Hoe u uw Vizio Smart TV gebruikt zonder de afstandsbediening

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Vizio Smart TV gebruikt zonder de afstandsbediening
Hoe u uw Vizio Smart TV gebruikt zonder de afstandsbediening
Anonim

Wat te weten

  • Download de Vizio SmartCast-app van Google Play of de iOS App Store. Open de app op je mobiele apparaat.
  • Tik op het Control icoon. Selecteer Apparaten en kies je tv uit de lijst die verschijnt.
  • Het bedieningsmenu dat verschijnt, werkt als een normale afstandsbediening. Zet de tv aan en uit, wijzig de invoer- en videomodus en meer.

Dit artikel legt uit hoe u uw Vizio Smart TV kunt gebruiken zonder de afstandsbediening door de Vizio SmartCast-app in te stellen op uw mobiele apparaat.

Hoe u uw Vizio Smart TV gebruikt zonder de afstandsbediening

Vizio Smart TV's zijn betaalbare instapopties op de smart TV-markt. Veel van de tv's hebben een 4K-resolutie met UHD- en HDR-mogelijkheden. Het beste van alles is dat je niet eens een afstandsbediening nodig hebt om de televisie te bedienen. Je kunt het allemaal vanaf je telefoon doen. Hier leest u hoe u de Vizio Smart TV Remote-app gebruikt.

Gooi de normale afstandsbediening nog niet weg. Als uw Vizio Smart TV moet worden gereset, is een van de enige manieren om dit te doen met de fysieke afstandsbediening via een reeks toetsaanslagen. Hoewel er manieren zijn om een harde reset uit te voeren met de knoppen aan de achterkant van de televisie, is dit niet ideaal.

  1. De eerste stap is om de Vizio Smartcast-app te downloaden van de Google Play Store of de iOS App Store, afhankelijk van uw mobiele apparaat.

    Download voor:

  2. Open de SmartCast-app op uw mobiele apparaat.

    Met de SmartCast-app kun je apps op je Vizio TV rechtstreeks vanaf de telefoon toevoegen en bedienen, waaronder Netflix, Hulu, iHeartRadio en vele andere opties. U moet echter eerst de relevante app downloaden en instellen op uw smartphone.

  3. Tik onderaan op Control. Het ziet eruit als een televisie met een subwoofer ervoor.
  4. Tik op Apparaten in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens uw televisie in de lijst die verschijnt.

    Image
    Image

    Als je je televisie niet in de lijst ziet, zorg er dan voor dat je telefoon is verbonden met het wifi-netwerk. Als dat het probleem nog steeds niet oplost, zorg er dan voor dat je Vizio TV is verbonden met wifi.

  5. Zodra je de televisie hebt geselecteerd, verschijnt het bedieningsmenu. Vanaf dit scherm werkt het net als een normale afstandsbediening. U kunt de invoer wijzigen, de televisie in- en uitschakelen, de videomodus wijzigen en meer.

  6. Veeg naar links om toegang te krijgen tot het bewegingsscherm, waarmee je de televisie kunt bedienen zoals je zou doen met het richtingspad.

FAQ

    Hoe reset je een Vizio TV?

    Om de tv terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, ga naar Instellingen > Systeem > Reset & Admin. Selecteer Tv terugzetten naar fabrieksinstellingen.

    Hoe voeg je apps toe aan je Vizio Smart TV?

    Om apps aan je Vizio Smart TV toe te voegen, gebruik je je afstandsbediening om de app-rij aan te passen. Selecteer het Customize App Row pictogram > kies een app en verplaats deze met de linker- en rechterpijlcursor. Selecteer OK > Klaar Je kunt ook apps van je telefoon naar de tv casten met Chromecast ofAirPlay , afhankelijk van het besturingssysteem van uw telefoon.

Aanbevolen: