Hoe het MAC-adres op een iPad te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe het MAC-adres op een iPad te vinden
Hoe het MAC-adres op een iPad te vinden
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen en ga naar Algemeen > Over. Scrol omlaag naar het veld Wi-Fi-adres. Dit is het MAC-adres van uw iPad.
  • Als u het MAC-adres op uw iPad wilt kopiëren, drukt u lang op de cijfers en letters in het veld Wi-Fi Address en tikt u op Copy.

Dit artikel legt uit waar je het MAC-adres (Media Access Control) op je iPad kunt vinden en is van toepassing op alle iPad-modellen. Als bonus laten we je zien hoe je het adres kunt kopiëren als je het voor een specifiek doel nodig hebt.

Waarom zou u het MAC-adres van uw iPad moeten weten?

Voor de gemiddelde iPad-gebruiker is er geen reden om uw MAC-adres te kennen of te onthouden. Het is niet iets dat u regelmatig of helemaal niet nodig hebt. Deze reeks cijfers identificeert eenvoudig uw apparaat op uw lokale netwerk.

Voor extra veiligheid kunnen sommige mensen MAC-adresfiltering op hun draadloze router inschakelen. Hierdoor krijgen alleen apparaten met specifieke MAC-adressen toegang tot het netwerk. In dit geval kan uw netwerkexpert u vragen of bevestigen om uw MAC-adres toe te voegen aan de filterlijst. Dit is een situatie waarin het handig is om te weten waar je dat adres op je iPad kunt vinden.

Waar vind je het MAC-adres van je iPad?

Misschien heb je de instellingen op je iPad geopend op zoek naar het MAC-adres om met lege handen terecht te komen. Het ding om te weten is dat het niet is gelabeld als een "MAC" -adres, maar in plaats daarvan als een "Wi-Fi" -adres.

  1. Open de Settings app op je iPad.
  2. Selecteer Algemeen.
  3. Kies Over.

    Image
    Image
  4. Uw MAC-adres is de reeks cijfers en letters in het veld Wi-Fi Address.

    Image
    Image

Hoe kopieer je het MAC-adres van je iPad

Als u het MAC-adres moet kopiëren, drukt u lang op de reeks cijfers en letters in het veld Wi-Fi Address en tikt u op Copy. Dit plaatst die string op je klembord, zodat je hem kunt plakken waar je maar wilt.

Image
Image

Bottom Line

Hoewel een MAC-adres mogelijk kan worden gewijzigd of gekloond op andere soorten apparaten, zoals computers, kunt u het MAC-adres op uw iPad niet wijzigen. Dit adres is een uniek nummer dat door de fabrikant in uw apparaat is ingesloten en dat niet mag worden gewijzigd.

Wat als iemand het MAC-adres van uw iPad verkrijgt?

Als veiligheid uw zorg is, mocht uw MAC-adres op de een of andere manier in verkeerde handen terechtkomen, dan is dit adres anders dan een IP-adres. MAC-adressen worden niet op een centrale locatie opgeslagen waaraan persoonlijk identificeerbare informatie is gekoppeld. Als iemand een MAC-adreszoekopdracht zou uitvoeren, zou hij de verkoper of fabrikant kunnen opduiken, maar niet de eigenaar van het apparaat of zijn gegevens.

FAQ

    Hoe vind ik het MAC-adres op mijn iPhone?

    Tik Instellingen > Algemeen > Over > Wi-Fi Adres Als u de functie Privé-adres op uw iPhone inschakelt, kunt u ook het unieke MAC-adres voor een bepaald netwerk vinden. Ga naar Instellingen > Wi-Fi > tik op de i naast een netwerk > en zoek naarWi-Fi-adres

    Hoe vind ik het MAC-adres op Windows 10?

    De snelste manier om uw MAC-adres op Windows te vinden, is door de opdrachtprompt > te openen, typ ipconfig /all > druk op Enter > en zoek naar Fysiek adres Of start het Configuratiescherm en selecteer Netwerk en internet > Netwerkcentrum Kies vervolgens uw netwerk > klik op Details > en zoek het MAC-adres naast Physical Address

    Hoe vind ik het MAC-adres van mijn Chromebook?

    Om het MAC-adres van je Chromebook te vinden, ga je naar het wifi-gedeelte rechtsonder op je scherm. Selecteer een netwerk en kies het i (Informatie) icoon ernaast. Zoek het MAC-adres van uw Chromebook naast het Wi-Fi label.

Aanbevolen: