Spam melden in Gmail

Inhoudsopgave:

Spam melden in Gmail
Spam melden in Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Browser: selecteer in de inbox berichten door de selectievakjes aan te vinken. Selecteer in het menu boven de inbox uitroepteken (!) om als spam te markeren.
  • Mobiel: selecteer de berichten. Kies in een nieuw venster het pictogram pijl omlaag en tik op Spam melden.
  • App: tik op de initialen naast de berichten om te selecteren. Selecteer het menu pictogram (drie verticale stippen) en kies Spam melden.

Een inbox kan snel uit de hand lopen als hij wordt overspoeld met spam-e-mails. In plaats van de spam die in uw Gmail-inbox terechtkomt te verwijderen, kunt u dit melden zodat u in de toekomst minder spam ziet. Hier is hoe.

Spam melden in Gmail

Om een e-mail rechtstreeks in uw browser als spam te melden en de Gmail-spamfilter in de toekomst specifiek voor u te verbeteren:

  1. Plaats een vinkje naast de berichten in Gmail door het leeg vakje links van de e-mail te selecteren. Mogelijk kunt u spam herkennen zonder de e-mail te openen. U kunt de e-mail ook openen.

    Image
    Image
  2. Zoek in het menu boven je inbox het pictogram dat eruitziet als een uitroepteken (!) in een stopbord. Selecteer het om het bericht als spam te markeren. Je kunt ook ! (Shift+ 1) selecteren als je Gmail-sneltoetsen hebt ingeschakeld.

    Image
    Image
  3. Gmail laat je weten dat het bericht en alle gesprekken waarvan het deel uitmaakt, zijn verplaatst naar Spam. Je kunt ze desgewenst in je map Spam bekijken.

Spam melden in Gmail in een mobiele browser

Een e-mail als spam melden in de mobiele webbrowser van Gmail:

  1. Plaats een vinkje in het vakje links van de ongewenste berichten. Je kunt ook een bericht openen.
  2. Er verschijnt een nieuwe balk, zwevend in de rechterbovenhoek van het scherm. Selecteer het pijltje omlaag om de rest van de opties weer te geven.

    Als je het niet opent en in plaats daarvan een vinkje zet in het vakje aan de linkerkant, is de pijl die je zoekt een pijl omhoog.

  3. Selecteer Spam melden in het uitgebreide menu.

    Image
    Image

Spam melden in Gmail in de Gmail-app

Een bericht als spam melden in de Gmail-app voor mobiele Android- en iOS-apparaten:

  1. Tik in je inbox op de initialen voor een of meer berichten.
  2. Het bovenste menu verschuift om je de opties voor je geselecteerde berichten te tonen. Tik op het menu pictogram, aangeduid met drie gestapelde stippen, in de rechterbovenhoek van het scherm.

  3. Een ander menu wordt uitgevouwen om een uitgebreide reeks opties weer te geven. Kies Spam melden uit de lijst.

    Image
    Image

Bottom Line

Als u spam wilt melden als u IMAP gebruikt, verplaatst u het bericht of de berichten naar de map Gmail Spam.

Spam melden versterkt uw Gmail-spamfilter

Hoe meer spam je Gmail leert herkennen, hoe minder spam je inbox krijgt. Je helpt het spamfilter van Gmail te leren door het de rommel te laten zien die in je inbox is terechtgekomen. Het melden van spam is eenvoudig en verlost u niet alleen van soortgelijke rommel in de toekomst, maar verwijdert ook het beledigende bericht onmiddellijk.

Blocking: een alternatief voor individuele afzenders maar niet voor spammers

Voor berichten van specifieke, onaangename afzenders is blokkeren meestal de betere optie dan de berichten als spam te melden. De kans is groot dat de e-mails er niet uitzien als typische spam, dus ze kunnen het spamfilter meer in de war brengen dan dat ze helpen.

Gebruik blokkering alleen voor individuele afzenders - mensen die u bijvoorbeeld berichten doorsturen - en niet voor spam. Afzenders van spam-e-mails hebben meestal geen identificeerbare adressen die hetzelfde blijven. Meestal is het adres willekeurig, dus het blokkeren van de enige e-mail doet niets om de instroom van spam te stoppen.

Aanbevolen: