Chrome OS ontbreekt of is beschadigd: hoe deze fout op te lossen

Inhoudsopgave:

Chrome OS ontbreekt of is beschadigd: hoe deze fout op te lossen
Chrome OS ontbreekt of is beschadigd: hoe deze fout op te lossen
Anonim

Geen enkele foutmelding is angstaanjagender voor Chromebook-gebruikers dan 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd'. Gelukkig kun je het op een aantal manieren aanpakken om je laptop weer aan de praat te krijgen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op laptops met Chrome OS, ongeacht het bedrijf dat het apparaat heeft gemaakt.

Oorzaken van de foutmelding 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd'

De foutmelding "Chrome OS ontbreekt of is beschadigd" verschijnt wanneer een machine problemen ondervindt bij het laden van het besturingssysteem. Je komt het meestal tegen tijdens het opstarten, maar het bericht kan ook willekeurig verschijnen terwijl je de computer gebruikt. Het foutscherm ziet er iets anders uit, afhankelijk van het apparaatmodel, maar de mogelijke oplossingen zijn hetzelfde voor alle Chromebooks.

Image
Image

De fout 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd' op Chromebooks oplossen

Probeer deze stappen in volgorde totdat uw Chromebook succesvol kan opstarten:

  1. Schakel de Chromebook uit en weer in. Houd de Power-knop ingedrukt totdat het apparaat wordt uitgeschakeld, wacht een paar seconden en druk nogmaals op de Power-knop om het weer in te schakelen.

  2. Powerwash (reset) de Chromebook naar de fabrieksinstellingen. Als je in staat bent om in te loggen op de Chromebook, powerwash dan Chrome OS om de machine terug te brengen naar de originele staat.

    Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden je lokaal opgeslagen bestanden gewist, dus zorg ervoor dat je een back-up maakt van alles op je Google Drive.

  3. Herstel Chrome OS. Als de computer nog steeds vastzit op het Chrome OS ontbreekt of is beschadigd scherm, dan is je enige optie om een nieuwe installatie van het besturingssysteem uit te voeren. Hieronder vind je instructies om dat te doen.

    Als u Chrome OS opnieuw installeert in de herstelmodus, wordt de harde schijf volledig gewist, inclusief uw downloads en persoonlijke bestanden.

Hoe Chrome OS opnieuw te installeren

Als je het besturingssysteem van een Chromebook opnieuw wilt installeren, heb je een andere werkende computer met Chrome OS, macOS of Windows nodig, evenals een geformatteerde USB-flashdrive of SD-kaart met minimaal 8 GB aan ruimte.

  1. Gebruik de Google Chrome-browser op een werkende computer, download en installeer de Chromebook Recovery Utility door Toevoegen aan Chrome te selecteren in de Chrome Web Store.
  2. Start het programma. U wordt gevraagd het modelnummer van de Chromebook op te geven, dat u handmatig kunt invoeren of uit een lijst kunt kiezen.

    Als u wordt gevraagd om het besturingssysteem toestemming te geven om wijzigingen aan te brengen op de USB-drive of SD-kaart, selecteert u Yes of Allow.

  3. Steek uw USB-flashstation of SD-kaart aan en volg de aanwijzingen op het scherm om Chrome OS naar uw verwisselbare media te downloaden.
  4. Zodra het downloaden is voltooid, verwijdert u het USB-station of de SD-kaart.
  5. Terwijl de Chromebook is ingeschakeld, houdt u Esc+Refresh op het toetsenbord ingedrukt en drukt u vervolgens op de Power-knop om opnieuw op te starten in de herstelmodus.

  6. Op het Chrome OS ontbreekt of is beschadigd scherm plaatst u de SD-kaart of USB-drive met Chrome OS. U moet dan het installatieproces van het besturingssysteem doorlopen.

Uw Chromebook zou nu moeten werken zoals het deed toen u het voor het eerst kocht. Als het probleem nog steeds niet is verholpen, is er mogelijk een hardwareprobleem. Neem contact op met Google of de fabrikant van het apparaat voor verdere hulp.

FAQ

    Hoe los ik een 403 verboden fout op Google Chrome op?

    Om een 403-verboden fout op te lossen, controleert u op URL-fouten, zorgt u ervoor dat u de juiste website opgeeft en wist u uw cachegeheugen en cookies. Neem rechtstreeks contact op met de website om te zien of de fout een vergissing is. Als het een populaire site is, kijk dan op Twitter voor nieuws over wat er aan de hand is met de fout.

    Hoe los ik privacyfouten in Chrome op?

    Je kunt Chrome-privacyfouten niet oplossen als de site een verlopen SSL-certificaat of een ander SSL-certificaatprobleem heeft. Als u echter wilt zien of het probleem aan uw kant ligt, kunt u proberen de pagina opnieuw te laden, het cachegeheugen en de cookies te wissen, de pagina in de incognitomodus te openen of antivirussoftware uit te schakelen.

    Hoe verwijder ik het rode scherm met kritieke fouten van Google Chrome?

    De waarschuwing voor kritieke fouten van Google Chrome is oplichterij. Bel niet naar het vermelde nummer. Ga naar het Chrome-menu, selecteer More Tools > Extensions en verwijder verdachte extensies. Ga naar Instellingen > Beheer zoekmachines en verwijder verdachte zoekmachines en URL's. U kunt Chrome ook terugzetten naar de standaardinstellingen.

Aanbevolen: