Hoe een Amazon Fire-tablet te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe een Amazon Fire-tablet te gebruiken
Hoe een Amazon Fire-tablet te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Initiële installatie: maak uw eerste login-pincode aan en log in op (of maak) uw Amazon-account.
  • Apps toevoegen: open de Amazon Appstore-app, blader door de beschikbare apps en tik op degene die je wilt installeren.
  • Bekijken of lezen: ga naar de bibliotheekpagina en tik op de inhoud die u wilt bekijken of lezen.

De Amazon Fire is anders dan de meeste andere tablets, en in dit artikel leer je wat hem uniek maakt en hoe je hem kunt gebruiken.

Hoe gebruik ik mijn Amazon Fire-tablet als beginner?

Als dit de eerste keer is dat je ooit een Amazon Fire-tablet hebt gebruikt, of als je er net een hebt gekocht en deze nog niet hebt ingesteld, moet je enkele stappen doorlopen om een account en beveilig uw apparaat.

  1. De knoppen op de Amazon Fire-tablet zijn eenvoudig. De bovenkant van de tablet bevat de micro-USB-oplaadpoort, de aan / uit-knop en volumeregelaars.

    Amazon Fire-tablets gemaakt na 2015 hebben een Micro SD-kaartsleuf waarin u een SD-kaart (tot 128 GB) kunt plaatsen voor extra opslagcapaciteit.

  2. Als je de nieuwste Amazon Fire 10-tablet bezit, heb je een 5-megapixelcamera aan de achterkant van de tablet, zonder flitsfunctie.
  3. Wanneer u uw Amazon Fire-tablet voor het eerst oplaadt en vervolgens start, moet u uw eerste inlogpincode instellen. Dit wordt elke keer gebruikt wanneer u uw tablet inschakelt. Dit kan elk viercijferig nummer zijn.

    Image
    Image
  4. Als onderdeel van de eerste installatie wordt u gevraagd in te loggen op een account dat u met deze tablet wilt gebruiken. Voor de gemakkelijkste toegang tot al uw Amazon-producten en -services logt u in met het e-mailadres en wachtwoord van uw gewone Amazon-account.

    Image
    Image

    Je kunt geen Amazon Fire-tablet gebruiken zonder een Amazon-account. Selecteer gewoon de Nieuw bij Amazon optie en u wordt door de stappen geleid om een gratis Amazon-account aan te maken, zodat u uw Amazon Fire-tablet kunt gebruiken.

  5. Open de app Instellingen en ga naar Profielen en gezinsbibliotheek om nieuwe gezinsleden aan je apparaat toe te voegen. Dit geldt ook voor kinderaccounts met beperkte toegang, die ouderlijk toezicht hebben. Hier kunt u ook ouderlijk toezicht configureren voor elk van die kinderaccounts.

    Image
    Image

Navigeren door de Fire Interface

Navigeren op je Amazon Fire-tablet is iets anders dan andere tablets die je misschien eerder hebt gebruikt, maar het is eenvoudig te begrijpen.

Een van de eerste dingen die je misschien opv alt aan het vergrendelscherm en inlogschermen, is dat het in wezen advertenties zijn (meestal voor Amazon-producten). Als je hier last van hebt, kun je betalen om deze advertenties te verwijderen door je Amazon-accountmenu te openen, Inhoud en apparaten te openen, je tablet te zoeken en Aanbiedingen verwijderen te selecteren, en selecteer vervolgens Einde aanbiedingen en Betaal de vergoeding

  1. Zodra je bent ingelogd, zie je een startscherm met bovenaan drie menu-items. Het Home-menu is de standaardinstelling en hier vindt u alle apps die op uw Amazon Fire-tablet zijn geïnstalleerd.

    Image
    Image
  2. Net als bij andere tablets, zie je als je vanaf de bovenkant van het tabletscherm naar beneden veegt, pictogrammen voor Snelle instellingen waarmee je bepaalde tabletfuncties kunt in- of uitschakelen. Deze omvatten helderheid, draadloos, vliegtuigmodus, blauwe schaduw (nachtmodus), niet storen, Bluetooth, energiebesparende modus, automatisch draaien, Alexa handsfree en showmodus.

    Image
    Image
  3. Navigeren door meerdere geopende apps is heel eenvoudig op de Amazon Fire-tablet. Je hoeft alleen maar naar links of rechts over het tabletscherm te vegen. Hierdoor schuift het scherm over al uw geopende apps. Stop gewoon met vegen wanneer u de geopende app vindt die u wilt gebruiken en tik op de app die u wilt gebruiken om terug te schakelen naar volledig scherm.

    Image
    Image
  4. Als u het Bibliotheek-menu op het hoofdscherm selecteert, ziet u items uit uw verschillende Amazon-inhoudsbibliotheken zoals Amazon Prime-video's, hoorbare audioboeken en inhoud van andere Amazon-services waarop u bent geabonneerd.

    Image
    Image

    Om een show of film op Amazon Fire te bekijken, scrolt u op deze bibliotheekpagina naar de streamingdienst die u wilt gebruiken en veegt u vervolgens naar links om door de inhoud te bladeren. Tik op de inhoud die u wilt bekijken of tik op Meer weergeven om daar door de volledige inhoudslijst te bladeren.

  5. Als je de app Instellingen opent, kun je de meeste aspecten van de functies van de tablet configureren. U kunt bijvoorbeeld verbinding maken met Wi-Fi-netwerken en internet, of Bluetooth-apparaten toevoegen. Je kunt de geluids- of apparaatinstellingen aanpassen, Alexa-instellingen aanpassen en meer.

    Image
    Image
  6. Er is een Apparaten-app beschikbaar op Amazon Fire waarmee je verbinding kunt maken met slimme apparaten via je tablet. Nadat je slimme apparaten hebt aangesloten, kun je die apps bedienen met de app of met spraakopdrachten voor Alexa, aangezien de digitale assistent ook is ingebed in de Amazon Fire-tablet.

    Image
    Image

Apps toevoegen

De Amazon Fire-tablet is vooraf geïnstalleerd met een aantal apps en services waarmee je internet kunt gebruiken, naar media kunt kijken en luisteren, en nog veel meer. U kunt echter eenvoudig nieuwe apps installeren vanuit de Amazon Appstore-app.

  1. Een ander ding dat je misschien opv alt, is dat de meeste standaard-apps die op andere veelgebruikte tablets zoals Android of iPad zijn geïnstalleerd, hier ontbreken. In plaats van Google-apps of Apple-apps zie je een verzameling Amazon-apps.

    Image
    Image
  2. De Amazon Fire-tablet is ook vooraf geïnstalleerd met een aantal hulpprogramma's, waaronder klok, kalender, rekenmachine en zelfs kaarten.

    Image
    Image

    Geen van deze hulpprogramma's is zo rijk aan functies als vergelijkbare Google- of Apple-apps.

  3. Je kunt extra apps aan je Amazon Fire-tablet toevoegen door de Amazon Appstore-app te openen. U vindt apps die u in verschillende categorieën kunt installeren door het tabblad Categorieën te selecteren. Het tabblad Home biedt aanbevolen apps, het tabblad Videos is gericht op Amazon-video-inhoud, Family geeft een overzicht van kinderen -vriendelijke apps, Bestsellers zijn de meest populaire apps, en For You zijn apps die gerelateerd zijn aan de apps die je al hebt geïnstalleerd.

    Image
    Image
  4. Tik gewoon op de gewenste app en selecteer de GET-knop om die app te installeren.

    Image
    Image
  5. Houd er rekening mee dat zelfs populaire apps zoals Facebook of Twitter enorm verkleinde versies zijn van dezelfde app die je misschien op andere mobiele apparaten gebruikt. Deze zijn heel eenvoudig en missen vaak basisfuncties. De Google Drive-app heeft bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om nieuwe mappen te maken of alleen bestanden kunnen worden bekeken.

Hoe de webbrowser te gebruiken

De Amazon Fire-tablet wordt geleverd met de Silk-webbrowser vooraf geïnstalleerd.

  1. Tik op Silk Browser op het startscherm om de Silk-browser te starten.

    Image
    Image
  2. Hoewel Silk een vrij minimalistische browser is, vind je een aantal ingebouwde functies in het menu met drie stippen rechtsboven. Deze omvatten het openen van bladwijzers, uw Amazon-lees- of boodschappenlijstjes, het bekijken van eerdere geschiedenis of downloads, het instellen van het donkere thema of het overschakelen naar een "Privé-tabblad" (dit is het equivalent van de incognitomodus in Google).

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen om de browser te configureren.

    Image
    Image
  4. Instellingen zijn onder meer het opslaan van betalingsgegevens, het aanpassen van de beveiligingsinstellingen van de browser, het opslaan van wachtwoorden en het instellen van de standaardzoekmachine.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe reset ik een Amazon Fire-tablet?

    Voor nieuwere versies van Fire-tablets kunt u alle gegevens verwijderen door naar Settings > Apparaatopties >te gaan Reset naar fabrieksinstellingen > Reset Als je een oudere Fire hebt, selecteer je Settings-versnelling en ga je naar More > Device >Reset naar fabrieksinstellingen > Wis alles

    Hoe installeer ik de Google Play Store op een Amazon Fire-tablet?

    Normaal gesproken kunt u Google Play niet installeren op een Fire-tablet, maar u kunt een tijdelijke oplossing gebruiken als u FireOS 5.3.1.1 of hoger gebruikt en niet aarzelt om bestanden op uw tablet te installeren. Ga eerst naar Settings > Security & Privacy en activeer Apps from Unknown Sources Download en installeer vervolgens Google Account Manager APK, Google Services Framework APK, Google Play Services APK11.5.0.9(230) en Google Play Store APK met de webbrowser van uw Fire. Zodra je deze bestanden hebt geladen, verschijnt de Play Store op je startpagina.

Aanbevolen: