Meta duwt end-to-end-codering op platforms terug tot 2023

Meta duwt end-to-end-codering op platforms terug tot 2023
Meta duwt end-to-end-codering op platforms terug tot 2023
Anonim

Facebook Messenger en Instagram krijgen pas in 2023 standaard end-to-end encryptie (E2EE)-mogelijkheden.

Het moederbedrijf van de platforms, Meta (voorheen Facebook), kondigde aan dat het zijn oorspronkelijke plannen om E2EE tegen 2022 mogelijk te maken, zou terugdringen, volgens The Sunday Telegraph. In april zei Facebook dat E2EE "de privéberichten van mensen zou beschermen en zou betekenen dat alleen de afzender en ontvanger, zelfs wij niet, toegang hebben tot hun berichten." Nu, echter, vertelde Meta's wereldwijde hoofd van veiligheid, Antigone Davis, de Telegraph in het weekend dat het bedrijf samenwerkt met privacy- en veiligheidsexperts en overheden om ervoor te zorgen dat het E2EE goed krijgt.

Image
Image

E2EE is essentieel voor de privacy van gebruikers, omdat het uw berichten beschermt tegen cybercriminelen die ze onderscheppen en uw gegevens verzamelen. Het zorgt er ook voor dat het platform (zoals Facebook) geen toegang krijgt tot de inhoud van uw berichten en advertenties op u richt.

Meta's WhatsApp gebruikt E2EE sinds 2016, dus hoewel het bedrijf weet hoe het het goed moet uitvoeren, zei CEO Mark Zuckerberg eerder dat Messenger en Instagram's E2EE een "langetermijnproject" is. WhatsApp heeft onlangs ook E2EE-codering ingeschakeld voor back-upberichten van gebruikers om die berichten op te slaan in Google Drive of iCloud.

Echter, ondanks het brede scala aan privacyvoordelen die E2EE met zich meebrengt, denken sommige experts dat het de deur kan openen voor misbruikers en andere slechte actoren om toegang te krijgen tot kinderen en jonge online gebruikers. Toch zeggen anderen dat codering de moeite waard is, en sommigen suggereren dat platforms zoals Facebook een achterdeur kunnen bieden in de codering die kan worden gebruikt om specifieke berichtenthreads te controleren.

Aanbevolen: