Een bug in Gmail melden

Inhoudsopgave:

Een bug in Gmail melden
Een bug in Gmail melden
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in je inbox het Support-pictogram (het vraagteken) en selecteer Feedback to Google.
  • Vink optioneel Include screenshot aan. Gebruik de tools om je info te verbergen en markeer de screenshot.
  • Wees beknopt, geef foutenlogboekrapporten of andere relevante informatie en vermeld welke browser en plug-ins u gebruikt.

Dit artikel legt uit hoe je een bug in Gmail kunt melden. De instructies zijn van toepassing op Gmail.com in elke webbrowser.

Een Gmail-bug melden

Een bug melden of feedback geven:

Voordat je een Gmail-bug meldt, moet je de status van Gmail controleren om er zeker van te zijn dat het geen bekend probleem is dat Google al aan het oplossen is.

  1. Selecteer in het scherm van je Gmail-inbox het Support-pictogram (vraagteken).

    Image
    Image
  2. Selecteer Stuur feedback naar Google.

    Image
    Image
  3. Typ uw feedback in het vak.

    Image
    Image
  4. Om een optionele screenshot toe te voegen, vink je het Include screenshot vakje aan. Het browservenster met Gmail wordt automatisch vastgelegd.

    Image
    Image
  5. Selecteer optioneel de overlay-tekst op de schermafbeelding met de tekst Klik om info te markeren of te verbergen.

    Image
    Image

    Als je het goed vindt dat het Gmail-team alles in de schermafbeelding ziet, sla dan deze en de volgende stap over.

  6. Gebruik de gele en zwarte vakken om de schermafbeelding te markeren. Gebruik geel om probleemgebieden te benadrukken en zwart om privé-informatie te onderdrukken waarvan u niet wilt dat de technici van Google deze zien. De tools tekenen rechthoeken van elke gewenste grootte. Klik op Klaar als je klaar bent met de tool.

    Image
    Image
  7. Controleer de tekst van je feedback en of de miniatuur van je screenshot (als deze is meegeleverd) aan je verwachtingen voldoet. Druk op Verzenden.

    Image
    Image

Beste praktijken voor het melden van een Gmail-bug of het verzenden van Google-feedback

Specifieke informatie is altijd beter dan generieke klachten. Zeggen dat iets "niet werkt" is minder nuttig voor een technicus dan te zeggen dat "knop X niet wordt geactiveerd als ik optie Y heb geselecteerd."

  • Wees kalm: Bugs gebeuren. Het technische ondersteuningsteam overladen met boze opmerkingen of verzoeken om snel ingrijpen zal niet helpen om het probleem met extra snelheid op te lossen.
  • Wees beknopt: Formuleer het probleem volledig, maar schrijf geen boek. Concentreer u alleen op het probleem en bied slechts één probleem per supportticket of feedbacksessie aan.
  • Maak een lijst van de stappen die je hebt genomen om de bug te genereren: Als je het probleem kunt laten herhalen, vermeld dan de stappen (in volgorde) om de bug opnieuw te laten verschijnen.
  • Deel als de bug herhaalbaar is: Was het een eenmalige storing, of blijft het bestaan, zelfs nadat je de gebruikelijke stappen voor probleemoplossing hebt uitgevoerd, zoals opnieuw opstarten, wissen van browsercaches, enz.?
  • Geef bewijs van het probleem: Voeg schermafbeeldingen, foutlograpporten of bestandsbijlagen (waar mogelijk) toe die het probleem in zijn context laten zien.
  • Bied relevante context: als u bijvoorbeeld een sociale-login-knop niet kunt laten werken, is het de moeite waard om te delen of u privacy-plug-ins met uw browser gebruikt.

FAQ

    Hoe los ik op dat Gmail geen e-mails ontvangt?

    Als je e-mails mist in Gmail, controleer dan je mappen Alle e-mail, Spam en Prullenbak. Controleer ook op geblokkeerde en doorgestuurde adressen.

    Hoe los ik op dat Gmail geen e-mails verstuurt?

    Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van uw browser gebruikt, wis het cachegeheugen en de cookies van de webbrowser en schakel browserextensies en add-ons tijdelijk uit. Controleer het Google Workspace-statusdashboard om te zien of het probleem bij Google ligt. In dat geval moet u even wachten.

    Hoe los ik op dat Gmail niet synchroniseert?

    Als Gmail niet synchroniseert, voer dan een handmatige synchronisatie uit en schakel automatische synchronisatie in. Als je nog steeds problemen ondervindt, zorg er dan voor dat het apparaat online is, werk de app bij en wis de gegevens en opslag van je Gmail-app.

    Hoe repareer ik Gmail op mijn iPhone?

    Om Gmail op een iPhone te repareren, opent u Gmail in de browser van uw iPhone en gaat u naar de volgende URL om toegang tot uw Gmail-account toe te staan: https://accounts.google.com/b/ 0/displayunlockcaptcha. Als u nog steeds problemen ondervindt, controleert u uw apparaatactiviteit en schakelt u IMAP in.

Aanbevolen: