Een Samsung Soundbar op een tv aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Samsung Soundbar op een tv aansluiten
Een Samsung Soundbar op een tv aansluiten
Anonim

Wat te weten

  • De beste manier om een Samsung-soundbar op een tv aan te sluiten, is door de HDMI-ARC-poort te gebruiken.
  • Als je geen HDMI-ARC-poort hebt, werken gewone HDMI- of optische verbindingen.
  • Zodra je soundbar is aangesloten, moet je ervoor zorgen dat deze is geconfigureerd op je tv.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een soundbar van Samsung op je tv aansluit.

Deze stappen werken misschien niet met elke soundbar die Samsung ooit heeft gemaakt of zal maken, maar het dekt de overgrote meerderheid van hen. Ongeacht wie je soundbar maakt, HDMI-ARC zal bijna altijd de ideale verbinding zijn, maar bepaalde soundbars ondersteunen ook een groot aantal andere manieren om verbinding te maken met een tv.

Sluit je tv aan op je Samsung Soundbar

Gelukkig ontwerpt Samsung hun soundbars om binnen een paar minuten aan de slag te kunnen, zelfs als je dit al eerder hebt gedaan. Je hebt toegang tot je tv, de meegeleverde kabels met je soundbar en een open stopcontact nodig om aan de slag te gaan.

Image
Image
  1. Identificeer de kabels die bij uw soundbar zijn geleverd. De meeste soundbars worden geleverd met een stroomkabel, een HDMI-kabel en een optische kabel. HDMI is de meest populaire aansluiting, dus het kan zijn dat u naast een stroomkabel ook een HDMI-kabel in de doos hebt.

    Voor de meeste mensen heb je alleen een HDMI-kabel nodig. Afhankelijk van uw opstelling kan het echter zijn dat u andere behoeften heeft. Afhankelijk van het aantal HDMI-poorten van uw tv dat u daadwerkelijk gebruikt, kan het aansluiten van apparaten meer of minder ingewikkeld worden.

  2. Plaats je soundbar op de beoogde locatie en sluit de soundbar aan op de voeding. Bevestig dat het wordt ingeschakeld.
  3. Controleer de poorten op je tv. De meeste tv's worden geleverd met een verscheidenheid aan HDMI-poorten, naast af en toe een andere poort, zoals een optische poort, een DisplayPort-poort of iets anders. In het ideale geval heb je een open HDMI-ARC-poort, een HDMI-poort met het woord "ARC" ernaast geschreven.
  4. Je tv ondersteunt mogelijk geen HDMI-ARC of je gebruikt die verbinding mogelijk met een ander apparaat. Als dit het geval is, kun je een gewone HDMI-poort gebruiken. Controleer of uw tv een open HDMI-poort heeft als dit het geval is. Functies zoals het regelen van het volume van je soundbar met de afstandsbediening van je tv worden echter niet ondersteund.
  5. De meeste mensen verbinden hun soundbar via de HDMI-verbinding met hun tv. Als u geen HDMI kunt gebruiken, moet u de handleiding van uw specifieke soundbar raadplegen om te zien welke andere verbindingen worden ondersteund. Traditioneel is dit een optische aansluiting waarmee je eenvoudig een optische kabel kunt gebruiken om je soundbar op je tv aan te sluiten.

    Als je persoonlijke installatie geen optische of HDMI-verbinding ondersteunt, controleer dan of je soundbar Bluetooth- of AUX-ondersteuning heeft. Dit varieert van soundbar tot soundbar, net als de specifieke opstelling.

  6. Sluit je soundbar aan op je tv met een HDMI-kabel als je een HDMI-verbinding gebruikt en een optische kabel als je een optische verbinding gebruikt. Het gebruik van meegeleverde kabels is handig maar niet noodzakelijk.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn tv mijn Samsung-soundbar herkent?

In de meeste gevallen zal je tv je aangesloten soundbar automatisch herkennen en er audio naar uitvoeren zonder dat je iets hoeft te tweaken. Soms gebeurt dit niet automatisch. Als je je soundbar aansluit en je tv herkent hem niet, dan kun je hem in een paar stappen herkennen.

Dit proces zal niet voor alle tv's hetzelfde zijn. Toch hebben de meeste tv's vergelijkbare interfaces, dus hoewel uw specifieke interface kan verschillen, zullen stappen die vergelijkbaar zijn met de hieronder beschreven stappen voor iedereen werken. Bepaalde menu's en instellingen kunnen echter een iets andere naam hebben.

  1. Gebruik de knoppen op je tv of je afstandsbediening om het Instellingen-menu van je tv te openen.
  2. Zoek in het Settings menu naar een tabblad genaamd Audio of Audio Devices. Soms kan dit Sound of iets dergelijks heten.
  3. Zodra je in het audiogedeelte van de instellingen van je tv bent, moet je ervoor zorgen dat je tv audio uitvoert naar je soundbar door te bevestigen dat de poort waarop je je soundbar hebt aangesloten, is ingesteld als de actieve poort. Soms detecteren tv's automatisch apparaten en geven ze een lijst op naam of type; als dit het geval is, zorg er dan voor dat je soundbar je standaard audioapparaat is.
  4. Speel wat inhoud af op je tv om te testen of alles werkt zoals bedoeld.

FAQ

    Waarom maakt mijn Samsung-soundbar geen verbinding met mijn tv?

    Als je Samsung-soundbar niet werkt, kan dit te wijten zijn aan defecte verbindingen, problemen met instellingen of hardwarestoringen. Zorg ervoor dat uw tv is ingesteld om externe luidsprekers te gebruiken en dat de soundbar op de juiste bron is ingesteld. Als je nog steeds problemen ondervindt, probeer dan je Samsung-soundbar te resetten.

    Hoe bedien ik mijn soundbar met de afstandsbediening van mijn tv?

    Zolang je soundbar via HDMI-ARC op je tv is aangesloten, moet je hem kunnen bedienen met de afstandsbediening van je tv. Als dat niet lukt, probeer dan verbinding te maken met een HDMI-ARC-poort en zorg ervoor dat de soundbar is geselecteerd in de instellingen voor geluidsuitvoer van je tv.

    Hoe verbind ik mijn Samsung-soundbar draadloos met mijn tv via Bluetooth?

    Zoek naar een Bluetooth-koppelingsknop op de afstandsbediening van de soundbar, of druk op de Bron-knop op de soundbar en selecteer BT Als je ziet BT READY, houd de Source-knop vijf seconden ingedrukt totdat je BT PAIRING zietGa vervolgens naar de geluidsinstellingen van je tv, selecteer geluidsuitvoer en kies je Bluetooth-soundbar.

Aanbevolen: