Xiaomi duwt optica in nieuwe Leica Smartphone Collab

Xiaomi duwt optica in nieuwe Leica Smartphone Collab
Xiaomi duwt optica in nieuwe Leica Smartphone Collab
Anonim

Elektronicafabrikant Xiaomi Corporation heeft een samenwerking aangekondigd met camerafabrikant Leica om een nieuwe fotogerichte smartphone te maken.

Details zijn nog schaars, maar de aankondiging van Xiaomi legt een aantal basisconcepten uit die de twee bedrijven van plan zijn te volgen met hun nieuwe samenwerking. Het zal een hybride zijn van Xiaomi's knowhow op het gebied van smartphoneontwikkeling en Leica's camera- en fotografietalent. Dit is niet Leica's eerste poging tot een gezamenlijke smartphone-onderneming, maar Xiaomi zal waarschijnlijk een meer universeel aantrekkelijke partner worden dan Sharp.

Image
Image

Volgens Matthias Harsch, CEO van Leica Camera AG: "We zullen consumenten op het gebied van mobiele fotografie uitzonderlijke beeldkwaliteit, klassieke Leica-esthetiek, onbeperkte creativiteit bieden en een nieuw tijdperk van mobiele beeldvorming openen."

En Lei Jun, oprichter, voorzitter en CEO van Xiaomi Group bevestigde dat "Tijdens de samenwerking, van optisch ontwerp tot afstemming van esthetische oriëntaties, de innovatieve technologieën, productfilosofieën en beeldvoorkeuren van beide partijen ongekende in- dieptebotsing en fusie."

Image
Image

Het lijkt erop dat het plan is om Leica's camera-expertise te gebruiken om Xiaomi's mobiele fotografie-ervaring te pushen om "de beeldstrategie van Xiaomi een boost te geven". En het eindigt misschien ook niet met deze eerste poging. In de aankondiging staat dat zowel Xiaomi als Leica bereid zijn om continu te kijken wat voor soort prestaties en technologische doorbraken ze samen kunnen ontdekken, wat inhoudt dat ze niet van plan zijn het bij slechts één apparaat te houden en het een succes te noemen.

Dit samenwerkingsproject "vlaggenschip-smartphone" wordt in juli gelanceerd, volgens Xiaomi. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar als het nieuwe apparaat lijkt op de vorige smartphone-releases, zou het redelijk betaalbaar moeten zijn.

Aanbevolen: