ASE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ASE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ASE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de ASE-bestandsextensie is een Adobe Swatch Exchange-bestand dat wordt gebruikt voor het opslaan van een verzameling kleuren die toegankelijk zijn via het palet Stalen van sommige Adobe-producten zoals Photoshop. Het formaat maakt het gemakkelijk om kleuren tussen programma's te delen.

Image
Image

Autodesk-software kan bestanden met deze extensie exporteren naar het Autodesk ASCII Scene Export-formaat. Ze worden gebruikt als platte tekstbestanden waarin informatie over 2D- en 3D-scènes wordt opgeslagen. Ze lijken op het ASC-formaat van Autodesk, maar kunnen meer informatie bevatten over zaken als vormen en punten.

Andere ASE-bestanden kunnen Velvet Studio Sample-audiobestanden zijn die worden gebruikt voor het opslaan van instrumentgeluiden, of grafische Aseprite Sprite-bestanden.

ASE is ook een afkorting voor een aantal niet-gerelateerde technologietermen, zoals Application Service Element, Application Services Environment en Automated Software Engineering.

Hoe een ASE-bestand te openen

ASE-bestanden kunnen worden geopend met Adobe's Photoshop-, Illustrator-, InDesign- en InCopy-software, evenals met het stopgezette Fireworks-programma.

Dit wordt gedaan via het palet Stalen, dat u kunt openen via het Window > Stalen menu. Selecteer de kleine menuknop rechtsboven in het palet en klik vervolgens op Swatches laden (het heet Open Swatch Library in Illustrator en Swatches toevoegen in Fireworks).

Als u het bestand niet kunt vinden, zorg er dan voor dat de optie "Files of type:" is ingesteld op Swatch Exchange (. ASE), anders filtert u mogelijk per ongeluk de resultaten voor andere bestanden, zoals ACO- of ACT-bestanden.

Photopea is een online afbeeldingseditor die ook dit bestand ondersteunt. Het lijkt eigenlijk veel op Photoshop, maar het openen van het bestand werkt iets anders. Gebruik gewoon File > Open om het ASE-bestand te selecteren, en dan vind je het in Window > Swatches

U kunt ASE-bestanden ook online openen met ASE Color Decoder.

Autodesk ASCII Scene Export (ASE)-bestanden en Autodesk ASCII Export (ASC)-bestanden kunnen worden geopend met AutoCAD en 3ds Max. Omdat het tekstbestanden zijn, kan elke teksteditor worden gebruikt om het bestand te lezen.

Velvet Studio wordt gebruikt om bestanden te openen die Velvet Studio Sample-bestanden zijn.

Als je een Aseprite Sprite-bestand hebt, kan een programma met dezelfde naam worden gebruikt om het te openen.

Een ASE-bestand converteren

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er een paar verschillende toepassingen voor ASE-bestanden. We denken echter dat er geen andere bestandsconversieprogramma's of programma's zijn dan hierboven vermeld die dit soort bestanden kunnen gebruiken.

Als je op zoek bent naar een manier om een Adobe Swatch Exchange-bestand om te zetten naar een tekstformaat om de kleuren te zien die het bevat, kan dit bericht van Adobe Community nuttig zijn.

Misschien kunt u de bovengenoemde Autodesk-software gebruiken om een Autodesk ASCII Scene Export-bestand in een ander formaat op te slaan, maar we hebben dit zelf niet geprobeerd om meer details te krijgen. Zoek naar een File > Save As menu of een soort Export optie. converteer het ASE-bestand op die manier.

Meer informatie over ASE-bestanden

Om ASE-bestanden in een Adobe-programma te maken, zoekt u gewoon hetzelfde menu in het palet Stalen dat wordt gebruikt om het bestand te openen, maar kiest u in plaats daarvan de optie Opslaan. In Photoshop heet dit Save Swatches for Exchanges (de optie Save Swatches slaat het op in ACO).

Standaard worden de vooraf geïnstalleerde ASE-bestanden opgeslagen in de map \Presets\Swatches\ van het Adobe-programma.

U kunt Adobe Swatch Exchange-bestanden maken bij Adobe Color, die u vervolgens kunt downloaden als een ASE-bestand.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Sommige bestandsextensies delen dezelfde letters als andere, maar dat betekent niet noodzakelijk dat de formaten verwant zijn of dat ze met dezelfde programma's kunnen worden geopend.

Twee voorbeelden zijn AST- en ASL-bestanden. Er zijn verschillende programma's en/of instructies nodig om deze te bekijken en te bewerken, programma's die niet noodzakelijkerwijs werken met ASE-bestanden.

Aanbevolen: