Hoe de PS4 'Kan geen verbinding maken met het wifi-netwerk'-fout oplossen

Inhoudsopgave:

Hoe de PS4 'Kan geen verbinding maken met het wifi-netwerk'-fout oplossen
Hoe de PS4 'Kan geen verbinding maken met het wifi-netwerk'-fout oplossen
Anonim

Er zijn maar weinig dingen erger dan verbindingsproblemen tegenkomen wanneer je je PlayStation 4 opstart om een paar wedstrijden van een online game zoals Fortnite of Overwatch te spelen. Een bijzonder lastig probleem is wanneer je PS4 geen verbinding kan maken met het wifi-netwerk binnen de tijdslimiet. Mogelijk krijgt u een blauw scherm met de melding "Kan geen verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk binnen de tijdslimiet." Er is ook een OK-prompt, maar geen aanvullende informatie zoals een foutcode.

Als alternatief kunt u een NW-31247-7-foutmelding krijgen met de melding: "Er is een time-out opgetreden voor de netwerkverbinding. Uw netwerkverbinding is waarschijnlijk onstabiel of niet sterk genoeg." We laten u enkele veelvoorkomende stappen voor probleemoplossing zien die u kunt nemen om dit probleem op te lossen en door te gaan met gamen.

Image
Image

Bottom Line

Typisch, wanneer een verbinding uitv alt, betekent dit dat een server er te lang over doet om te reageren op een verzoek om gegevens van een ander apparaat, in dit geval de PlayStation 4. De foutmelding verschijnt wanneer het verzoek niet is voldaan binnen een vooraf bepaalde tijd. Zoals u in het bovenstaande voorbeeld kunt zien, biedt het bericht geen aanwijzingen over de oorzaak van de time-out en hoe u deze kunt verhelpen.

Hoe PS4 te repareren 'Kan geen verbinding maken met het wifi-netwerk binnen de tijdslimiet'-fouten

Gebruik de volgende suggesties om uw verbindingsprobleem op te lossen en weer online te gaan:

  1. Controleer je internetverbinding. Controleer of uw internet correct werkt met een computer of mobiel apparaat. Als u geen verbinding kunt maken met internet, moet u mogelijk contact opnemen met uw internetprovider (ISP).
  2. Gebruik een bekabelde internetverbinding. Sluit de PS4 rechtstreeks aan op je modem of router via een Ethernet-kabel in plaats van via Wi-Fi.

    Gebruik de kortste Ethernet-kabel die je kunt, niet langer dan 7 meter. Zorg er ook voor dat het compatibel is met 10BASE-T-, 100BASE-TX- of 1000BASE-T-netwerken.

  3. Controleer de PlayStation Network-status. Het is mogelijk tijdelijk niet beschikbaar of ondergaat onderhoud.
  4. Voer een internetverbindingstest uit. Je kunt dit op je PS4 doen door naar Settings > Network > Internetverbinding testen. te gaan
  5. Herstart je router en modem en herstart de PS4. Koppel de PS4 en je modem/router ongeveer twee minuten los. Sluit vervolgens de modem/router weer aan en zet de console aan. Controleer of u verbinding kunt maken met internet.

  6. Upgrade de routerfirmware. Een update kan het probleem oplossen.
  7. Verbind met een ander kanaal. Als u een dual-band router gebruikt, kan het wijzigen van het wifi-kanaalnummer interferentie helpen voorkomen. Als je PS4 bijvoorbeeld meestal het 5 GHz-kanaal gebruikt, maak dan in plaats daarvan verbinding met het 2,4 GHz-kanaal.

    Alleen de PS4 Slim- en Pro-modellen ondersteunen 5 GHz.

  8. Stel port forwarding in op je router. Zorg ervoor dat de router de poorten die de PS4 gebruikt om verbinding te maken met de PSN-servers niet blokkeert. Dit zijn de poortnummers die moeten worden doorgestuurd:

    • TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
    • UDP: 3478, 3479
  9. Wijzig de DNS-server van de router. Als je de PS4 normaal gesproken automatisch een DNS-server laat toewijzen, moet je er mogelijk een handmatig invoeren. Of, als u doorgaans een specifieke DNS-server gebruikt, moet u mogelijk de instellingen ervan wijzigen. Om de instellingen te wijzigen, gaat u naar Instellingen > Netwerk > Internetverbinding instellen > Aangepast

  10. Als geen van de bovenstaande stappen het probleem oplost, neem dan contact op met je internetprovider.

FAQ

    Wat is fout e-82106o4a op een PS4?

    Fout e-82106o4a op een PS4 treedt op wanneer er een probleem is met een betaalmethode. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountinformatie > Walleten controleer uw betalingsbronnen op verlopen kaarten of onjuiste informatie.

    Hoe los ik dev-fout 5573 op een PS4 op?

    Dit is een "fatale uitzondering"-fout die soms wordt gekoppeld aan nieuwe versies van Call of Duty: Warzone. Om het probleem op te lossen, probeert u uw systeem opnieuw op te starten en uw stuurprogramma's bij te werken. Andere stappen zijn onder meer het verwijderen en opnieuw installeren van Warzone en het overschakelen naar een ander gebruikersaccount.

    Hoe repareer ik PS4-stick drift?

    Probeer een zachte reset of een harde reset om de drift van de PS4-controller te verhelpen. Als dat niet werkt, maak je je PS4-controller schoon. Als je nog steeds problemen ondervindt, haal je je PS4-controller uit elkaar om de analoge stick schoon te maken. Je kunt ook naar de PlayStation Repair & Replace-pagina gaan en kijken of je in aanmerking komt voor een vervanging.

Aanbevolen: