Hoe een buitenantenne te kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe een buitenantenne te kiezen
Hoe een buitenantenne te kiezen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar AntennaWeb.org. Selecteer Antenne Info in het navigatiemenu > Voer uw locatie in > Go.
  • AntennaWeb levert over-the-area uitzendinformatie voor uw locatie en een kleurgecodeerde kaartsleutel.
  • Raadpleeg de kleurgecodeerde kaartsleutel om het type antenne te bepalen dat u nodig hebt om elk kanaal te ontvangen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een tv-buitenantenne kiest met AntennaWeb, een website die mede wordt gesponsord door de Consumer Electronics Association (CEA) en de National Association of Broadcasters (NAB). Het kaartsysteem van AntennaWeb omvat geen binnenantennes.

Een buitenantenne kiezen met Antenne Web

Volg deze instructies om het juiste type antenne voor uw huis te vinden:

  1. Ga naar AntennaWeb.org.
  2. Selecteer Antenne Info in het navigatiemenu bovenaan.
  3. Selecteer Voer uw locatie in in het navigatiemenu. Er verschijnt een tekstvak boven het menu. De site kan uw IP-adres lezen en automatisch uw locatie invoeren. Zo niet, dan kunt u uw adres of postcode invullen. Selecteer Go of druk op Enter op je toetsenbord.
  4. AntennaWeb zal u over-the-area uitzendinformatie voor uw locatie verstrekken. De bovenkant van de pagina toont het aantal kanalen dat beschikbaar is, evenals het aantal stations dat uitzendt in het gebied. Deze sectie laat u ook weten of de locatie wordt beïnvloed door de FCC Repack - een massale migratie van kanaalfrequenties die in de zomer van 2020 zal plaatsvinden.

    Je vindt er ook een kleurgecodeerde kaartsleutel met details over de zes soorten buitenantennes. U moet deze sleutel raadplegen voor de volgende stap.

  5. Scroll naar beneden voor een gedetailleerde lijst van kanalen die beschikbaar zijn in jouw regio, evenals een kleurcode die overeenkomt met het type antenne dat je nodig hebt om ze te ontvangen. Raadpleeg de kleurgecodeerde kaartsleutel om het type antenne te bepalen dat u nodig hebt om elk kanaal te ontvangen.

    Een blauw "informatie"-pictogram laat je weten of een bepaald kanaal wordt beïnvloed door de FCC Repack. U kunt het pictogram selecteren om meer informatie over de wijziging weer te geven.

  6. Scroll verder naar beneden om een stationskaart te vinden, met de radiostations in uw regio en hun uitzendbereiken.
Image
Image

De lokale kanalentool van AntennaWeb

AntennaWeb heeft verschillende bronnen om meer te weten te komen over antennes en over-the-air-uitzendingen. Het bevat een tool waarmee u uw locatie (een adres of postcode) kunt invoeren en een lijst met beschikbare stations in uw regio kunt ontvangen. U kunt dan bepalen welk type antenne u nodig heeft om elk van die stations te ontvangen. De resultaten zijn specifiek verderop in de straat, hoewel u desgewenst uw postcode kunt invoeren.

Er zijn zes soorten antennes vermeld op AntennaWeb: ze zijn allemaal directioneel of multidirectioneel, maar ze variëren in grootte en of ze al dan niet worden versterkt:

  • Kleine multidirectionele
  • Medium multi-directioneel
  • Grote multidirectionele
  • Medium directioneel
  • Medium directioneel met voorversterker
  • Grote directionele met voorversterker

AntennaWeb biedt geen antennemodel of merkinformatie. U kunt de site gebruiken in uw onderzoeksproces om te bepalen of een bepaalde antenne geschikt is voor uw gebied.

De resultaten voor een binnenantenne analyseren

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een binnenantenne, let dan op het type antenne dat wordt aanbevolen, evenals de mijlenspecificatie die tussen haakjes onder elk kanaal staat. Vergelijk die specificaties met elke binnenantenne die u overweegt.

Aanbevolen: