Canon's EOS R10-camera is een digitale rebel voor de 21e eeuw

Inhoudsopgave:

Canon's EOS R10-camera is een digitale rebel voor de 21e eeuw
Canon's EOS R10-camera is een digitale rebel voor de 21e eeuw
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De R10 is de nieuwe systeemcamera van Canon.
  • Voor minder dan $ 1.000 is het een geweldige manier om spiegelloos te worden.
  • Canon heeft een geschiedenis van geweldige budgetcamera's.

Image
Image

Niet zeker over het verschil tussen DSLR's en spiegelloze camera's? Het maakt niet uit. Canon heeft u gedekt met de nieuwe R10.

Elke keer dat een nieuwe technologie de camerawereld overspoelt, worden dingen een tijdje duurder. Autofocus, digitale en nu spiegelloze camera's met direct zicht. En elke keer grijpt Canon na een paar jaar in met een verrassend capabel en betaalbaar ($ 979 body-only) model dat een hit wordt. De nieuwste hiervan is de R10, een 24-megapixel spiegelloze camera die alles doet wat je wilt.

"De Canon R10 is belangrijk voor de toekomst van Canon omdat het, net als de EOS Rebel-serie, het bedrijf in staat stelt een product van hoge kwaliteit aan te bieden tegen een minder dure instapprijs", vertelde indie-filmmaker Braidon Thorn aan Lifewire via e-mail. "Canon's R10 is geweldig nieuws voor hobbyfotografen, makers van inhoud en student-filmmakers die spiegelloze camera's willen proberen zonder de bank te breken."

Spiegel Spiegel

Het verschil tussen een DSLR en een spiegelloze camera is klein - er is geen spiegel - maar het maakt voor alles een enorm verschil. Het SLR-formaat gebruikt een spiegel in de behuizing om het beeld van de lens naar de zoeker te reflecteren. Op het punt van belichting klapt de spiegel omhoog uit de weg van de sensor.

Dit ontwerp heeft verschillende nadelen. Het zorgt voor grotere lichamen en vereist ook grotere lenzen (dankzij de extra afstand van lens tot sensor). De zoeker wordt zwart op het moment dat het beeld wordt vastgelegd. Het hele spiegelende ding is lawaaierig, veroorzaakt trillingen en vertraagt het vastleggen. En je moet een foto maken en deze op het scherm controleren om de juiste belichting te controleren.

Image
Image

Een spiegelloze camera heeft geen van deze problemen omdat hij een live-feed rechtstreeks van de sensor neemt en deze weergeeft op een zoekerscherm met hoge resolutie. U kunt precies zien hoe de foto eruit zal zien voordat u deze vastlegt. En zonder de spiegelkast kunnen camera's een stuk kleiner en lichter zijn. Je kijkt echter altijd naar een scherm, terwijl een spiegelreflexcamera je het beeld direct door de lens laat zien.

Rebel Rebel

Aan het eind van de jaren tachtig waren spiegelreflexcamera's met autofocus nog steeds een dure optie. Toen kwam Canon's EOS 1000 (in de VS bekend als de Rebel), de eerste betaalbare AF-spiegelreflexcamera, en het gebruikte Canon's toenmalige superieure ultrasone autofocuslenzen. Later deed de EOS 300, ook bekend als EOS Rebel 2000, hetzelfde door een absurde hoeveelheid technologie in een kleine, betaalbare behuizing te stoppen.

Canon deed hetzelfde voor digitale spiegelreflexcamera's met de EOS 300D of Digital Rebel, en nu is het terug met de EOS R10, die een uitstekende spiegelloze camera in handen zou moeten geven van iedereen die er een wil.

"Dit is een zeer belangrijke camera voor Canon's voortdurende push in de spiegelloze ruimte en met bijpassende goedkopere lenzen. Ze zullen er zeker een winnaar mee hebben", vertelde filmproducent Daniel Hess via e-mail aan Lifewire. "Zelfs in een wereld van smartphonecamera's zal er altijd een plaats zijn voor die meer filmische look die een camera met verwisselbare lenzen kan krijgen. Ook voor vloggers en TikTok-makers wil het een favoriet worden."

Image
Image

Qua specificaties doet de camera precies wat je zou verwachten. Hij schiet prima op hoge ISO's. Het heeft een kleinere sensor van APS-C-formaat, in plaats van de full-frame sensoren die het formaat van 35 mm-film nabootsen en worden gebruikt in duurdere lichamen. En 24 megapixels is genoeg voor alles wat minder is dan specialistische high-end professionele vereisten, zoals mode- of productfotografie.

De eerste rapporten zeggen dat de R10 in feite uitstekend is. Het heeft een paar compromissen dankzij de prijs, maar geen van deze zal waarschijnlijk een verschil maken voor de meeste kopers. Het komt neer op het aantal opnamen dat je per seconde kunt maken, extreem lage lichtprestaties en minder capabele autofocus-tracking, maar nogmaals, alleen in extreme omstandigheden.

Voor de meeste mensen hoef je alleen maar de camera op te pakken en erop te richten. Het weet waar het zich op moet concentreren en hoe het moet worden blootgelegd, en dat is echt alles wat je nodig hebt. En natuurlijk kan dit soort camera met verwisselbare lens in de handmatige modus worden geschakeld of worden aangepast om precies te werken zoals u dat wilt.

Het is, kortom, een bijna perfecte camera voor de meeste mensen, met net genoeg knoppen en wijzerplaten om niet het gevoel te hebben dat je een computer gebruikt.

Aanbevolen: