Hoe Facebook Dating te activeren en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook Dating te activeren en te gebruiken
Hoe Facebook Dating te activeren en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Menu van de Facebook-app in de rechterbenedenhoek en tik vervolgens op Dating. Stel je profiel in.
  • Pas uw instellingen aan door op het gear-pictogram > General te tikken. Stel criteria in voor overeenkomsten, verbind je Instagram en meer.

Dit artikel legt uit hoe je de Facebook Dating-app voor iOS en Android activeert en gebruikt, zodat je kunt beginnen met het maken van matches.

Hoe Facebook Dating te activeren

Je hebt een actueel Facebook-account nodig en je moet 18 jaar of ouder zijn om de Dating-app te gebruiken. Je hoeft echter geen apart datingprofiel op Facebook aan te maken; het gebruikt de informatie op je huidige profiel om potentiële matches aan te bevelen op basis van gedeelde interesses.

Volg deze stappen om aan de slag te gaan met Facebook Dating:

  1. Open de Facebook-app en tik op Menu (drie streepjes) in de rechterboven- of rechterbenedenhoek. (De locatie van het menu verschilt per mobiel platform.)
  2. Tik op Daten.
  3. Tik op Aan de slag. Volg de aanwijzingen om je datingprofiel in te stellen.

    Image
    Image
  4. Nadat je je locatie hebt gedeeld en een foto hebt gekozen, wordt je datingprofiel gegenereerd met informatie van je Facebook-account.

    Pas je Facebook Dating-profiel aan door meer informatie, foto's en zelfs berichten van Instagram toe te voegen. Tik op Klaar als je tevreden bent.

Wat u moet weten over het gebruik van Facebook Dating

Je profiel wordt ook aanbevolen aan anderen die Facebook Dating hebben geactiveerd. De datingfunctie van Facebook is vergelijkbaar met Bumble en Tinder omdat je andere gebruikers geen berichten kunt sturen totdat jullie allebei interesse in elkaar tonen.

Aangezien de datingfunctie informatie ha alt uit je normale Facebook-profiel, moet je dat zo veel mogelijk invullen. Er is geen aparte Facebook Dating app of Facebook Dating site; de functie is geïntegreerd in de mobiele Facebook-app.

Foto's en andere inhoud die je deelt via Facebook Dating verschijnen niet op je gewone Facebook-profiel. Gesprekken op Facebook Dating worden ook gescheiden gehouden van uw Facebook Messenger-gesprekken.

Als je Facebook-vrienden wordt met iemand nadat je met hem of haar hebt gematcht op Facebook Dating, kun je hun datingprofiel nog steeds zien.

De app begint profielen één voor één aan te bevelen. Je kunt op elk moment naar de Dating-sectie van de Facebook-app gaan om je aanbevelingen te zien.

Hier zijn vijf acties die u kunt ondernemen bij het gebruik van Facebook Dating:

  • Tik op het hart in het profiel van een gebruiker om te laten weten dat je hem leuk vindt, of tik op X om te slagen. Als ze je leuk vinden, kun je een gesprek beginnen.
  • Als iemand anders je profiel leuk vindt, ontvang je een melding. Tik op het hart op hun profiel om ze leuk te vinden, zodat je een direct bericht kunt sturen.
  • Je kunt je wedstrijden en gesprekken bekijken door op Matches bovenaan de app te tikken.
  • Scroll naar de onderkant van je profiel en tik op Antwoord een vraag om willekeurige vragen te beantwoorden waarmee Facebook je matchsuggesties kan verbeteren.
  • Je kunt ook foto's toevoegen en Instagram-berichten delen onderaan je profielpagina.

De Facebook Dating-instellingen aanpassen

Het wijzigen van een paar instellingen zal veranderen hoe de Facebook Dating-app voor jou werkt.

  1. Tik op de gear op het scherm waar Facebook profielen voorstelt om toegang te krijgen tot de instellingen.
  2. Stel op het tabblad Ideal Match uw voorkeurscriteria in voor potentiële matches.
  3. Onder het tabblad Algemeen kun je bepalen wat er op je profiel wordt weergegeven. Tik op More (drie stippen) naast Instagram. om je Instagram-account te koppelen.

    Image
    Image

Facebook Dating Geheime Verliefdheden

Je kunt matchen met je Facebook-vrienden en Instagram-volgers via de geheime crush-functie. Scroll hiervoor naar de onderkant van het scherm waar Facebook profielen voorstelt en selecteer Secret Crush.

Je kunt dan vrienden selecteren op Facebook en Instagram. Als ze zijn ingesteld om Facebook Dating te gebruiken, krijgen ze een melding dat iemand verliefd op ze is, maar ze weten niet op wie. Als ze jou ook toevoegen aan hun geheime liefdes, dan word je gematcht.

De app zal je huidige Facebook-vrienden niet voorstellen en je datingprofiel is niet zichtbaar voor vrienden die de functie gebruiken. Vrienden kunnen elkaar echter wel toevoegen aan hun geheime verliefdheidslijst, dus je zou kunnen matchen met een vriend als ze verliefd op je zijn.

Een Facebook-datingprofiel verwijderen

Het is mogelijk om je Facebook Dating-profiel te verwijderen zonder je normale Facebook-profiel te verwijderen, maar als je je account verwijdert, wordt je van Facebook Dating verwijderd. Alles wat je in de app hebt ingesteld, is verdwenen, van overeenkomsten tot berichten, hoewel Facebook nog steeds technische informatie bewaart, zoals IP- en e-mailadressen die je hebt gebruikt.

Volg deze stappen om je datingprofiel te verwijderen:

  1. Tik op de gear op het scherm waar Facebook profielen voorstelt om toegang te krijgen tot de instellingen.
  2. Tik op de Algemeen tab.
  3. Tik op Profiel verwijderen.

    Image
    Image
  4. Selecteer optioneel een reden om te stoppen met Facebook Dating, of tik op Skip. Tik op Volgende om het verwijderen van je Facebook Dating-profiel te voltooien.

    Als je een Facebook Dating-profiel verwijdert, moet je zeven dagen wachten voordat je een nieuw profiel aanmaakt.

Neem een pauze van de app

Als je Facebook Dating niet permanent wilt verwijderen, kun je in plaats daarvan een pauze nemen met die specifiek genoemde optie.

Take a Break laat je het account pauzeren, behoudt al je gegevens en laat je gemakkelijk teruggaan naar de app wanneer je er klaar voor bent. Ga gewoon naar Algemeen > Account > Neem een pauze en zet de schakelaar om.

Facebook Dating Veiligheid

Voordat je iemand die je online kent persoonlijk ontmoet, moet je altijd een vriend(in) vertellen waar je heen gaat. Het is ook een goed idee om via sms of Facebook-messenger met ze te communiceren, zodat ze weten dat je veilig bent. Als u een gebruiker wilt blokkeren om contact met u op te nemen of uw profiel te zien, kunt u dit doen onder het tabblad Algemeen in de Facebook Dating-instellingen.

De datingfunctie is niet beschikbaar op de website van Facebook, maar er is een pagina met veelgestelde vragen over Facebook Dating.

FAQ

    Wat betekent de ster op Facebook Dating?

    De ster wordt een 'vonk' genoemd. Het is een manier om iemand te laten zien dat je erg in hem of haar geïnteresseerd bent. Je kunt er binnen 24 uur drie sturen.

    Hoe krijg ik Facebook Dating terug nadat ik het heb verwijderd?

    Je kunt de app opnieuw installeren en een nieuw datingprofiel maken nadat er zeven dagen zijn verstreken. Facebook staat niet toe dat je het doet voordat die volledige week voorbij is. Om opnieuw te beginnen, opent u uw Facebook-account en tikt u op Menu > Dating Stel vervolgens een nieuw profiel in zoals u eerder deed.

    Waarom is Facebook Dating niet beschikbaar?

    De app is mogelijk niet beschikbaar of heeft een update nodig, je hebt mogelijk meldingen geblokkeerd, de cache van je mobiele apparaat moet mogelijk worden gewist of je hebt mogelijk problemen met de internetverbinding. Om het probleem op te lossen wanneer Facebook Dating niet werkt, kun je proberen de app bij te werken en meldingen in te schakelen.

Aanbevolen: