Een bandenspanningscontrolesysteem installeren

Inhoudsopgave:

Een bandenspanningscontrolesysteem installeren
Een bandenspanningscontrolesysteem installeren
Anonim

Wat te weten

  • Verwijder de originele ventieldopjes. Controleer vervolgens de bandenspanning en pomp de band op als de bandenspanning laag is.
  • Kalibreer vervolgens het bandenspanningscontrolesysteem volgens de instructies van de fabrikant.
  • Schroef de nieuwe sensoren op de plaats van de originele ventieldopjes en zet vervolgens de bandenspanningsmeter aan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een op banden gebaseerde bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) op uw voertuig installeert. Het bevat opties voor andere soorten TPMS, maar die worden niet aanbevolen voor thuisinstallatie.

Een op een dop gebaseerde bandenspanningsmeter installeren

Bandenspanningscontrolesystemen zijn een voertuigveiligheidstechnologie die voorkomt dat u met een lekke band rijdt. Sommige voertuigen hebben ingebouwde systemen, maar u kunt thuis een bandenspanningscontrolesysteem installeren.

Er zijn twee hoofdtypen aftermarket-bandenspanningscontrolesystemen (TPMS). Het ene type maakt gebruik van sensoren die in de banden zijn geïnstalleerd en het andere type maakt gebruik van sensoren die zijn ingebouwd in ventieldopjes. U kunt het type dop alleen thuis installeren.

  1. Voordat u begint met een op cap gebaseerde installatie, moet u bevestigen dat u over het volgende beschikt:

    • Genoeg sensoren voor je banden: De meeste voertuigen hebben maar vier sensoren nodig, maar je hebt er zes nodig als je dubbele achterwielen hebt. Zorg ervoor dat de sensoren zijn ontworpen voor het luchtdrukniveau in uw banden.
    • Een ontvangereenheid ontworpen voor gebruik met de sensoren: De meeste sets worden geleverd met zowel sensoren als een ontvangereenheid. Zorg ervoor dat de sensoren en ontvanger compatibel zijn.
    • Ergens om de oude ventieldopjes op te bergen: Als je ooit de sensoren moet verwijderen of de sensoren naar een ander voertuig moet overschakelen, heb je de oude ventieldopjes nodig. Verlies ze niet.
    • Anti-seize compound: Dit is optioneel en je hebt het niet nodig om de installatie te voltooien. Anti-seize voorkomt dat metalen sensoren vast komen te zitten op de klepstelen.
  2. Verwijder de ventieldopjes en berg ze op een veilige plek op.

    Image
    Image
  3. Als je onlangs de bandenspanning hebt gecontroleerd, ga je naar de volgende stap. Controleer echter de bandenspanning als u dat al een tijdje niet meer heeft gedaan. Als de bandenspanning laag is, pas deze dan aan tot het juiste niveau van bandenspanning voordat u de sensoren installeert.

    Elke auto heeft unieke vereisten. Raadpleeg uw gebruikershandleiding, de sticker met specificaties of de zijwanden van de band als u niet zeker weet hoeveel druk de banden nodig hebben.

  4. Kalibreer het TPMS. Sommige zijn eenvoudig te kalibreren en andere systemen kunnen niet worden gekalibreerd. Als u uw systeem kunt kalibreren, stelt u het in op de specifieke hoeveelheid druk die uw voertuig nodig heeft. U kunt mogelijk ook de drempel selecteren waarop het systeem u waarschuwt. Aangezien sommige monitoren de werkelijke druk in de banden niet weergeven, is het essentieel om te weten wat het waarschuwingspunt is.

    Als je een systeem koopt dat je niet kunt kalibreren, kies er dan een die compatibel is met de hoeveelheid druk in je banden. Als uw banden bijvoorbeeld 35 PSI nodig hebben, maar u sensoren koopt die zijn gekalibreerd op 50 PSI, gaan de TPMS-waarschuwingslampjes branden, zelfs als de banden niet te hard zijn opgepompt.

    Image
    Image
  5. Installeer de sensoren. Het installeren van op banden gebaseerde bandenspanningssensoren is eenvoudig. Zelfs als u geen ervaring heeft met het werken aan uw auto, zult u geen problemen ondervinden. In de meeste gevallen hoeft u alleen maar de sensoren vast te schroeven in plaats van de ventieldopjes.

    Vermijd het kruisen van de sensoren omdat je een goede afdichting nodig hebt om het systeem correct te laten werken. Normale ventieldopjes houden de druk niet tegen omdat de ventielen dat wel doen. Op dop gebaseerde sensoren drukken de ventielen echter op dezelfde manier in als elke andere bandenspanningscontrole.

    Misschien wilt u een klein beetje anti-vastloopmiddel gebruiken bij het installeren van de sensoren. In sommige gevallen corroderen de sensordraden of smelten ze samen met de schroefdraad van de klepsteel. Als dat gebeurt, kunt u de sensoren mogelijk niet verwijderen. Zorg ervoor dat de verbinding niet in het sensormechanisme wordt geperst.

    Image
    Image
  6. Schakel de bandenspanningsmeter in en controleer of deze een signaal ontvangt van elke band. Als dit niet het geval is, doorloopt u een procedure voor probleemoplossing om het probleem vast te stellen.

    Sommige systemen die zijn ontworpen voor personenauto's hebben mogelijk niet voldoende signaalsterkte om te werken op een lange vrachtwagen, SUV of recreatievoertuig. Het systeem werkt mogelijk ook niet correct vanwege een laag batterijniveau in de sensordoppen.

    Image
    Image

Verplaats op dop gebaseerde sensoren naar nieuwe banden of voertuig

Als u nieuwe banden of velgen koopt of uw hele voertuig opwaardeert, kunt u gemakkelijk een bandenspanningscontrolesysteem op basis van dop meenemen. Hoewel monitoren voor banden meestal bij uw oude auto horen als u deze verkoopt, is het een eenvoudige zaak om de sensoren in een op dop gebaseerd systeem te verwijderen en de sensoren mee te nemen. Verwijder de sensoren, vervang ze door de doppen die u tijdens de eerste installatieprocedure hebt bewaard en u kunt aan de slag.

Het is net zo eenvoudig om een aftermarket-bandenspanningscontrolesysteem op basis van dop te vervangen door een nieuw voertuig. Installeer de sensoren op het nieuwe voertuig, zorg ervoor dat alles correct is gekalibreerd en uw voertuig heeft precies zo een aftermarket-bandenspanningsmeter.

Een interne sensor TPMS installeren

Als u een aftermarket-bandenspanningsmonitor wilt installeren die gebruikmaakt van interne sensoren, laat u de lucht uit elke band ontsnappen, breekt u de hiel van elke band, verwijdert u de klepstelen en vervangt u de klepstelen door de druksensoren.

Als je een systeem wilt met sensoren die in de klepstelen zijn ingebouwd, zijn de twee beste opties om een monteur het werk te laten doen of om de banden thuis te verwijderen en de banden naar een bandenwinkel te brengen om de sensoren te hebben geïnstalleerd.

Aanbevolen: