Hoe maak je een iPad-screenshot

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een iPad-screenshot
Hoe maak je een iPad-screenshot
Anonim

Wat te weten

  • Met Home-knop: Druk tegelijkertijd op de Home-knop en de top/side-knop.
  • Zonder Home-knop: Druk tegelijkertijd op de Power-knop en de volume omhoog-knop.
  • Share: Open Photos of Camera app > tik op miniatuur van screenshot > tik op Share pictogram > kies hoe je wilt delen.

Dit artikel legt uit hoe je een screenshot maakt op een iPad, en hoe je de screenshot deelt en print. Informatie is van toepassing op iPad Pro-, iPad Air-, iPad mini- en iPad-modellen waarop iPadOS 13 of hoger is geïnstalleerd.

Hoe maak je een screenshot op een iPad

Screenshots zijn handig om een coole tekening die je hebt gemaakt in een teken-app op te slaan, je vrienden je hoogste score in Candy Crush Saga te laten zien of een nieuwe meme te maken. Screenshots zijn ook handig om informatie te delen met mensen die zich op een andere locatie bevinden. De iPad heeft geen Print Screen-knop, maar het maken van een screenshot op de iPad vereist slechts een paar stappen.

Een foto maken van inhoud op het iPad-scherm:

  1. Ga naar de inhoud die je wilt vastleggen. (Open een app, game, bestand, browser of andere inhoud die je in een screenshot wilt weergeven.)
  2. Als uw iPad een Home-knop heeft, de ronde knop onder het scherm, houdt u tegelijkertijd de Home-knop en de top ingedrukt -knop (of side- knop, afhankelijk van de richting). Wanneer u de klik van een camerasluiter hoort, laat u beide knoppen los.
  3. Op iPads die geen Home-knop hebben, houdt u de Power-knop en de volume omhoog-knop tegelijkertijd ingedrukt totdat u hoor de camerasluiter klikken.

Een miniatuurafbeelding van de schermopname verschijnt kort onder aan het iPad-scherm.

Hoe deel ik een iPad-screenshot

Er zijn tal van manieren om een screenshot te delen nadat je het hebt vastgelegd.

  1. Zoek de schermafbeelding in de app Foto's of Camera en tik op de miniatuurafbeelding om deze te openen.

    Image
    Image
  2. Tik op het Share-pictogram, het vierkant met een pijl, bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  3. Kies hoe je de schermafbeelding wilt delen. Verzend de schermafbeelding als sms, in een e-mailbericht of naar een gedeeld album. Je kunt de foto ook delen op Twitter, AirDrop op een apparaat in de buurt of toevoegen aan een notitie. Scroll naar rechts of naar beneden voor extra opties voor delen.

    Om onder andere af te drukken, toe te wijzen aan een contact of als achtergrond te gebruiken, tikt u op de gewenste actie in het menu.

    Image
    Image

Waar gaat de iPad-screenshot naartoe?

De afbeelding van het vastgelegde scherm wordt naar de Foto's-app gestuurd. Je kunt het op verschillende locaties in de Foto's-app vinden:

  • Tik op Foto's onder aan het app-scherm van Foto's. De schermafbeelding verschijnt als de meest recente foto.
  • Tik op Albums onderaan het scherm Foto's en selecteer het album Alle foto's.
  • Tik op Albums onderaan het scherm en scrol omlaag naar het gedeelte Mediatypes en tik op Screenshots. Het album Schermafbeeldingen wordt gemaakt wanneer u uw eerste schermafbeelding maakt en alle volgende schermafbeeldingen verschijnen hier ook.
  • Tik op de Camera app om een miniatuur te zien van de meest recente foto die je hebt gemaakt.

Goed gebruik voor screenshots

Hier zijn een paar goede redenen om een foto te maken van je iPad-scherm:

  • Een foto van internet maken: sommige foto's kunnen van internet worden gedownload door op de foto te tikken en deze vast te houden en vervolgens een downloadoptie te kiezen. Als je een afbeelding niet kunt downloaden, maak er dan een screenshot van. Gebruik voor de beste kwaliteit een knijpbeweging om in te zoomen op de afbeelding totdat deze groot is op het scherm voordat u de schermafbeelding maakt.
  • Maak een foto van een app: De screenshot-functie is een functie van de iPad, geen functie binnen een app, dus het werkt op alle apps. Als je op Instagram, Facebook of een andere app zit, kun je een screenshot maken van wat je ziet.
  • Sla een tweet of Facebook-update op: Als je een statusupdate vindt en vermoedt dat de auteur deze in de toekomst zal verwijderen, maak dan een screenshot. De screenshot-functie is een geweldige manier om statusupdates van Twitter, Instagram, TikTok en andere sociale-mediaplatforms op te slaan.
  • Maak een achtergrondafbeelding voor het vergrendelscherm: Personaliseer het vergrendelscherm van uw iPad door een screenshot te maken die voor u van belang is en deze toe te wijzen als achtergrond.
  • Maak een afbeelding voor ondersteuning: Als u problemen heeft met uw iPad, kan een schermopname de technische ondersteuningstechnicus de informatie geven die nodig is om het probleem te verhelpen.

Als je een screenshot maakt, kun je deze verbeteren met Markup door tekeningen, tekst toe te voegen en wijzigingen aan te brengen in de screenshot.

FAQ

    Hoe gebruik ik de Apple Pencil om een iPad-screenshot te maken?

    Plaats de Apple Pencil in een van de onderste hoeken van een compatibel iPad-scherm en veeg omhoog. Gebruik indien nodig de opmaakhulpmiddelen onder aan de schermafbeelding en selecteer vervolgens Opslaan in bestanden of Opslaan in foto's. Tik op Gereed als je klaar bent.

    Hoe los ik het op als de iPad-screenshot niet werkt?

    Als je geen screenshot kunt maken op je iPad, wat kan gebeuren na een systeemupgrade, wordt het probleem meestal opgelost door opnieuw opstarten of gedwongen opnieuw opstarten. Andere, minder waarschijnlijke oorzaken zijn onder meer het proberen om schermafbeeldingen te maken op een iPad die er geen ruimte voor heeft (oplossing: maak ruimte door afbeeldingen en video's te verwijderen) of het gebruik van een iPad die moet worden bijgewerkt naar de huidige iPadOS-versie.

Aanbevolen: