Tekst toevoegen aan een film in iMovie 10

Inhoudsopgave:

Tekst toevoegen aan een film in iMovie 10
Tekst toevoegen aan een film in iMovie 10
Anonim

Wat te weten

  • Bij beeldmateriaal op de iMovie-tijdlijn, selecteer Titles bovenaan iMovie.
  • Bekijk de beschikbare stijlen door erop te klikken. Sleep er een naar de clip op de videotijdlijn.
  • Dubbelklik op het tekstvak en voer de tekst in. Formatteer met behulp van de iMovie-werkbalk. Druk op Enter.

Dit artikel legt uit hoe je tekst aan een film toevoegt met iMove 10. Het bevat informatie over het toevoegen van ondertitels in iMovie. Deze informatie is van toepassing op iMovie 10 op macOS Catalina (10.15).

Voeg een titel toe aan je film

Je eigen films maken wordt steeds makkelijker. Als u films opneemt op uw iPhone, kunt u die beelden rechtstreeks naar iMovie op uw Mac overbrengen en bewerken. Om uw film naar een hoger niveau te tillen, voegt u er tekst aan toe, zoals titels en ondertitels.

Voordat je je video kunt bewerken, moet je de beelden importeren in iMovie. Voer de volgende stappen uit om een titel toe te voegen aan het geïmporteerde beeldmateriaal:

  1. Sleep het beeldmateriaal dat u hebt geïmporteerd naar de iMovie-tijdlijn (het onderste venster in de iMovie-interface).

    Image
    Image
  2. Selecteer Titles boven de browser (het bovenste venster in de iMovie-interface).

    Image
    Image
  3. Bekijk een voorbeeld van elke titelstijl door de muisaanwijzer op de miniatuur ervan te plaatsen. Kies de gewenste stijl en sleep deze vervolgens boven de clip in de videotijdlijn waar je de titel wilt laten verschijnen. De titel verschijnt in de tijdlijn als een tekstoverlay.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik op het tekstvak om de tekst bewerkbaar te maken.

    Image
    Image
  5. Typ je titel. Gebruik de werkbalk boven de browser om het lettertype, de tekstgrootte, tekstuitlijning, tekenopmaak en kleur aan te passen totdat de titel er precies goed uitziet. Als u klaar bent, drukt u op Enter op het toetsenbord.

    Image
    Image
  6. Plaats de titel zodat deze op de juiste plaats in je film staat. Plaats de linkerrand van het tekstoverlayvak waar u de titel wilt laten verschijnen en sleep vervolgens de rechterrand van het vak. Het tekstvak wordt langer en er verschijnen cijfers om aan te geven hoe lang de tekst op het scherm blijft.

    Image
    Image
  7. Als alternatief voor het overlappen van de tekst op uw film, kunt u de titel tussen videoclips laten verschijnen. Om dit te doen, in plaats van de titelbalk boven het beeldmateriaal in de tijdlijn te plaatsen, sleept u het binnen de tijdlijn waar u het wilt laten verschijnen.

    Image
    Image

Voeg een ondertitel toe aan je film

Het toevoegen van een ondertitel in iMovie 10 is wat lastiger dan het toevoegen van een titel vanwege een beperking van de toepassing. Ondertitels verschijnen namelijk meestal onderaan in het midden van het scherm, en iMovie is niet geschikt voor die plaatsing.

Om een ondertitel aan je film toe te voegen, moet je eerst een titel vinden waarmee je kunt leven. Veel van de opties hebben wiebeleffecten of fade-in en uit. Kies iets statisch. Voer de volgende stappen uit om een ondertitel aan uw film toe te voegen:

  1. Selecteer Formeel. Er verschijnt een tekstvak onder aan uw film in de browser.

    Er kunnen andere opties zijn, maar Formeel is een goede standaardkeuze.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de browser het tekstvak en typ een ondertitel voor uw film.

    Image
    Image
  3. Pas het lettertype, de grootte, de uitlijning en de kleur aan totdat de tekst eruitziet zoals u dat wilt.
  4. Overeenkomen met de ondertiteling met de spraak op het scherm. Plaats de linkerrand van het ondertiteltekstvak op de plaats waar u de tekst wilt laten verschijnen en sleep vervolgens de rechterrand totdat u de tijd hebt bereikt die u wilt dat de tekst op het scherm blijft staan.

    Image
    Image

Aanbevolen: