Hoe een tv-muurbeugel te kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe een tv-muurbeugel te kiezen
Hoe een tv-muurbeugel te kiezen
Anonim

Het komt steeds vaker voor om een flatscreen-tv aan een muur te bevestigen in plaats van hem op een entertainmentcentrum te plaatsen. Als je deze upgrade wilt maken, wil je er zeker van zijn dat je de beste tv-muurbeugel kiest voor jouw situatie. Als dit echter de eerste keer is dat u dit proces uitvoert, moet u eerst beslissen wat voor soort hardware geschikt is voor uw huis, beeldscherm en indeling. Zo kies je een tv-muurbeugel.

Image
Image

Bottom Line

Het kiezen van een geschikte beugel voor je specifieke tv is essentieel, maar het vinden ervan vereist niet veel informatie. Bij het kiezen van een muurbeugel heb je drie belangrijke overwegingen: je muurmateriaal, de maat van de beugel die je nodig hebt en wat je met je tv wilt doen als deze eenmaal is gemonteerd.

Hoe weet ik welke muurbeugel mijn tv nodig heeft?

TV-beugels worden meestal geleverd met alles wat je nodig hebt om de beugel in gipsplaat te installeren, een van de meest voorkomende interieurmaterialen. Als u echter van plan bent uw tv op een ander soort oppervlak te hangen, bijvoorbeeld baksteen, steen of gips, heeft u waarschijnlijk meer apparatuur nodig dan in de doos zit. Als dat je enige optie is, heb je misschien een steenboor en andere ankers nodig.

Past alle tv-muurbeugel op alle tv's?

Het tweede stukje informatie dat je nodig hebt, is de grootte van de beugel. De meeste fabrikanten van tv- en muurbeugels zijn het eens geworden over een norm die gebaseerd is op vier schroefgaten die in een rechthoek aan de achterkant van de set zijn gerangschikt. Dankzij deze standaard (VESA) hoef je je alleen maar zorgen te maken over de afstand ertussen. De beste plaats om deze informatie te vinden is door de gebruikershandleiding van de tv te raadplegen; als je het nog steeds niet hebt, kun je het waarschijnlijk vinden op de website van de fabrikant. Anders kunt u het zelf meten.

VESA meet de afstand in millimeters en ziet eruit als "300 mm x 200 mm", wat betekent dat de rechthoek met schroefgaten 300 millimeter breed en 200 millimeter hoog is. De meeste tv-muurbeugels zijn geschikt voor verschillende maten, en alle compatibele maten moeten op de doos of online worden vermeld.

Let op de VESA-nummers om er zeker van te zijn dat de beugel op uw tv past. U zult ook de schermgrootte en gewichtslimieten van de beugel willen controleren om er zeker van te zijn dat de beugel sterk genoeg is om de set vast te houden. Deze informatie moet ook op de verpakking of in de specificaties online staan.

Welk type tv-muurbeugel is het beste?

Wat de soorten haakjes betreft, heb je meestal drie opties:

  • Vast
  • Kantelen
  • Volledige beweging

Een vaste beugel wordt aan de muur bevestigd en houdt je tv vast; dat is het. U kunt geen aanpassingen maken als het eenmaal daarboven is. Deze optie is het beste voor woonkamers en andere locaties waar je normaal gesproken maar vanuit één hoek naar het scherm kijkt.

Vaste beugels zijn meestal "low-profile" en houden de set dichter bij de muur. Een onopvallende beugel is niet de beste keuze als je volledige toegang tot de kabels nodig hebt, maar het kan wel de mooiste look geven, vooral als je een extra dunne tv hebt.

Een kantelbare beugel is geschikt voor als je het scherm moet aanpassen om verblinding te voorkomen of als je vanuit verschillende hoeken kijkt. U kunt de tv bijvoorbeeld omhoog kantelen als u op een loopband kijkt en weer naar beneden als u op de bank gaat zitten. Kantelbare beugels bieden ook gemakkelijker toegang tot kabels.

Een draaibare muurbeugel kan omhoog en omlaag en naar links en rechts kantelen. Je kunt het misschien ook van de muur wegtrekken. Deze functie betekent dat u volledige, gemakkelijke toegang tot de kabels hebt en het scherm overal in de kamer zou moeten kunnen zien. Draaibare muurbeugels zijn ook geschikt om tv's in hoeken te plaatsen.

Welke beugel de "beste" is, hangt af van uw behoeften en gebruik. Een vaste beugel werkt meestal prima, maar je hebt andere opties als je geval uniek is. Elk type zou ook beschikbaar moeten zijn in elke maat die je nodig hebt, dus je hebt die limiet niet voor je opties.

FAQ

    Hoe monteer je een tv aan de muur zonder dat er draden zichtbaar zijn?

    Knip bij het installeren van je tv twee kleine gaatjes in de gipsplaat om snoeren door de muur te laten vallen. Snijd eerst het bovenste gat in het beugelgebied waar de tv deze zal verbergen zodra deze is gemonteerd. Snijd vervolgens het tweede gat ongeveer 30 cm boven de vloer direct onder het eerste gat en gebruik stalen vistape om de koorden door de gaten te voeren.

    Hoe verwijder je een tv van een muurbeugel?

    Koppel eerst alle snoeren los, inclusief alle kabels die op de tv zijn aangesloten, zoals kabels voor videogames of streamingapparaten. Pak vervolgens de onderkant van de tv vast, kantel hem voorzichtig naar u toe en til hem op. Draai de touwtjes los of trek eraan om het veiligheidsslot te ontgrendelen en til de televisie vervolgens van de steun en plaats deze voorzichtig op een deken of een ander zacht oppervlak.

    Hoe hoog moet ik mijn tv aan de muur bevestigen?

    Het midden van het tv-scherm moet ongeveer op ooghoogte zijn voor zittende kijkers. Meestal is dit ongeveer 42 inch van de vloer tot het midden van de tv. Dit kan echter voor iedereen verschillen, afhankelijk van de hoogte, de grootte van het meubel en andere factoren, dus plak een groot stuk papier op de muur en test de hoogte voordat je de tv installeert.

Aanbevolen: