekocht, zorg er dan voor dat je de specificaties leest om te bepalen welk type USB-kabel erbij is geleverd, met welk besturingssysteem het compatibel is en of het al dan niet voorgeformatteerd is voor een specifiek besturingssysteem.

Image
Image

Oorzaak van nieuwe harde schijf die niet verschijnt in Windows

Een probleem met een nieuwe harde schijf die niet verschijnt, kan vele oorzaken hebben. De meest voorkomende is dat de schijf nog niet is geformatteerd. Dit is meestal een eenvoudige oplossing als u de juiste stappen volgt.

Er zijn echter tal van andere problemen die dit ook kunnen veroorzaken, waaronder hardwareproblemen met de schijf, stuurprogrammafouten en meer. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • De harde schijf is niet correct of helemaal niet geformatteerd.
  • De externe harde schijf heeft een hardwarefout.
  • Uw USB-kabel die de computer met de schijf verbindt, is defect.
  • De USB-poort werkt niet en detecteert de harde schijf die u zojuist hebt aangesloten niet.
  • Uw huidige stuurprogramma voor de harde schijf is verouderd of beschadigd.

Hoe het te repareren als een externe harde schijf niet wordt weergegeven in Windows

Het oplossen van een probleem met een externe harde schijf die niet wordt weergegeven in Windows 10 vereist een methodische aanpak. Het is het beste om vanaf de computer en de USB-poort te beginnen en vervolgens naar de externe schijf zelf toe te werken.

  1. Zorg ervoor dat de USB-poort echt werkt. Probeer andere apparaten op dezelfde USB-poort aan te sluiten om er zeker van te zijn dat de poort niet defect is. Als je een tweede externe harde schijf hebt, probeer deze dan op dezelfde poort aan te sluiten. Als het verschijnt, weet je dat de poort niet het probleem is. Als u merkt dat een andere harde schijf, uw smartphone en zelfs een muis en toetsenbord niet werken met die USB-poort, moet u oplossen waarom USB-apparaten niet worden herkend door Windows 10.

  2. Bevestig dat u de juiste USB-kabel gebruikt voor uw USB-poorttype. Als de kabel die bij de externe harde schijf is geleverd USB 3.0 is en uw poort alleen USB 2.0-overdrachtssnelheden aankan, kunt u in de problemen komen. Voor de meeste apparaten is een USB 3.0-kabel achterwaarts compatibel met USB 2.0-poorten, maar als het apparaat zelf USB 3.0-gegevenstransmissiesnelheden vereist, werkt het mogelijk niet als het op die poort is aangesloten. Dit is met name het geval als het apparaat een USB-C-connector heeft waarvoor de computerpoort stroom moet leveren.

    Als je overweegt om je computer of laptop te upgraden, is het ontbreken van USB 3.0-ondersteuning daar een goede reden voor. Vooral als u vaak USB-apparaten gebruikt en de nieuwste hardware en software wilt gebruiken die optimaal gebruik maakt van de USB 3.0-gegevensoverdrachtsnelheden.

  3. Zorg ervoor dat uw USB-kabel niet defect is. Wanneer u een USB-kabel veel gebruikt, kan deze verbogen of uitgerekt raken, wat kan leiden tot kapotte interne verbindingen of gebarsten draadisolatie. Probeer de USB-kabel die u gebruikt met uw externe harde schijf te vervangen door een andere. Als de drive nog steeds geen verbinding maakt, test u de originele USB-kabel met een ander compatibel apparaat. Als het werkt, weet u dat uw USB-kabel goed werkt. Als je toch een nieuwe USB-kabel moet kopen, zorg er dan voor dat je er een gebruikt die van hoge kwaliteit is en de beste datatransmissiesnelheden biedt voor de USB-poort die je gebruikt.

  4. Update uw USB-stuurprogramma's. Als je zo ver bent gekomen, kan het probleem liggen bij je externe harde schijf of het vermogen van je computer om met de schijf te communiceren. De software die Windows 10 gebruikt om met USB-apparaten te communiceren, zijn USB-apparaatstuurprogramma's. Zorg ervoor dat u het proces hebt doorlopen om uw USB-stuurprogramma's bij te werken. Als uw externe schijf USB 3.0 gebruikt, zorg er dan voor dat u uw USB 3.0-stuurprogramma's specifiek bijwerkt. Is uw harde schijf draadloos? Zorg ervoor dat het correct verbinding maakt met je wifi-netwerk.
  5. Gebruik Schijfbeheer om de harde schijf te installeren. In de meeste gevallen zijn externe harde schijven geformatteerd en klaar voor gebruik. Dit betekent dat je hem gewoon in het stopcontact steekt en je computer herkent de harde schijf. Als dit niet werkt, moet u Schijfbeheer gebruiken om de schijf te installeren. Als het ook nog niet is geformatteerd, moet je Schijfbeheer gebruiken om de schijf te formatteren.

    Dit is de meest voorkomende oorzaak van het probleem wanneer een externe harde schijf niet wordt weergegeven in Windows 10. Vaak wordt de harde schijf weergegeven als een beschikbare schijf, maar de status kan een status weergeven zoals "Niet toegewezen", "Niet geformatteerd", of een andere opmerking die u zal helpen begrijpen waarom de computer het niet kan herkennen. Het hulpprogramma Schijfbeheer kan u helpen de meeste van deze problemen op te lossen. Je kunt het gebruiken voor zaken als het partitioneren van een harde schijf, het wijzigen van een stationsletter en nog veel meer.

  6. Problemen met foutcodes oplossen. Als je het geluk hebt om foutcodes te zien wanneer je je externe harde schijf aansluit, zorg er dan voor dat je ze goed oplost. Bij het aansluiten van USB-apparaten zoals een externe harde schijf, kunt u veelvoorkomende foutcodes zien, zoals code 22-fouten, code 10-fouten of code 43-fouten.
  7. Is de harde schijf defect? Als u zo ver bent gekomen en de nieuwe schijf nog steeds niet wordt weergegeven in Windows, kan dit een defecte schijf zijn. Er zijn softwaretools beschikbaar die de harde schijf kunnen scannen (als deze het aangesloten apparaat kan herkennen). U kunt ook Windows-hulpprogramma's gebruiken om fouten te controleren en te herstellen. Als de harde schijf ongebruikelijke geluiden maakt, kan dat ook duiden op een hardwarefout in de schijf zelf.
  8. Koop een nieuwe harde schijf. Helaas zijn er momenten waarop zelfs nieuwe harde schijven defect zijn en niets wat u doet om ze te repareren. Breng het terug naar de winkel en vraag om een terugbetaling. Er zijn veel uitstekende externe harde schijven met een hoge capaciteit om uit te kiezen die u minder snel dit soort problemen zullen geven. Beter nog, overweeg iets meer te betalen voor een SSD-schijf, of deze nu extern of intern is, omdat ze betrouwbaarder zijn en minder vatbaar voor hardwareproblemen wanneer ze worden geraakt of over korte afstanden worden neergezet.

Aanbevolen: