Crunchyroll: wat het is en hoe je anime erop kunt bekijken

Inhoudsopgave:

Crunchyroll: wat het is en hoe je anime erop kunt bekijken
Crunchyroll: wat het is en hoe je anime erop kunt bekijken
Anonim

Wat te weten

  • Crunchyroll is een streamingdienst die gespecialiseerd is in geanimeerde Aziatische media (anime).
  • Ga naar Crunchyroll website > Login > Aanmelden voor een gratis account > Account aanmaken.
  • Zoek inhoud of kies uit aanbevolen categorieën, verander naar ondertitels of Engelse dub vanaf de inhoudsinformatiepagina.

In dit artikel wordt uitgelegd wat Crunchyroll is, hoe u de service kunt gebruiken en hoe u kunt beslissen welk abonnement het beste bij u past.

Wat is Crunchyroll?

Net als Netflix en Disney+ is Crunchyroll een streamingdienst waarmee iedereen films en tv-programma's kan kijken op hun computer, smartphone, videogameconsole, smart-tv of streaming-stick. Wat Crunchyroll echter onderscheidt van zijn concurrenten, is de focus op Aziatische media, waarbij het merendeel van de inhoud op de dienst anime-series en films is.

Crunchyroll herbergt ook een redelijk respectabele verzameling live-action dramaseries uit Japan, Singapore, Zuid-Korea, China en Taiwan en biedt digitale versies van manga die gebruikers kunnen lezen op smartphones en tablets.

Crunchyroll is een volledig legale anime-streamingservice en heeft exclusiviteitsovereenkomsten met verschillende grote Japanse bedrijven waardoor ze afleveringen van grote anime-series kunnen streamen binnen een dag na hun oorspronkelijke Japanse tv-uitzending.

Aanmelden voor Crunchyroll

Een Crunchyroll-account kan gratis worden aangemaakt via een van de officiële apps of via de website. Voor dit voorbeeld laten we u zien hoe u een account aanmaakt op de Crunchyroll-website, maar het proces is bijna identiek als u de smartphone- of tablet-apps gebruikt, de apps op uw videogameconsole of de app opent op je streamingbox of stick.

Hier is hoe het te doen.

  1. Open je favoriete webbrowser en ga naar de officiële Crunchyroll-website.
  2. Selecteer Login in het hoofdmenu.

    Image
    Image

    Maak je geen zorgen als je nog geen account hebt. Het proces voor het maken van een account is eigenlijk verborgen op de aanmeldingspagina voor bestaande gebruikers.

  3. Voer onder Aanmelden voor een gratis account uw e-mailadres, de gewenste Crunchyroll-gebruikersnaam, een wachtwoord voor uw Crunchyroll-account, uw geboortedatum en geslacht in.

    Image
    Image

    Je gebruikersnaam kan van alles zijn en wordt niet echt gebruikt als je alleen maar series en films gaat kijken. Als u besluit deel te nemen aan de Crunchyroll-discussieforums, wordt uw gebruikersnaam echter gebruikt om uzelf voor te stellen aan andere gebruikers en wordt deze openbaar naast berichten weergegeven.

  4. Selecteer Account aanmaken.

    Image
    Image

    Als je een foutmelding krijgt nadat je geprobeerd hebt een account aan te maken, ververs dan de webpagina voordat je het opnieuw probeert.

  5. Je gratis Crunchyroll-account zou nu moeten worden aangemaakt en je kunt het gebruiken om in te loggen op een van de Crunchyroll-apps op je apparaten en anime of drama's te kijken en manga te lezen.

Heeft Crunchyroll anime nagesynchroniseerd?

Crunchyroll biedt nagesynchroniseerde en ondertitelde versies van anime-series en films, evenals afleveringen van Aziatische drama's.

Nagesynchroniseerd betekent dat een show een Engelstalige audiotrack heeft gekregen, terwijl ondertiteld betekent dat de show zijn originele taalaudio heeft en Engelse ondertitels heeft gekregen.

Niet elke serie en film heeft opties voor nasynchronisatie en subbed. Bijvoorbeeld Demon Slayer, Vinland Saga, The Rising of the Shield Hero, Fruits Basket, Black Fox, One Piece, Attack on Titan, Kenja no Mago, Nande Koko ni Sensei Ga, Dr Stone, Dororo, Kimitsu no Yaiba, Sword Art Online, Naruto, Boruto en Bleach zijn allemaal beschikbaar om te bekijken op Crunchyroll, maar slechts enkele van deze series hebben zowel een Engelse dub- als suboptie, terwijl andere mogelijk alleen beschikbaar zijn met ondertitels en hun originele Japanse audio.

Image
Image

Normaal gesproken worden nieuwere shows toegevoegd aan Crunchyroll met Engelse ondertitels en worden ze op een later tijdstip bijgewerkt met een Engelse audio-optie zodra de dubproductie is voltooid.

Heeft Crunchyroll Aziatische drama's?

Crunchyroll heeft populaire en niche-Aziatische dramaseries uit China, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en Singapore.

Image
Image

Wat levert Crunchyroll Premium u op?

Veel inhoud op Crunchyroll kan worden gebruikt met alleen een gratis account, maar de beeldresolutie zal niet in hoge resolutie zijn en sommige recente afleveringen van nieuwere series zijn vaak voor een beperkte tijd gereserveerd voor betalende gebruikers.

Afleveringen die binnen een dag na hun uitzenddebuut in Japan op Crunchyroll beschikbaar worden gesteld, worden simulcast-afleveringen genoemd. Manga-hoofdstukken die kort na publicatie in Japan zijn toegevoegd, worden simulpub-hoofdstukken genoemd.

Ter ondersteuning van de anime-streamingservice biedt Crunchyroll twee betaalde abonnementen aan, genaamd Crunchyroll Premium en Crunchyroll Premium+.

Beide plannen bieden de volgende voordelen:

  • Toegang tot alle afleveringen en films van anime en drama.
  • Toegang tot nieuwe anime- en drama-afleveringen/simulcasts.
  • Toegang tot nieuwe mangahoofdstukken/simulpubs.
  • Advertentievrij bekijken op alle Crunchyroll-apps.
  • 720p en 1080p resolutie-opties.
  • Sneller klantenondersteuning.
  • Crunchyroll merchandise winkel kortingen.

Crunchyroll Premium+ biedt abonnees ook gratis verzending van merchandise die is gekocht bij de Crunchyroll online storefront, Crunchyroll Expo-voordelen, toegang tot bètafuncties en deelname aan Premium+-wedstrijden.

Welk Crunchyroll Plan is geschikt voor jou?

De meeste casual anime-, manga- en Aziatische dramafans, vooral degenen die oude afleveringen van series willen inhalen, zouden tevreden moeten zijn met de gratis Crunchyroll-lidmaatschapsoptie. Degenen die zichzelf als anime-enthousiastelingen beschouwen, die de nieuwste afleveringen moeten bekijken zodra ze beschikbaar zijn, moeten echter upgraden naar de Crunchyroll Premium- of Crunchyroll Premium+-laag.

Er is echt heel weinig verschil tussen de Premium- en Premium+ Crunchyroll-abonnementsopties als het gaat om het streamen van inhoud. Crunchyroll Premium+ is alleen de moeite waard voor die hardcore anime-fans die conventies of exposities bijwonen, met name Crunchyroll Expo. Als je alleen de nieuwste afleveringen van programma's op Crunchyroll in HD-kwaliteit wilt zien zonder advertenties, dan is Crunchyroll Premium alles wat je nodig hebt.

Kan ik manga online lezen met Crunchyroll?

Naast tv-series biedt Crunchyroll ook een verscheidenheid aan manga die digitaal kan worden gelezen op de website of via een van de apps.

Manga is het Japanse woord voor stripboek en wordt vaak gebruikt in Engelstalige regio's om te verwijzen naar stripboeken uit Japan. Sailor Moon, Naruto Shippuden, Fairy Tail en Bleach zijn allemaal voorbeelden van populaire mangaseries.

Net als de anime- en dramaseries, hebben sommige manga-hoofdstukken een Premium- of Premium+-abonnement nodig om toegang te krijgen, maar er zijn nog steeds een groot aantal volledig gratis delen om te lezen.

Image
Image

Het lezen van manga op Crunchyroll vereist geen extra lidmaatschap of abonnement.

Welke internetsnelheid is vereist voor Crunchyroll?

Er zijn verschillende videoresoluties beschikbaar voor alle inhoud op Crunchyroll. Standaard selecteren de Crunchyroll-website en -apps automatisch de optimale resolutie voor uw verbindingssnelheid, maar deze kunnen handmatig worden aangepast vanuit de videospeler.

Als een aflevering nieuw of bijzonder populair is en veel gebruikers tegelijkertijd kijken, kan de beeldkwaliteit ervan drastisch verminderen. Als dit gebeurt, kun je het beste minstens een uur wachten en dan opnieuw proberen te kijken.

Voor het bekijken van video's in SD en 480p raadt Crunchyroll een snelheid aan van respectievelijk ten minste 600 kbps (0,6 mbps) en 1500 kbps (1,5 mbps). Om video's in 720p of 1080p te bekijken, wordt een internetsnelheid van minimaal 2500 kbps (2,5 mbps) en 4000 kbps (4 mbps) aanbevolen.

Vergeet niet dat de 720p- en 1080p-opties alleen beschikbaar zijn voor Crunchyroll Premium- en Premium+-abonnees.

Waar kan ik Crunchyroll kijken?

Crunchyroll kan worden bekeken op de officiële Crunchyroll-website en op de vele apps die bijna elk mainstream smart-apparaat ondersteunen.

De Crunchyroll-app kan gratis worden gedownload op iOS-apparaten, Android-apparaten, Windows 10-computers en tablets. Er is ook een Crunchyroll-app voor de Xbox 360 en Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Amazon Fire TV, Apple TV, Roku en Chromecast.

Er is geen Crunchyroll-app op de Nintendo 3DS, noch op de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite, maar er gaan geruchten over een officiële Crunchyroll-app voor de Switch.

Bottom Line

Crunchyroll biedt geen DVR-functie omdat het een puur on-demand streamingservice is en geen live televisie-uitzendingen ondersteunt. In tegenstelling tot Disney+ en Netflix ondersteunt Crunchyroll het downloaden van drama- en anime-afleveringen naar apparaten om offline te bekijken niet.

Kun je anime-films huren op Crunchyroll?

Crunchyroll ondersteunt geen eenmalige verhuur van inhoud, aangezien het meeste gratis of als onderdeel van een Premium- of Premium+-abonnement kan worden bekeken, wat niet veel meer is dan wat een huur sowieso zou kosten.

Sommige anime zijn mogelijk te huur via andere diensten zoals iTunes of Microsoft Movies & TV.

Bottom Line

In 2018 kondigde Crunchyroll aan dat het zijn eigen originele anime-serie zou gaan produceren, waarvan de eerste High Guardian Spice zou zijn. In 2019 onthulde Crunchyroll plannen om de originele inhoud nog verder uit te breiden door een samenwerking aan te kondigen met Line's WebToon digitale stripservice, waardoor het bedrijf geanimeerde projecten zou produceren op basis van verschillende WebToon-series.

Wat zijn enkele goede alternatieven voor Crunchyroll?

Er zijn verschillende gratis en betaalde manieren om anime online te bekijken. Enkele van de beste op anime gerichte services om te gebruiken zijn HiDive, FUNimation en AnimeLab, maar grote streamingdiensten zoals Netflix, iTunes, Hulu en de Microsoft Store hebben ook een verscheidenheid aan anime-inhoud beschikbaar om te bekijken.

De anime-series en films op elke service variëren vaak en bij sommige kun je titels kopen of huren, terwijl je voor andere een maandelijks abonnement moet afsluiten. Het is de moeite waard om services te vergelijken om erachter te komen welke de anime heeft die je leuk vindt en deze aanbiedt op een manier die het beste bij je past.

Aanbevolen: