Een verkeersongeval melden op Apple Maps

Inhoudsopgave:

Een verkeersongeval melden op Apple Maps
Een verkeersongeval melden op Apple Maps
Anonim

Wat te weten

  • Tik tijdens het gebruik van de afslag-voor-afslag aanwijzingen op de routekaart > Melden > Ongeval, Hazard, Speed Check of Wegwerkzaamheden.
  • Of tik in het kaartscherm op de omcirkelde "i" in de rechterbovenhoek > Meld een probleem > Ongeval, Hazard, Speed Check of Wegwerkzaamheden.
  • Zeg "Hé Siri, er is hier een ongeluk gebeurd", of gebruik CarPlay > het rapportpictogram > Ongeval, Hazard, Speed Check of Wegwerkzaamheden.

Dit artikel bevat instructies voor het melden van een ongeval op Apple Maps, inclusief het gebruik van Siri en CarPlay om ongevallen te melden en hoe u een ongeval kunt wissen.

Een ongeval melden

Bij de volgende instructies wordt ervan uitgegaan dat u al weet hoe u Apple Maps moet gebruiken. U kunt een ongeval rechtstreeks melden in Apple Maps op uw apparaat. U kunt echter ook Siri of CarPlay gebruiken als u aan het rijden bent.

Opmerking

De functies voor het melden van ongevallen zijn momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers van Apple Maps in de VS en het vasteland van China. Uw apparaat moet ook op iOS 14.5 of hoger draaien.

  1. Als je een ongeval wilt melden terwijl je een stapsgewijze routebeschrijving gebruikt, tik je op de routekaart onder aan het scherm om extra opties weer te geven.

    Als je er een wilt melden vanuit het hoofdscherm van de kaart, tik je op de omcirkelde "i" in de rechterbovenhoek.

  2. Tik op Melden of Een probleem melden.
  3. Tik op het meest relevante incidenttype om het te selecteren. U kunt kiezen uit Ongeval, Hazard, Speed Check of Wegwerkzaamheden.

    Image
    Image

    Opmerking

    Sommige soorten incidenten zijn mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van uw locatie.

  4. Apple Maps gebruikt je GPS-locatie om de kaart te markeren met het juiste incident.

Siri en CarPlay gebruiken om ongevallen te melden

Als je aan het rijden bent, is een veiligere manier om een ongeval te melden, door Siri te vragen dit te melden of het CarPlay-display in je voertuig te gebruiken als je dat hebt. Siri is verreweg de gemakkelijkste optie.

Je hoeft alleen maar te zeggen: "Hé Siri, er is hier een ongeluk gebeurd", of "Hé Siri, er is iets dat de weg blokkeert." Siri doet de rest voor je.

Als je liever een ongeval meldt op je CarPlay-scherm terwijl je een stapsgewijze routebeschrijving krijgt, tik je op het Melden-pictogram, dat eruitziet als een tekstballon met een uitroepteken erop wijzen. Van daaruit kunt u tikken op Ongeval, Hazard, Speed Check of Wegwerkzaamheden

Bottom Line

Als u een ongeval op de weg tegenkomt terwijl u Apple Maps in uw voertuig gebruikt, kunt u dit in de app melden. Eenmaal gemeld, zal Apple het ongeval evalueren (rekening houdend met rapporten van andere bestuurders) en het vervolgens mogelijk labelen zodat iedereen het in de app kan zien. Andere bestuurders ontvangen dan een melding als ze de locatie naderen.

Ongevallen opruimen

Als je een melding ontvangt in Apple Maps over een ongeval, maar niets op de weg ziet, kun je de app laten weten dat het ongeval is verholpen. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door Siri te gebruiken om te zeggen: "Hé Siri, het ongeluk is verholpen."

Of, als u het liever vanaf uw apparaat of CarPlay-kaart doet, tikt u op het label en vervolgens op Wissen. Als het ongeval zich daar nog steeds voordoet, kunt u ook tikken op Still Here.

FAQ

    Kan ik een snelheidscontrole melden in Apple Maps?

    Ja. Gebruik dezelfde stappen hierboven om een probleem te melden en kies vervolgens Speed Check in plaats van Accident.

    Hoe zie ik het verkeer op Apple Maps?

    Tik op het i-pictogram in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot de instellingen, ga naar het tabblad Map en zorg ervoor datVerkeer is ingeschakeld. Oranje lijnen staan voor vertragingen in het verkeer en rode lijnen voor druk verkeer.

    Hoe schakel ik Apple Map-meldingen in?

    Om app-meldingen op de iPhone te beheren, ga naar Instellingen > Meldingen en selecteer de app. Zorg ervoor dat Meldingen toestaan is ingeschakeld.

Aanbevolen: